[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Mai bine il lasi asa. Daca te-ai gindit sa tii puii acolo si ii dai ceva gauri, s-ar putea sa ai o maaareee surpriza.
Cu plantatu', incalzitu' si iluminatu' te descurci tu cumva, ca solutii sunt destule.
Trippin wrote: V-o sugestie ceva in legatura cu acvariul nano ? exista alte solutii mai interesante ?

Exista, dar putin mai scumpe, ce-i drept. Diferenta nu e mare, dar depinde si de bugetul fiecaruia.
http://www.reef.ro/web/reef/categorii/_cd_/produse_echipamente_acvaristica/acvarii_complete
Giany wrote:Data viitoare uitate si tu la data postului a trecut mai mult de o luna jumate de cand e postul, fii sigur ca nu`i mai are smilie

T-Spike24 e nou pe forum si poate ca nu si-a dat seama. Hai sa nu il luam asa de tare chiar de la inceput, ca nu a facut ceva atit de grav.
Bine ai venit!

Sa nu fi descurajat in urma pierderilor de pesti suferite. Mai sunt si magazine serioase, in care gasesti tot ce vrei - de la echipamente pt acvarii la pesti si plante in perfecta stare de sanatate. Oborul...da, acolo e cam jale. Daca vrei sa cumperi ceva, mai bine intrebi pe forum unde poti gasi.

T-Spike24 wrote:Am si gurami si betta ....

Auch!!! Stii ca nu "se pupa", nu? Mai bine ii faci bettanului un acvariu separat si il faci fericit si pe tine si pe restul pestilor.

LE - Ti-am re-vazut acvariul. Ai ceva de lucru la el. Da' merita. Mai triaza din speciile de pe acolo, ca sunt prea multi pesti si cu cerinte diferite.

Dar poate ca acest subiect, daca vrei sa il aduci in discutie, sa fie in alt topic.
Depinde de pesti. Unora nu le plac curentii puternici - ca de ex betta, altii nu au nevoie - gurami. Poti sa ii stresezi, e adevarat. Dar daca pompa e reglabila, fa o incercare si vezi ce iese.
Las' c-o sa zici! Am eu un feeling. Si de obicei nu ma insel.
T-Spike24 wrote: Pot sa o tin pt un peisaj mai frumos si sa ii dau drumu doar cateva ore pe zi ?

Depinde ce intelegi tu prin peisaj frumos. Daca tie iti place asa mult pompa aceea de aer, poti sa o lasi si non-stop, ca doar e acvariul tau. Nimeni nu o sa-ti ia capul pt asta.
Si inca ceva - daca mai faci multe "permutari" de plante, se nu se mai prind in veci. Gasaste-le un loc si lasa-le macar sa isi formeze niste radacini sanatoase, sa se acomodeze cu mediul din bazinul tau.
Un filtru bun, de calitate, e suficient.
Nu il folosi drept ornament!!! E cam acelasi lucru cu o epava sau un scafandru.
Coco - bine ai venit! Asta in primul rind. Un prim pas important l-ai facut.
Acum ia in considerare ca pe acest forum gasesti material de studiu la greu. Plus oameni dornici sa te ajute. Numai de tine depinde sa vrei sa iti faci un acvariu de care sa fi tu multumit si care sa iti incinte sufletul si ochii. Nu te grabi. Ia si citeste si unde nu intelegi, intreaba. Nu arunca bani si nu te lasa pacalit de vinzatorii din pet-shop-uri ca cel care va avea de suferit vei fi tu.

Succes!
Daca vrei musai acvariu si nu vrei sa chinui niste suflete nevinovate, citeste pe linga Ciclul azotului pe care ti l-am recomandat mai sus si Ghidul incepatorului - http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/ghidul-incepatorului?redirect=%2Farticole. O sa vezi cite greseli ai facut.
Eu am avut Filtru intern AQUABALL 2210 - destul de bun si nu face un zgomot deranjant. Aquael - slabut de tot si, daca nu ai noroc, poti nimeri unul care face scandal mare. Resun - nu merita.
Pai daca nu spusesi de la inceput ca vrei sa faci un nano din compartimentul respectiv, eu de unde sa ghicesc? Sau ai spus si n-am vazut? Daca e asa, scuze.

Pentru radacina de vita-de-vie - baga niste melci pomaceea si o rezolva ei. Numai vezi ca au prostul obicei sa mai plece la plimbare din acvariu, daca acesta nu e acoperit.
Nu exista si nu se recomanda nici o solutie de pus in apa. Le trebuie doar un filtru, incalzitor si termometru. Si stai cu ochii pe ei, sa vezi cum se comporta, daca sunt vioi, daca au pofta de mincare, etc.
ThePhotographer.ro wrote: Minune!
Roz-bombon-ul a devenit roz pal in 24 de ore!!!
Acum nu stiu de la ce mi se trage, de la filtrarea cu ClearMec sau de la StartUp-ul ProdiBio?!?

Poate ca de la ambele. Doza soc. Oricum, asta nu te scuteste de un test si miine si, la nevoie, de un schimb mititel de apa - 10-15%. Si iti repet - schimburile de apa trebuie facute saptaminal - asta e lege - daca vrei un acvariu sanatos. Si fara multa mincare, in ciuda faptului ca par tot timpul "morti" de foame.

ThePhotographer.ro wrote: Dar guppy-ul tot trist este... De ce oare?

Motive pot fi o mie. Poate pe el l-a afectat mai tare faptul ca acvariul nu era ciclat, poate are sistemul imunitar mai slab, poate e bolnav...macar sa fie numai el, fara alte victime.
Bine ai venit printre noi!

O intrebare - lumina naturala nu ti-a creat probleme cu aparitia algelor?
Eu ti-as recomanda ceva plante de suprafata - mai ales ca intentionezi sa tii pui.
bogdan94 wrote:Si rugina aia se baga in substrat? Ajuta cu ceva? Asa as putea aduna si eu destula, dar numai din asta mai impura...

Ce sens are sa te complici cu rugina cind exista si alte produse dedicate acvariilor? De ex Ferreal + Spureal.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: