[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
T-Spike24 wrote:Nisipul era la punga de 5 Kg ..nuj ce firma era .. si pamantul la fel din Horbah ... acela mi la indicat vanzatorul ... nu este pamant oarecare pt flori ... ci special pt acvariu ...

Pe bune? Adica nici nu stii exact ce ai cumparat - ba ca e pamint de flori, ba ca nu e, da' mergi pe mina unui vinzator care iti baga pe git ce vrea el?

Sa nu mai faci asa. Acum ai unde intreba si multi care vor sa te ajute. Oricum, sfatul si parerea mea e ca ceea ce ai pus ca substrat nu are ce cauta intr-un acvariu pe care il vrei sa arate bine. Dar, mai mult nu ma mai bag. E al tau si e optiunea ta.
Atunci chiar ai o mare problema. Cind ai un acvariu, mai iti trebui neaparat inca unul, mai mic. In acela poti face tratamente sau sa tii pestii nou achizitonati o perioada de timp sub observatie. Pentru ca un peste nou cumparat nu poti stii cu ce vine dupa el. Si poate avea boli care iti termina toti pestii pe care ii ai deja. De asemenea iti mai trebuie un filtru, un incalzitor si un termometru.

Acum chiar ca nu stiu ce sa iti spun sa faci...daca esti sigur ca are gris, poti mari treptat temperatura in acvariul mare, asa cum ti-am explicat, fara sa ma pui nimic altceva. Teoretic boala ar trebui sa dispara in citeva zile si toti pestii sa fie iar bine.

Temperatura o tii ridicata 5 zile. Chistii de gris nu rezista la o temperatura de peste 27 de grade, si daca nu-si gasesc alta gazda mor. Si dupa cele cinci zile faci un schimb de apa de 30%, dupa care reduci temperatura inapoi la 25 grade treptat. Asta pentru mai multa siguranta.

Nu baga in acvariu pamint de flori!!! Sub nici o forma! Iar pietrisul acela...chiar nu se potriveste. Crede-ma pe cuvint. Exista o multime de firme care au substraturi pt acvariu - Dupla, Jbl, Dekoline. Nu mai imi vin in minte acum, dar NU pamint de flori si NU pietris colorat.
Morcovul sau castravetele pt ancistrus se opareste inainte de a-l baga in acvariu. Dar exista si tablete speciale pt sanitari, oricare ar fi ei. Se administreaza in general seara, dupa stingerea luminii. In plus, morcovul sau castravetele nu se lasa mult timp in bazin pt ca strica apa.
Am inteles care e treaba cu ventuzele, dar sa stii ca dai mincare putina, cit sa manince in 2-3 min nu e nici o problema daca se imprastie pe toata suprafata apei. Si daca vrei neaparat sa le tii, nu in prim planul acvariului - muta-le pe laterale.
Testul se face cu otet alimentar - adevarat. Daca "fierbe", piatra e calcaroasa si nu are ce cauta in bazin.

Asa ca vezi tu, schimbarile majore abia acum incep!
So...sa o luam cu inceputul. Sper ca de data asta am nimerit-o cu rubrica cit de cit.

1. Xipho - daca zici ca "s-a scarpinat" e foarte posibil sa aiba gris. Mai ales ca mi se pare in poza ca are si o pata alba pe corp. Sau e de la aparatul foto, nu-mi dau seama. Grisul se poate transmite si celorlalti pesti. Daca nu pare acoperit cu o pulbere aurie, stralucitoare, e gris cu siguranta si trebuie tratat cit mai repede. Carantina scrie pe el. Si observa si ceilalti pesti sa nu cumva ca boala sa se fi extins. Tratamentul ti-l dau imediat.
2. Scoate ruinele antice din bazin ca nu e Elada scufundata in acvariul tau.
3. Inlocuieste substratul cu unul de calitate in care sa poata si plantele sa creasca cum trebuie si care sa iti puna si culorile pestilor in evidenta.
4. Pietrele le-ai testat pe toate sa vezi daca nu sunt calcaroase?
5. Ce e chestia aceea galbena din fata unei ruine? Orice ar fi, scoate-o ca se vede urit - nu are nici o legatura cu acvariul.
5. Fundalul - pune un colant negru sau albastru inchis.
7. Termometrul - muta-l pe o laterala a acvariului.
8. Se mai vad 2 ventuze negre sau ceva de genul... Ce e cu ele?
9. Nu as putea sa spun exact de ce stau scalarii in preajma filtrului, dar nu e normal. Se prea poate sa fie extrem de stresati din cauza agitatiei din bazin - vad ca ai si tetrazona care numai calmi nu sunt.

Si acum tratamentul pt gris. Pui xipho in alt bazin, maresti treptat temperatura pina ajunge la 29-30 grade. Nu o maresti brusc, ca il bagi in soc termic. Un grad-doua pe ora. Se adauga sare grunjoasa neiodata sau sare de muraturi - o lingurita la 10 litri de apa. Schimb de apa din doua in doua zile cate 10-15% din volum. Igiena stricta. Daca boala e in stadiu avansat - Sera Costapur cf prospectului.

Daca observi si la ceilalti pesti aceleasi simptome - faci acelasi tratament si in acvariul mare. Dar vezi ca Sera Costapur se prea poate sa iti decicleze acvariul. Poti sa incerci cu marirea temperaturii si sare, dar sarea iti va termina plantele.

