[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Du-te pe site-ul - www.aquaticplantcentral.com - si vezi ca iti spune acolo la fiecare planta in parte ceea ce te intereseaza - plante de fundal, de mijloc, etc.
Nici eu nu cred ca poza respectiva e dintr-un acvariu. Dar omu' a zis ca isi procura plantele din "natura", asa ca...Planta respectiva nu cred ca stie nici el ce e de fapt. Dar daca lui ii merge in bazin si are curaj sa o bage acolo, e problema lui. Experimenteaza. Si ca sa nu fim rautaciosi, are niste are niste bazine frumoase.
Bravo Mos!!!! Felicitari!
Asa reusite sa tot ai si de aici inainte! Sa dea Dumnezeu sa iti traiasca cu totii si sa te bucuri de ei. Si noi alaturi de tine.
Vezi si tu cum se prezinta. Nu cred ca e nevoie sa faci schimburile de apa chiar zilnic. Dar teste de apa, da.
Cite fiole de ai cumparat din fiecare?
Uite cum se folosesc - Stop Ammo - http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/Prodibio_Stop_Ammo-12_fiole
Start-up - http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/Prodibio_Start-up-6_-4_+_2-_fiole

De la magazin nu ti s-a dat nici un prospect? Te intreb pt ca schimburile de apa se mai adauga inca o fiola pina acvariul se pune pe picioare.
Trippin wrote:.. acu ne facem acvarii si ne holbam la ele

Pai sigur, marea nu va mai ajunge! Mai vreti apa si pesti si in case.
Si sa nu spuna ca doar pe acela il foloseste drept fertilizant, ca o sa-i cresca nasu'
LeicaBogdan wrote:din cate stiam ramele sunt foarte bogate in proteine si nu trebuiesc date foarte des...pentru ca ataca ficatul prea multa proteina.

Cu nici un fel de hrana nu trebuie exagerat. De asta se si recomanda varietatea. Dar eu nu prea am incredere in rime, tubi si alte lighioane netratate, mai ales ca mie m-au murit ceva pesti din cauza lor. Nici tubifexul nu se da asa cum il cumperi. Din fericire exista si cutii cu mincare care contin daphnia, ciclopi, artemia, etc, tratate, ambalate si portionate cit sa le dai pestilor la o singura masa.
Daca zicea "my home made gold..." mai era o treaba... Asa, cu Fe, pe cine crede el ca impresioneaza?

Da, stiu ca sunt off-topic. Dar zau ca nu m-am putut abtine. Tipul e teribil de misterios si zgircit in detalii.

Una peste alta, Hottonia palustris e cu adevarat o planta superba. Are niste plante frumoase rau pe acolo.
Cei care dau rime pestilor sa aiba grija pentru ca daca le dati direct din gradina sunt pline de toxine si le fac rau! Ramele trebuie tinute cateva zile intr-un borcan sau o cutie pana elimina prin excremente substantele toxice ingerate odata cu hrana din pamant.
Bine ai venit!

Si zici ca esti tot din Constanta? Hmmm...deja se petrece ceva "necurat" aici. Ziua si un alt constantean.

Sper ca tu te superi, dar avem si noi aici niste glume...cineva, cindva, ti le va explica.

Iti dorim succesuri si sedere cit mai lunga si agreabila printre noi!
pc.ciprian wrote:
dolly care`i tartoru sef a? sa ma simt? )

Tu? Nooo...nici vorba!!!
Cristinelu' - de ce nu vrei tu sa incerci, macar sa incerci sa scrii corect? Atitia oameni s-au rugat de tine. Si e mai mare rusinea ca la 13 ani sa nu folosesti macar o cratima, un punct, o virgula...

Cit despre planta din ghiveci - nu o va duce mult asa, sa stii. Are nevoie de un substrat fertil, de lumina, de conditii in care sa creasca si sa se dezvolte.

Ia spune mai bine cam cind intentionezi sa-ti iei un acvariu mai mare si sa faci niste pesti fericiti? Ca ai tot lungit topicul acesta degeaba. Nu vreau sa sterg ce ai scris aici - pentru moment. Dar, daca mai continui mult asa...
@buryck - daca treci pe la rubrica Despre noi si iti faci o scurta prezentare ca sa stim cu cine avem onoarea si iti mai treci si locatia in My Profile, iti mai "vind" si eu niscai ponturi de papa bun pentru pesti.
ThePhotographer.ro wrote:Si am pus 2! Wehehehe...

Asa ai fost sfatuit sau...exces de zel?
Acvariu era cit de cit ciclat? Ei bine acum nu mai e. Dupa un schimb de 90% din apa..de...Fa un schimb de apa de 15% si pune filtrul la maxim. Repeta operatiunea asta si miine. Si tot asa pina se limpezeste.
La faza cu pirania, chiar m-ai derutat. Scuze. Ai prea multe acvarii si m-ai ametit de tot.

Vezi ca ai PM
Just4M3 wrote: Vreau sa-l populez pe cel mic doar cu neoni si cu creveti ( gratie colegului kublai, si-au gasit adapost la mine in acvariu vreo 20-25 de RCS ). M-am gandit la vreo 10-12 neoni plus, cum spuneam, creveti. Cred ca e o combinatie destul de ok, si ca estetica si ca tot

Ai dreptate. Va fi superb. Numai sa plantezi bine acvariul.

Just4M3 wrote:In ala mare.....ce pare aveti de o pereche de ramirezi? Si cu ce altceva i-as putea combina?

Sugestii: Gurami pitic, Black Phantom Tetra, Glowlight Tetra, Cardinal Tetra.
luci92050 wrote:
sa fie o problema faptul ca acum in acvariu am un pirania? (ma refer la ciclul azotului..)...
pirania va pleca...cat de curand..de la mine..

Pirania cu gurami? Ups! Dar esti sigur ca e pirania si nu pacu? In orice caz, nu are ce cauta acolo. In primul rind ca sunt pesti de cird si le trebuie un acvariu serios. Da-l cit mai repede. Nu stiu daca el e vinovat - desi s-ar fi putut sa atenteze la codita pestisorului. Inclin sa cred ca e pacu. Pentru ca la noi nu se prea gasesc pirania si pentru ca daca ar fi fost, raminea de mult singur in bazin. Ar fi mult mai bine sa il separi si pe el pina il dai. Si mai scapi de o grija. Acum, faci cum crezi...dar sa stii ca pirania sau pacu nu se asociaza cu alti pesti. Din motive cunoscute.

Daca vrei neoni si RCS in bazinul cel mic, sa il plantezi foarte bine. Crevetii, pe linga alte plante, iubesc moss-ul. Cu cit mai mult, cu atit mai bine. Asta ca sa se poata ascunda crevetii. Si vezi ca sunt foarte sensibili la calitatea apei.Neonii, in ciuda faptului ca sunt atit de pasnici, nu se dau in laturi sa mai deguste cite unul. Iar pui de creveti n-ai sa vezi.

Daca vrei ceva despre creveti, da de stire.
1. Vezi ce faci cu caldura
2. Mincare putina - cit maninca in 2-3 min. Si cit mai variata.
3. La fiecare schimb de apa, aspiri si substratul

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: