as vrea sa fiu cit mai scurt dar tot trebuie sa explic ceva ... nu prea usor de explicat....
de cind am intrat pe aceste forumuri de acvaristica... apoi aici la voi in comunitate...(asta inu inseamna ca sut de al vostru.. mai am de tras pina sa fac pasul in fata), am descoperit o a 3-a "lume" o lume unde oamenilor le pasa... nu neaparat de tine ca persoana... le pasa de ceea ce faci tu pentru altii.. nu pentru ei si nu pentru tine...aici am gasit oamni care stiu si au trudit ca sa invete sa dariuasca.. sa daruiasca nr=econditionat... timpul si dragostea lor unor fiinte fara ajutor in multe cazuri...mai sint si celelalte specii care... s-ar infrupta din tine ci placere... dar pentru acvaristi asta nu e o problema...ceea ce este minunat... e minunat si cind mi citesc pe forumuri unele "indicatii" cu acel substrat de misto .. reactie la faptul ca se cere ajutor dar nu ai intereseaza ceva... sau chiar sesizezi acea stare de nervozitate.. cind citesti parca il auzi cum tipa... iti imaginezi ca daca ai fi linga el ai lua-o pe coaja....

...e superb...
Am spus o a 3-a lume... de ce?... doua le-am cunoscut pe internet.. una e lumea voastra ..acvaristi si cred ca si crescatorii de animale sunt la fel.. nu imi pot imagina altfel....si una.. este cea a poetilor...fac parte dintr-un astfel de grup...si aici la fel.. toti au sufletul deschis pentru cine apreciaza asta...cind se sesizeaza o eroare de.."soiste" la cineva... e ignorat pur si simplu....iar a treia "lume"este aceea in care pot sa zic ca am trit mult timp.. cred ca vreo 15 ani... este cea a muntomaniloraici nu intra cei care merg in adidasi sau pantofi pe munte... sau o plimbare la padure...ma refer la cei care ,din dragostea pentru munte,la fel ca si voi, ca si poetii,va sacrificati timpul,resursele si va daruiti sufletul ...
ce aveti in comun ? sunteti cei care v-ati "vindut" sufletul acestui hobi.. si sincercati orice este posibil sa salvati daca se poate...voi si muntomanii.. pe partea cu natura... poeti pe partea cu sufletul...nici una din aceste 3 nu se pot face fara sa o faci din suflet... nu iese nimic daca faci doar ca trebuie facut,.
cred ca , daca , lumea s-ar invirti in jurul acestor tipuri de oamnei...cred ca ar fi EDENUL pe pamint...
cu alte cuvinte...sunt foarte impresionat de voi..
si ultimul sfat pe care l-am primit de la Feye .. am primit multe dar nu numai de la el (ea), de la mai multi... koala,radu,ocean.. una mare respect pentru toti cei care au incercat si incearca sa ma ajute cu sfaturi...si imi cer scuze pentru prostiile si intrebarile stupide de pina acum... si pentru cele ce or sa vina...dar va asigur ca incerc , din posibilitatile actuale sa scot ce e mai bun..si ce mi-a zcris Feye...
deci imi imaginam o persoana cu nervii la maxim care era in stare sa dea cu mine de toti peretii daca eram in fata lui(ei).. pentru ce...ceva care nici nu vazuse nici nu ai apartinea...doar ca ai pasa.. ai pasa de ceea ce ar fi trebuit sa fac si nu faceam pentru ...pastisorii mei....
asta imi place la voi...apreciati lucrul bine facut ,frumosu, su luati atitudine fata de cei care... dau cu batul in balta... adica atit cit se poate...asta imi place... ups
Carasul - peste rezistent e un mit! Toti pestii sunt rezistenti daca au conditii. Tinuti in apa putina/toxica, filtrare precara, oricarui peste ii slabeste sistemul imunitar, se imbolnaveste si in final moare. Carasul in mod special, face multa mizerie, in consecinta are nevoie de filtrare serioasa pentru un trai decent.
"Adrian, acvariul tau e neciclat, cu siguranta ai amoniac in apa. Asta e problema careia trebuie sa-i dai de cap.
Nu rezolvi nimic daca stresezi pestele si mai rau plimbandu-l de colo colo, in bai de sare sau alte minuni. Mai rau faci. Si de ce sa ridici temperatura? Carasul e peste de apa rece.
Pune la punct filtrarea. Intre timp fa schimburi dese, zilnic sau la doua zile. Si abtine-te de la tratamente pentru boli imaginare. Pestii tai sunt intoxicati.
@samira Pentru ca tot ai scris aici: din pacate, Piper e ca si mort. Caras in 14 litri, fara filtrare e ca si cum ai creste un caine intr-o cutie de chibrituri. "
asta e de la Faye
sa va ajute dumnezeu... APE LIMPEZ...
sunteti superbi...
PS-sa nu creada cineva ca vreau sa enervez pe cineva ... fata de ce am zis mai devreme.."asta imi place."... imi place atitudinea si daruirea voastra...eu unul sunt dispus sa accept injuraturi si critici... sunt constient ca atita timp cit cunostintele mele in acvaristica sunt foarte limitate...nu am cum sa spun .."e parerea ta colegul".. sau..."Gustul nu se discuta"