Buna seara
Mai intai sa ma prezint
sunt Adrian..am un acvariu de 100 l achizitionat de la un amic care nu avea grija deloc de pesti.A spus ca a avut 4 carasi aurii,cind eu l-am luat mai avea 2...apa colorata..geamurile verzi imi era mila de ei...si l-am luat..nu stiam nimic de ce inseamna sa ai un acvariu...dupa ce am facut prostia de a schumba apa in totalitate....spalat si acvariu si filtru.. tot.. lam si populat... apoi am aflat ce gresela am facut...dupa aproape 2 saptamani a aparut pe burta masculului o pata neagra... atunci am inceput sa caut si am aflat ce facusem...,dar ..spre norocul meu... acea pata neagra era de fapt semnul ca el se vindeca de ... migration sau asa ceva...m-am bucurat, si i s-a retras pata
intre timp am cumparat 4 guppy 3 f si un m,stau la un loc.. nu am plante.. cind am luat guppy ,i-am bagat intr-un acvariu mai mic iar acel acvariu in cel mare... am zis ca se vor obisnui ... sa nu ai manince carasii...

, acum nu mai e asa...cumparasem si un filtru mic...trixie<45 l ,5 w pentru acvariul cel mic...despre filtrul de la acvariul mare... nu stiu date, dar am observat ca debitul este cam mic.... nu are deloc presiune... chiar daca e spalat si cum am desfiintat acvariul mic am bagat si filtrul cel mic in acvariul mare
Carasul M, avea o pata mai deschisa pe spate,chiar in fata de inotatoarea de pe spate.. mai deschisa ca nuanta..spre alb...problema e ca au mai aparut si altele ..cam de o saptamina am vazut , dar se cam deschid la culoare ,,se fac spre alb....nu sunt puncte gen gris,sunt pete de diferite forme si dimensiuni....este o boala sau pur si simplu isi scimba aspectull cum am vazut unii carasi cu alb si auriu...
o sa pun si nu sunt prea clare dar se vad petele clar
prima cu pata neagra de care am vb mai devreme ,acea pata s-a retras dar se vede acea pata mai deschisa de pe spate
a doua se vad petele albe.....
schimb 30 l de apa la 3 zile,apa statuta ,la fel 3 zile.nu folosesc tratamente de apa...
dupa testele GBL
cl=0
ph=7,5
gh=4,7,14,14d
NH2=0
NH3=intre 25 si 50...nu pot spune exact.. intre cele doua valori... asa e de la robinet
pestii sunt vioi .. mincaciosi...le dau mincare odata pe zi...
ati putea sa ma lamuriti ce este?