| Message |
|
|
|
Eu am avut un strat de 1 cm pamant de flori, intr-un setup, in care am crescut pana si Aromatica Blyxia si Pogostemon.
Din cate stiu turba scade Ph-ul
Nisip in niciun CAZ la un acvariu plantat
|
 |
|
|
|
uite ca eu bagam 100 mll la 100 l apa si plantele mele nu aveau nimic. Ba chiar cand injectam Local nu se intampla nimic.
Eu zic ca alga ta este cladophora, deoarece am si eu in acest moment si buchetele micute care se formeaza seamana la fel cu ale tale.
Vezi cat de urat miroase , de obicei cladophora miroase atat de urat incat provoaca voma
|
 |
|
|
mie-mi pare a fi Cladophora
http://www.aquariumalgae.blogspot.com/
Val iti zice foarte bine, iar daca vre iun ajutor, sa stii ca la mine a mers : Apa oxigenata sau Easylive carboo. Efectiv o arde, dar nu o si combate.
|
 |
|
|
Off Topic:
Traiasca
Cand ai sa te pensionezi, sa-ti pregatesti un frigider mare, se anunta multa bere
|
 |
|
|
|
tocmai ce ti-am scris mai sus.... incearca filtre care au fost probate de multi oameni, Probabil nu are nimeni de pa'ci aceste filtre ca sa te lumineze de calitatea lor
|
 |
|
|
dogibeer84 wrote:
Astept sa vad acvariul la maturitate si binenteles evolutia lui.
nu cred ca apucam sa vedem acvariul la maturitate, vad ca de la un timp, Sergiu nu mai lasa in pace acvariu' si tot intervine.
Eu zic sa chemam politia de animale sa-i explice care-i treaba:
Ori se Supune , Ori ii confiscam Aparatul foto
|
 |
|
|
Radu.U wrote:poate ai inteles gresit ca eu incurajez sa cumpere tetratec  Din contra, nu as mai cumpara pentru nimic in lume acest filtru
Exact
Radu.U wrote:m_3, nu vreau sa te descurajez, asa am zis si eu ... ca poate sunt noroos, cu casnistra mea, desi mi-a curs intr-un timp, dupa nu am avut probleme deloc.
Asta pana cand mi-a venit acasa chilerul, si a trebuit sa-l conectez.
Cand am dat sa infiletez un stut, desi infiletam foarte usor(deoarece stiam problema plasticului prost) si eram abia la inceputul infiletarii, se auzeau crapaturi ... filetul era farmat complet. Straniu
Noi vorbim din experienta si nu ce zic cartile
asta sa nu mai zic, cand mi-a curs jumatate din alt acvariu intr-o noapte, si am fost trezit de clipacitul apei cazute pe parchet
|
 |
|
|
poate ai inteles gresit ca eu incurajez sa cumpere tetratec  Din contra, nu as mai cumpara pentru nimic in lume acest filtru
|
 |
|
|
crede-ma ca Gh 14 nu e bun.
Incearca sa introduci niste saculete de Turba in filtru.
Cat despre teste individuale..... sunt si ele cateva fara nicio valoare. mai mult te incurca
intr-un final , vei reusi sa scapi de teste si sa faci dupa cum crezi
|
 |
|
|
d3m0 wrote:
Din cate am vazut pe tester este totul bine, cu exceptia Ph-ului care e cam mare, dar am auzit ca asa e apa din iasi ( cu ph-ul ridicat)
Deci ce parere aveti ?
intr-adevar is ridicate la noi valorile.
Testele care le-ai facut tu , sunt orientative, acele teste nu sunt precise.
incearca sa scazi KH/ PH / no3
|
 |
|
|
|
eu daca-as fi in locul tau, as cumpara un filtru , care a fost criticat, se pot gasi piese la schimb, si sunt mai multi care iti pot imparti parerile.
De exemplu
Eheim: gasesti multe piese de schimb, doar ca eu le-am gasit prin afara.
Jebo: sunt la preturi mici, se iau tot din afara si nu am vazut pe nimeni sa se planga de ele, cel putin unele modele
tetratec..... is ieftine, merg cat merg, au putere, iar daca crapa le schimbi
|
 |
|
|
|
intr-adevar se poate folosi si asa cum zice Alin, eu unul am avut si cum zice el, am avut si reflectoare din tevi taiate, si pus staniol peste, si mai mult timp am folosit cum ti -am zis prima data, iar dintre toate , cea mai acceptabila si eficienta a ramas folia tip oglina lipita pe o teava taiata la jumatate
|
 |
|
|
aaaa
pai tai o teava in jumatate, apoi lipesti o folie tip oglinda, si ai reflectoare Cooltz
|
 |
|
|
|
ce au reflectoarele de vrei sa le schimbi ?
|
 |
|
|
foarte bine ca te-ai gandit sa le enumeri pe toate , eu de fiecare data cautam pe net, dimensiuni, wati... cand aveam nevoie de tuburi.
bravo
|
 |
|
|
Radu.U wrote:
tu zici ca ai ph 6.1, zi te rog ce kh ai. sper sa nu fie mai mare de 7...
Intra putin aici http://www.aquariumalgae.blogspot.com/ si cauta aceasta alga: Blue-green, Slime or Smear algae
Zi-mi daca asta ai vazut in varful plantelor
|
 |
|
|
si eu am observat o reactie ciudata a plantelor in concordanta cu easycarbo.
Asta se intampla cand mentineam circa 150 ppm CO2
tu zici ca ai ph 6.1, zi te rog ce kh ai. sper sa nu fie mai mare de 7...
|
 |
|
|
Momentan Toate Drogurile au ajuns la
onur99
Se poate inchide, Merci
|
 |
|
|
|
Eu zic sa le asezi cumva, incat ca ambele buturugi sa para de aceeasi culoare.
In momentul asta, buturuga din dreapta, e destul de luminata si pe mine unul, ma deranjeaza la ochi, deoarece imi atrage atentia doar buturuga luminata
|
 |
|
|
si la mine s-au rupt ghiarele dupa circa 1 an juma'. Asta mi s-a intamplat acum aproximativ 1 saptamana in urma. Norocul meu a fost, ca am un prieten in iasi care are 4 stuturi de rezerva  stie el de ce si m-a ajutat cu o bucata Stut
|
 |
|
|