| Message |
|
|
paradoxx wrote:adrian,explicatia ta masiva imi aminteste de ezplicatiile mele masive  ma bucur ca ai invatat atatea si mi.ai preluat stilul(asta cred eu,pe jumatate mandru de mine si de celalta de tine  )
p.S.1: Se scrie "vor" nu v-or ^^ ....... "vor"= verb "a vrea", plural, pers 3, timp prezent, ... ei \ele vor sa mearga
.................................................... "v-or fii" selectati... = verb "a fii" ,plural, pers 3, timp viitor ..
Conjugarea verbelor ..... sper ca nu te superi ca te-am corectat
|
 |
|
|
paradoxx wrote:adrian,explicatia ta masiva imi aminteste de ezplicatiile mele masive  ma bucur ca ai invatat atatea si mi.ai preluat stilul(asta cred eu,pe jumatate mandru de mine si de celalta de tine  )
p.S.1: Se scrie "vor" nu v-or ^^
p.s.2: Florin,sa asculti ce zice adrian,zice bine ^^
in primul rand multumesc tuturor celor care au avut rabdare cu mine...experimentati sau mai putin ,(obositi sau nu...  ),tu m-ai "luat" serios pe acvarii de vis...  ... dar toti m-ati ajutat si m-ati invatat ceva...si nu fac decat sa spun si eu ce am invatat de la voi
Despre stil... este stilul de explicatii care m-au ajutat mult, avand multe informatii de care aveam nevoie sa inteleg ceea ce se intampla...asta incerc sa dau si eu celorlalt.. din cat stiu , cat mai multe explicatii ca sa inteleaga de ce trebuie facut ceva si nu...altfel... Bine ca si acum am multe semne de intrebare dar...
dar pentru tine am un paradox...  In bazinul de 400 am un blak moor... si tu ai spus ca in general ajung aurii.. ei bine.. inca e negru... ce e drept s-a albit pe burta.. dar tot negru e...
Florin, al nu e filtrul de care povesteam ca am eu.. deci ramane prima varianta... cumpara unul cascada sau filtrele cele mai apreciate pentru cei "amariti" cu buget restrans , sunt SUN SUN, cuperi unul pentru bazine pana in 100 litri. pana atuci, cat mai urgent , un saculet de minisiporax .la filtrul pe care il ai , scoti buretii,tai sau lasi burete pana la nivelul grilajelor de jos de la filtru... pe acolo trage apa... deci pui burete ca sa se astupe grilajele iar peste ,pui minisiporax cat intra ca sa inchizi pompa. Debitul regleaza-l sa fie pe la jumatate
cu pestisorul tau... nu prea imi vine sa cred ca e mort de 24h.. e prea ciufulit si decolorat, din cate cred eu a intrat in descompunere.. dupa mine are mai mut de 2 zile de cand e mort.Nu cred ca sanitarii ar fi actionat chiar asa de tare...in fine.. treaba este ca asceste morti subite,pot avea mai ulte cauze.. in situatia de fata cred ca pestisorul era slabit... cum am spus, ciclarea nu a fost finalizata si mai ales cu o filtrare insuficienta, bazinul nu se va cicla, nu va avea niciodata dcolonii de bacterii pentru a face fata productiei de amoniac..de aceea,pentru moment, scapa de 5 pesti sau 4 ,femelele, si ramai cu populatia maxima,oblogatoriu, schimburile de apa lamaxim 3 zile ,pana rezolvi cu filtrarea
nu mai tine apa la declorinat de la un schimb la altul, apa statuta prea mult, incepe sa isi schimbe proprietatile, ceea ce nu e ok sa bagi la pesti..Problema nu e apa proaspata, problema este doar clorul din apa.. acesta dauneaza faunei si bacteriilor.Clorul din apa se elimina in mai putin de 24h, dar asta este pentru siguranta
|
 |
|
|
|
filtrul este bun Daca era mai mare era si mai bine, (tinand cont ca ar trebui sa le schimbi si casa cat de curand) ,dar trebuie sa il umplu cu medii bio... matrix,lava vulcanica sau siporax.El nu iti vine plin.. are doar un saculet de ceramica , ceva bioballs si bureti..
de preferat sa scoti buretii si in sertare sa ai doar medii bio... daca mai pôti achizitiona un sun sun 602 ar fi super.. sa il folosesti pêntru filtrarea mecanica, montat in serie cu GBL-ul pe inul acestuia... asa protejezi fiultrul sa n intre toate alea in el. Daca nu poti, cauta sa pui in paharul IN-ului de la GBL un buterte negru si o sitaa de lastic peste el pentru a nu fi tras pe >IN
Nu uita;; schimburile de apa la 3 zile cate 30%..
poate reusesti sa le cumperi o casa mai mare... macar 400l, sa le asiguri macar un 50 l pe cap de locuitor
|
 |
|
|
|
bun.. vrei sa imparti bazinul in zone reci,umbrite si zone plantate...nu stiu cum o sa poti sa dispersezi fertilizarea pe zone sau pe jumatate de bazin, eu cred ca asta este tare dificil, dar nu uita ca in zona plantata, daca nu te ridici si o sa folosesti iluminarea puternica , risti sa te umplii de tot felul de alge. .... fertilizare si lumina puternica e paradisul algelor
|
 |
|
|
|
cica sa ma bag si eu in seama...
cred dca problema cea ma dificila este raspandirea CO2 si a fertilizarii in volumul de apa...nu cred ca va putea dispersa fara 2 sau 3 pompe de recirculare... bineinteles, fara valurirea suprafetei pentru a eviuta cat mai mult posibil din pierderile CO2
in legatura cu lumina, la 80 cm are posibilitatea sa se ridice , de la baza cu inca 30 cm,cu bolovani,stinci... etc, peste care sa planteze si sa puna iar ornamente, iar partea cu displeiul sa ramaina cu un substrat inert , doar cu ceva ornamente gen mopan,crengi, radacini. in felul acesta nu cred ca ar avea nevoide de iluminare speciala care sa patrunda 60,70 cm de coloana
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
atunci poate sa aduca modificari majore si sa faca din el un filtru bun... cum am facut si eu la fluval 34l. la mine este impartit in 3 compartimente. In primul compartiment am pus burete negru pana mai sus de nivelul sorbului (1 cm) peste care am pus un litru siporax , peste siporax am pus un perlon, pentru ca am 'skimerul" si pe laterala de comunicare cu camera a 2-ua , intre perete si siporax , am pus perlon . In al doilea compartiment ammi-a intrat un litru si un pic de siporax peste care am pus un strat de perlon. A 3-a camera e libera, doar pompa in ea
|
 |
|
|
|
in primul rand, deja e suprapopulat bazinul, asa cum a spus colegul Florin,la 30 l poti pune cel mult 10 guppy, unul are nevoie de 3l de apa
2- o familie de guppy este formata din 3 famele la un mascul, femelele v-or fi stresate rau de masculi iar cand incep sa se inmulteasca , nu mai sti ce sa faci cu ei...indicat sa lasi numai masculii
3-cum a spus si paradox.. meduza... hai dar scoica trebuie scoasa. Intr_un mediu natural,ar fi normal sa nu gasim plasticuri sau stiu eu ce chestii, de aceea acvaristii nu prea sunt incantati cand vad chestii de genul asta in apa... meduze, corabii, avioane sau plante artificiale; Un acvariu este un mic biotop care , pentru a fi bine pentru vietuitoare, trebuie sa existe un echilibru, adica nu excese.Pentru a avea un echilibru, in primul rand ai nevoie de o filtrare bio nu doar mecanica... volumul de filtrare se calculeaza in functie de volumul bazinului adica intre 5 si 10% din volumul bazinului
filtrul pe care il ai, sigur este filtrul cu care a venit bazinul in dotare, ceea ce cu siguranta nu face fata bazinului, iti sugerez sa achizitionezi un filtru cascada sau o canistra exterioara pentru bazine de 60 sau 80 litri , in cazul in care ai 30 litri
Din cate am inteles, la 15 zile ai populat acvariul, ceea ce inseamna ca ciclul azotului nu a fost incheiat . acest lucru nu este bun deloc pentru pesti, chiar daca ai vezi ca sunt bine, sistemul imunitar slabeste.
in perioada ciclului azotului, se formeaza niste bacterii benefice entru mentinerea calaitatii apei din punct de vedere chimic...aceste bacteri transforma amoniacul in nitriti si nitritii in nitrati care sunt mai putin toxici faunei. nitratii ai tinem sub control prin schimburile de apa
deci,...pestii introdusi in bazin inainte de maturizarea coloniilor de bacterii si filtrare biologica insuficienta plus suuprapopulare. daca dai femelele, esti la limita maxima in cazul in care ai bazinul de 34 l...pina la achizitionarea unui filtru cu un volum mai mare, schimburi de apa la 3 zile,cate 30% din volumul bazinului, mancare cat mai putina, odata pe zi cat sa manance in 2 min
Surplusul de mancare care cade si ramane pe substrat, prin descompunere formeaza amoniac
Macar odata pe saptamana, aspirat substratul
IMPORTNT apa de schimb trebuie tinuta 24h la declorinat, intrul vas cu gura larga
in momentul in care schimbi apa, apa introdusa sa fie aproape la aceesi temperatura cu cea din bazin
nu am reusit sa imi dau seama unde este filtrul.. este cumva incorporat in azin pe peretele din spate si impartit in 3 camere?
|
 |
|
|
|
inca odata, cum ti-a explicat PARADOX mai sus....ai grija cu filtrarea,Claro 1000 este insuficient pentru bazinul tau,prosucatorul l-a prescris pentru bazine de max 120l, dar nu l-as folosi la un bazin mai mare de 60l. Eu iti recomand sa cumperi un filtru exterior,iar daca nu dispui de buget pentru unul profesional, iti recomand SUN SUN HV302 sai un sun sun 505a...
va trbui sa iti cumperi si medii de filtrare bio....filtrele nu vin cu medii de filtrare in dotare... adiva au dar foarte putin
|
 |
|
|
|
inca odata, cum ti-a explicat PARADOX mai sus....ai grija cu filtrarea,Claro 1000 este insuficient pentru bazinul tau,prosucatorul l-a prescris pentru bazine de max 120l, dar nu l-as folosi la un bazin mai mare de 60l. Eu iti recomand sa cumperi un filtru exterior,iar daca nu dispui de buget pentru unul profesional, iti recomand SUN SUN HV302 sai un sun sun 505a...
va trbui sa iti cumperi si medii de filtrare bio....filtrele nu vin cu medii de filtrare in dotare... adiva au dar foarte putin
|
 |
|
|
aici ai dreptate, daca citea putin mai multe topicuri, sunt o gramada in care tema de baza e filtrarea...deci daca citea cateva,isi dadea seama macar de 2 informatii de baza prima ar fi ca la pesti mari, in general, iti trebuie filtrare suplimentara de ex,daca la un bazin plantat mediu de 300l cu pesti de marime medie sau mici, utilizezi un extern tip 403b, la un bazin tot de 300l cu 5 carasi in el,adica populat maxim, e clar ca ai nevoie de ceva mai multa filtrare, macar 5% din volumul bazinului
si o altainformatie buna ca la bazinele peste 250l este indicat un sump iar pentru pesti mari ... cu cat mai mare volumul de medii bio ,cu atat mai bine pentru pesti
Aceste subiecte se discuta in topicul fiecare incepator care s-a pricopsit cu un bazin
dar acum sa fim si realisti...si la noi mai intervine lenea aia de a mai rasfoi prin forum...e mai usor cand deschizi un topic si primesti raspunsuri...
|
 |
|
|
ocean wrote:Eroare
sefu... m-ai bagat in ceata...cine a facut eroarea,pardox sau EBPiranha?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
no ca am poluat topicul..
tratamentul e bine sa ilfaciintr-un bazin steril, nu in comunitar si ami incearca si cate o baie cu sare...
|
 |
|
|
paradoxx wrote:eu personal nu pot sa il omor cu mana mea,asa ca incerc mereu salvarea pe cat posibil...
nici eu nu pot sa ai omor ... dar acum... daca stau sa ma gandec, cu pestii tratati care nu a reusit tratamentul, nu am facut decat sa le prelungim suferinta...bine .. suntem impacati ca am incercat
ovcean...interesanta treaba....cred ca e bun de utilizat la ciclidele africane...ciortanii astia...se cam ciomagesc... ai ti cu ulei de cuisoare..sa vezi ce linistz e  .ok glumeam, dar e bine de retinut... nu ma gandesc eu la iterventii directe dar...
|
 |
|
|
|
../
|
 |
|
|
|
ma refer la dunga avceea maro de pe partea superioara a stratului... nu e pe sticla... cand aspir subratul si mai iau si din substrat, vine cu totul
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
de ce apare chestia asta maro... ce este?
si la bazinul mare a aparut si acum.. ca nu am mai avut asa mare grija de el ,sa transformat in albastrui..
|
 |
|
|
|
da, bactopur e un medicament cu spectru larg su destul de eficient.....o sa ma uit de flagelol... mersi paradox... dar nu sti care ar putea fii problema?
urmeaza sa fac o mica tunsoare la limnophila..as vrea sa o aduc in forma de bila..
|
 |
|
|
|
|