Mai ramine sa te hotarasti cu ce pesti ramii si mai discutam. De asemenea, daca mai ai nelamuriri mai mi-a scapat ceva..scuze de pe acum, ca nu e cu intentie, dar ma intrebi. Ca de stat pe forum stau destul...Noroc ca lucrez pe calculator si mai trag cu ochiul si pe aici.
Codita pare "mincata", e decolorata, transparenta? Daca e asa, poate fi fin rot care se trateaza cu JBL Ektol Cristal. Nu poti sa pui o poza?
Sau uita-te pe site-ul http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2 unde arata marea majoritate a bolilor pestilor si da si tratamentul corespunzator.
T-Spike24 wrote:Bun venit Abea astept sa iti vad acvariul si apropo poate iti fac nijte donatii, am cam multi pesti si pe deasupra nu sunt nici compatibili c ce am eu pe acolo ! !

Fii atent cu ce-l cadorisesti. Tu ai pesti cam mari si el are acvariu cam mic. Sa nu ii faci un pustiu de bine. Mai bine intrebati si pe forum inainte de a incheia "tranzactia".
Stiam eu ca nu ai inima sa ii faci felul. Vroiam doar sa iti vad reactia.
T-Spike24 wrote: poate imi vei da nijte pareri asta seara cand voi up-loada pozele cu tot ce am facut nou in acvariu 95% shimbat tot ....!

Eu te ajut unde stiu cu multa placere si nu e nevoie sa-mi multumesti pentru asta! Daca vrei sa abordezi subiectul acesta tot aici, eu personal nu am nimic impotriva. La urma urmei, e topicul tau si poti cere informatiile de care ai nevoie.
Numai de poze sa nu ma intrebi cum se face ca habar n-am.
ThePhotographer.ro wrote: Am oripilat-o pe Dolly!

Pai sa stii! Nu ca nu as fi vazut sau auzit eu grozavenii si mai si, dar...mi-a sunat asa sadic si raspicat.
ThePhotographer.ro wrote:Stati linistiti, il izolez si incerc sa-i dau cu sare, cu furazolidoane etc.

Sa nu te puna ala cu coada sa ii pui ceva in apa. Aqua San si atit. Eventual, daca poti sa ii cumperi niste Fishtamin - vitamine pt pesti, care nu fac rau nici celorlalti, bine. Daca nu, nu. Cum i-o fi norocul. Dar macar tu vei avea inima impacata ca ai facut tot ce ai putut.
ThePhotographer.ro wrote:Nu, il sacrific: moare unul pt. ca ceilalti sa traiasca!

Isuse! Asa ai de gind sa faci cu orice peste care se imbolnaveste? O sa ti se intunece karma de tot.
Din moment ce ai CO2, bule din astea - adica fenomenul de perlare - ar trebui sa apara pe toate plantele, nu doar pe una. Si mi se pare normal sa fi incintat si fericit ca acvariului tau ii merge bine. Numai ca uneori mai trebuie si putintica rabdare cu unele plante sau melci, pesti si alte vietuitoare.
ThePhotographer.ro wrote:Mi-e ca daca-l scot ii dau drumu' la vale... smilie

Cum adica? Ca doar nu vrei sa zici ca-l arunci...
Pai in afara de faptul ca e bleg si nu maninca, alte detalii nu ai dat. Vezi cum se comporta in continuare, daca ii apare ceva pe corp, daca are coada intreaga, etc si poate ne dam seama ce si cum. Oricum, separa-l ca ii "deprima" si pe restul.
ThePhotographer.ro wrote:Eu ii am de-o saptamana. Si n-am certificatul lui de nastere...
Mai astept oricum, sa hotarasca el ce face cu viata lui!

Poate ar fi mai bine sa il separi intr-un bazin de carantina si sa il observi cu atentie. Ii pui apa din acvariul cel mare si ai grija la variatiile de temperatura care ii pot fi fatale. Daca e bolnav, risti sa le transmita boala si celorlalti. In caz de ceva, il poti trata fara probleme.
Te rog sa te prezinti la rubrica Despre noi si sa iti treci locatia. O dovada de respect fata de acest forum si de membrii sai ar fi fost sa citesti Regulamentul si sa respecti ce scrie acolo. Nu ne confunda cu un forum de bizz!

Si te mai rog foarte frumos ca ceea ce am scris mai sus sa nu se lase cu comentarii suplimentare din partea ta
Parerea mea e ca nu trebuie sa-ti mai bati capul cu algele respective. Cele verzi sub forma de puncte se indeparteaza mecanic, ar cele maro vor disparea in cele din urma. Mai bine ai face in asa fel incit sa-ti faci un sistem de CO2. Acesta este indispensabil pentru un acvariu bine plantat.
Bine ai venit!

Cichlidae, zici? Sunt o multime aici pe forum pasionati de ele cu care poti face schimb de informatii.

Si da - cu limba romana stai chiar excelent. Mai ales ca folosesti cuvinte de genul "fite" - e clar ca n-ai uitat-o.
Album de alge. Identifica-le aici si citeste si metodele de combatere. Acvariul e proaspat setat si aceste tipuri de alge mai apar. Nu e nimic grav.
Pushkatu wrote: Ce parere aveti?

Nope! Scoicile maresc duritatea apei. O piatra necalcaroasa, un mopan, o buturuga - e altceva.
valyy_dvd wrote: Ma betea gandul sa adaug Fero tot de la easy life,dan nu stiu ce sa fac.

Fierul face parte din enzima ce sintetizeaza clorofila, care, ca atare, nu contine fier. Lipsa fierului se observa datorita aparitiei frunzelor galbene - fara clorofila. Ai asa ceva in acvariu?
Vezi ca excesul de Fe va da o culoare rosiatica frunzelor.
valyy_dvd wrote:Mai e o problema ,au aparut vre-o 4 gaurele in frunzele de le criptocorine,ce sa fie?

Probabil lipsa de K sau excesul de Co2 le-a "ars".

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: