[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lofty
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
La Zoomania (Cora Pantelimon) au sosit plante la sfarsitul saptamanii trecute. Spre sfarsitul acestei saptamani mai poti incerca la Animax-ul de pe Strada Turda si la magazinele online.
Un "coleg de suferinta" mi-a atras discret atentia in sensul ca albastrul ala rapeste din naturalete. Uitandu-ma la poza ii dau dreptate, insa uitandu-ma la acvariu imi dau seama ca poza nu prea "bate" cu realitatea (parca functia Auto a aparatului amplifica exagerat stralucirea/luminozitatea). Asa ca am pus mana pe aparatul unui prieten (un Canon 400 EOS care e mult prea "destept" pentru cat stiu eu acum despre fotografiat), am trecut frumusel pe setari manuale si de data asta rezultatul este mai aproape de situatia de la fata locului.

Pentru readuceri aminte, combinatia este AquaGlo + MarineGlo.

image
image
image
Membe Deep (6cm) s-au dat toti.
Caeruleus (3cm) s-au dat toti.
Caeruleus (2 cm): din 30 de bucati, sunt disponibile 5 bucati, 25 sunt "contractate" deja.
Caeruleus (1,5 cm): disponibile 30 de bucati.
Mie mi se par prea mici pentru a fi vanduti acum. Prin septembrie ar fi ok.
Daca se modifica ceva in oferta, va dau de stire.
Depinde cat esti dispus sa investesti in asta. Eu am ceva de genul asta (fara teava aia de inox):
image
si folosesc un cartus de polipropilena + unul de carbune activ.
Sistemul asta se pune pe un circuit suplimentar al apei, astfel incat, dupa ce ai toata jucaria instalata (filtre + mufe rapide/fitingaraie + furtunele aferente) dai drumul la apa in bazin ca si cum ai da drumul la robinet. Debitul la umplere sa fie cat mai mic.
Sper ca nu te gandeai ca e vreun filtru care e conceput special pentru a aduce apa in acvarii.
chitron wrote:...va deranjez...
Lasa dom'le blestemele sa-si faca efectul!
Acu' serios vorbind, chiar te asteptam cu drag cu o parere.

Porcu wrote:... am avut-o crescuta emers... Cred ca e Hemianthus micranthemoides ...
chitron wrote:...este micranthemoides...

Multumesc pentru informatii!
Pai daca "Ogarul batran" nu te-a stimulat indeajuns in acest sens acum 8 luni, am zis sa fac si eu o incercare .
Desi ma bazam tocmai pe faptul ca ai pus deja in practica ideea .
mirciulik wrote:... unde pun eu tevile de la filtrul din stanga?

Pai nu poti decat sa le pui in fata decorului si dupa aia nu-ti trebuie decat imaginatie si "2 maini dibace" ca sa le maschezi. Acum e cam tardiv, da' daca ai fi citit p'aici prin zona (uite AICI al treilea post pe pagina), ai fi luat un decor mai mare ca dimensiuni decat necesarul, iar cu resturile ramase dupa traforat rezolvai exact problemele pe care ti le pui acum. Sau da un anunt de genu: cumpar resturi de decor de firma.

mirciulik wrote:... cum voi schimb apa? cu galeti nu cred ca nu o sa ma plimb ... sa mentionez ca baia ar fi cam la 6m de acvariu (poate ar cineva idei cu folosirea baii)

Uite AICI in postul al doilea o solutie potrivita (raspunsul lui Koala adesat lui viulian).
Avand in vedere ca a crescut emers, nu sunt sigur daca e Micranthemum Umbrosum, Hemianthus Micranthemoides sau Hemianthus Callitrichoides. In prezent, in acvariu nu am nici una din cele trei in forma submersa, iar in trecut am avut pe primele doua, de unde si ordinea pronosticurilor. Prefer experienta voastra, avand in vedere ca Nea Google nu prea m-a lamurit.

image

Ce parere aveti?
Pentru ca tot s-a vorbit in ultimul timp despre diverse combinatii de neoane pentru acvariile cu africani, va ofer spre "informare vizuala" varianta AquaGlo (spre background) + MarineGlo (spre geamul frontal). Perechea de neoane din dreapta e situata pe mijloc, perechea din stanga e la maxim spre geamul din fata. Prin pereche se intelege 1 AquaGlo + 1 MarineGlo puse intr-o lampa Juwel Multilux de 100 cm si 2x30w. Asa arata acvariul in prezent (de regula cu ambele lampi puse pe mijloc, deci mai putin luminat in partea stanga. Alte poze noi pot fi gasite la galerie.

image
Ai copiat probabil adresa de la rubrica "Email & IM".
Trebuie sa o copiezi pe aia din dreptul "IMG Code" (a patra optiune).
Daca observi, adreza ce trebuie folosita pt poze incepe direct cu [IMG]. E suficient sa ii dai copy-paste de acolo, fara sa mai folosesti tagurile de aici.
Apoi folosesti cu incredere functia "Preview" (de langa "Submit") de pe forum, ca sa vezi cum iti apare in postul tau, si numai dupa ce te asiguri ca e cum trebuie ii dai drumul pe forum.
bobomic wrote:... cum pun poze sau dati-mi un link
Uite AICI, al doilea post...

bobomic wrote:... linia de fertilizare de la JBL... ce trebuie exact sa iau de la ei ... sa imi arata-ti o schema de fertilizare
Uite AICI, tot al doilea post...

bobomic wrote:... (sper ca am scris corect)
Daca te referi la "schema de fertilizare", raspunsul e da; daca te referi la "arata-ti o schema de fertilizare", raspunsul e nu.

Mult succes in continuare!
Daca nu ai in interiorul decorului (ca zici ca e gol) medii de filtrare sau macar turul de la filtrele externe (ca zici ca mai iei un filtru tot extern) nu vad utilitatea acelor gauri (in mod sigur nu vei avea in interiorul decorului vreun curent de apa). In plus, daca bagi acolo turul, e posibil ca inauntrul decorului sa se stranga mizerie la care nu vei avea acces, in cazul lipirii acestuia.
Imi scapa avantajele (la care probabil te gandesti tu) daca faci gaurile alea acoperite cu sita, in contextul in care nu ai de gand sa aloci spatiul ala pentru un filtru intern DIY.
mirciulik wrote:...in mintea mea, las spatiu si in stanga si in dreapta ca sa poata intra tevile de la filtrele externe... cum sa pun returul filtrului? nu voi putea sa-l pun ca la carte, de-a lungul acvariului daca voi ridica decorul pana in intaritura longitudinala...
Ia in calcul si posibilitatea sa lasi spatiu doar intr-o parte (de exemplu doar in dreapta), returul din dreapta il pui sa bata in diagonala, spre stanga-fata, iar returul din stanga il pui sa bata "ca la carte" de-a lungul decorului, spre dreapta. Golul din dreapta il poti acoperi ulterior cu o piatra fusiforma, de exemplu. Oricum ar fi, pune decorul pana in (lipit de) intaritoarea longitudinala (o sa contrabalanseze partial tendinta de plutire).

mirciulik wrote:... cum lipesc decorul de geamul acvariului... fac lipitura etansa?
Cu silicon de uz acvaristic. Eu as face lipitura etansa, nu as gauri decorul in nici un fel (cine stie cum se refugiaza acolo un peste bolnav, moare, impute apa, nu-l poti scoate, etc)... gandeste-te la toate aspectele.
tropikana wrote:Lampile suspendate nu fac lumina si pe langa acvariu?
Depinde cat de distantate de luciul apei le pui. La o distanta intre 10 si 30 cm, raspunsul e nu.

tropikana wrote:Nu incomodeaza cand ma uit la televizor?
Nu mai mult decat acvariul iluminat per ansamblu. Eu am un AquaMedic Starlight T5 care nu se reflecta direct in televizorul de pe peretele opus. Doar acvariul luminat de ea deranjeaza uneori (ar fi valabil insa pentru orice tip de lumina), da cine se mai uita la TV....

tropikana wrote:...dar mi-am adus aminte ca exista si lampi suspendate cu picior, care pot fi prinse de acvariu. Asa e?
Exista o gramada de modele. Doua dintre ele (Arcadia si Dophin) le poti vedea AICI.
Intre 0,5 si 1mm. Atunci cand il "greblezi" sau il ridici in masa apei cu mana, sa se aseze la loc relativ repede (cateva secunde).
E recomandabil ca acvariile pentru africani sa fie cat mai mari. Depinde acum si ce fel de africani bagi in ele (Malawi, Tanganyika), cati pesti doresti acolo, dimensiunea pestilor la maturitate, modul in care ii combini, agresivitatea manifestata intra si inter specie, etc. Aprecierea volumului minim necesar e bine sa se faca de la caz la caz, cel putin in functie de variabilele precizate.
Vorbind la obiect, un acvariu de 180 litri brut mi se pare un minim acceptabil pentru ce vrea Anubias sa tina acolo: o familie de mbune (5-7 indivizi), cu agresivitate redusa, marimea la maturitate in jur de 10 cm. Doritorul n-a vorbit la general, a zis concret ce hardware are si ce ar vrea de la el.

Cu filtrarea... decizia ii apartine, fiecare si-a exprimat punctul de vedere.
mihai86 wrote:2324 este mic, merge la un acvariu de 200 maxim 250l...
E valabil doar daca acvariul ar fi plantat.
Aici era vorba de acvariul lui Anubias de 100x40x45 (180 l brut ~ 130 l net) pe care-l vrea cu ciclide, deci nu prea mai "merge"...

mihai86 wrote:... sau pe langa 2324, mai baga un filtru intern puternic
Ar fi o solutie foarte buna pentru filtrarea mecanica (pentru aia biologica i-ar ajunge Eheimul din dotare), da' nu cred ca il incanta din cauza spatiului si asa mic.
camillo wrote:O sa il spal cu apa din acvariu.
Oricum, o buna perioada de timp (cel putin o luna) nu-l mai curata in nici un fel.

camillo wrote:Un schimb mai mare de apa ar ajuta cu ceva?
Mai degraba ar face rau.

camillo wrote:Exclus sa gasesc vreunul din produsele respective in oras.
Asta nu e bine. In ultima instanta poti lua cu imprumut de la vreun prieten acvarist o parte din mediile lui de filtrare (bureti, etc) si sa le bagi asa nespalate in acvariu. Asta daca nu a avut probleme/boli prin acvariu, ca si varianta asta are riscurile ei.

camillo wrote:Dar, totusi, de ce se intampla abia dupa trei saptamani? A trecut ceva timp pana sa apara victime.
Atat au putut si ei sa reziste.
Cand ai pierdut scalarii (deci ai avut "antecedente" recente), nu te-ai gandit ca e ceva in neregula pe acolo? :alright:

camillo wrote:Schimb de apa tot 50% pe sapt. iar filtrul de doua ori cu apa de la robinet (ca intotdeauna).

Imi mentin parerea: acvariu deciclat, cu consecintele de rigoare. Ai putea folosi acum oricare din produsele TETRA Bactozym, SERA Ammovec sau JBL Denitrol. Chiar nu inteleg ce ai cu filtrul ala de-l cureti asa des :huhpe langa faptul ca operatiunea asta e bine sa se faca folosind apa din acvariu, pentru a evita distrugerea coloniilor de bacterii denitrificatoare din filtru cu "ajutorul" clorului din apa de la robinet).
Ceva parametri ai apei cunosti (in special NO2; NO3)? Cand ii gasesti morti au gura deschisa? Cum faci schimburile de apa, tot 50% pe saptamana? Cum cureti filtrul ala intern, tot de doua ori pe saptamana? Cu apa din acvariu? Temeinic?

E posibil sa se fi deciclat acvariul in timp si sa moara din cauza unui nivel al amoniacului/nitritilor prea mare.

Apropo, cei 6 scalari pierduti sunt aia de voiai sa-i dai sau altii?

Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Go to: