[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
yes... caraseii nici nu s-au atins de Anubias.... deci bagam inca vreo 2 sau 3... si am sa incerc si cu Java sa va ddaca se da la ea...
se pare ca mi s-a deciclat partial.. si asa nu era ciclarea completa....dupa ce am schimbat 30% din apa... s-a facut laptoasa...probabil trebuia sa mai las filtrul cel nou intr-un bazin sa lucreze un timp in gol...daca merg mai departe cu schimburi de apa de 10-15% zilnic e bine?
as putea sa schimb buretele si ceramica din filtrul exterior cu siporax?...daca da... ma gindeam sa las macar o luna siporaxul in acvariul cel mic .. de 20 l cu apa care o scot de la pesti si cu filtrul cel mic sa lucreze...ar fi bine? ca sa nu se decicleze acvariul din nou..
oamenii te v-or ajuta cu sfaturi... si pentru ca esti chiar la inceput...achizitioneeaza un acvariu mic.. cu dotarile de baza...filtru,pompa de aer.termometru si iluminator...dupa ce il achizitionezitreci datele despre volumul acvariului (tipul acvariului..) in petshopuri se vind acvarii cu dotarile de baza....date despre filtrare.tipul filtrului,pompa de aer (tip),iluminator(tip)...cind au datele acestea ei iti pot da informatii mai multe cu ceea ce se poate si ce nu... si daca ai mai avea nevoie de ceva....
IMPORTANT...cind ai achizitionat acvariul NU CUMPARA SI PESTI.. e nevoie de un timp in care acvariul sa functioneze gol.. fara pesti... vezi ciclul azotului sau ciclarea...
scuze apollo... i-am explicat mai amanuntit putin ... ceea ce i-ai spus si tu....si eu la inceput disperam ca aveam raspunsuri evazive...evazive pentru mine... cei care imi spuneau.. stiau ce spun....
asa cum a spus Faye... si cum a spus si Narcis...daca vrei sa faci ceva si sa nu chinui animalutul(ele) ar trebui sa ai asculti ... si ca sa poti sa te decizi... pentru ca e vorba si de gusturi , trebuie sa iti adaptezi preferintele necesitatilor obligatorii.. si eu sunt la inceput si am facut erori grave... si am fost certat pe buna dreptate... aici criticilr te ajuta...dar ca sa iti usurezi alegera in domeniul acesta.. vezi ca sunt topice pe acest sit... "acvariu 10 litri...acvariu 25 litri...cum sa iti populezi acvariul,, cum calculezi numarul de pesti in acvariu ...compatibilitatea pestilor....copatibilitatea plantelor... ce pesti sunt recomandati incepatorilor....
citeste toate acestea si iti vei face o idee a ceea ce vrei sau vei renunta.. cred ca un acvariu de 20 litri cu dotarile de baza nu este asa scump si poate gasesti aici pe sit second hand
datorita faptului ca nu sti exact ce vrei... sau ceea ce vrei este imposibil... si sfaturile... sunt imposibil sa le primesti.. spor la citit si ... sper sa iti vina o idee.. palpabila...
ceva se face..nu se aplica stratul de cimen si dupa ce se usuca il bagi in apa , cred ca se mai face ceva sau se adauga ceva in ciment..
......eu lucrez in domeniul constructiilor... si nu odata am vazut ce se intimpla cu un strat subtire de ciment care sta in umezeala... de stat in apa nu mai zic.....
eu am spus din experienta pe care o am in privinta asta
oricum... daca am gresit.. chiar sunt interesant de procedura si de tehnologia folosita
nu.. nu ai bagi pe toti odata... la inceput 2-3 dar nu inainte sa faci acel schimb de apa..50% ca sa reduci nivelul nitratilor...asa cum zice Mihai... citeste bine...
important.. pestii NU SE BAGA DIRECT IN APA DIN ACVARIU... se face o acomodare inainte... adica ai pui intr-un bol cu apa in care i-ai adus de la petshop... bolul sa fie mai maricel sa nu il umplii cu apa de la petshop..apoi adaugi apa din acvariu ..cite putina... cam intr-o ora sa ai 50% din apa de acvariu si 50% apa de la magazin....
daca nu faci adaptarea.. s-ar putea sa ai probleme.... si au sunt la inceput si am facut greseli,care, noi invatacei spunem ca nu e grav... dar este foarte grav...
deci asculta-i pe colegi si citeste foarte bine... vei evita multe dificultati.....
ape limpezi

o intreare... praful de ciment nu este facut din roca calcaroasa..? si din cite stiu, cimentul , ca sa fie un liant, trebuie sa contina anumite substante.. nu le cunosc.. nu e toxic ? ca daca ma gindesc putin... sunt multe vopsele pe baza de apa ,lacuri pe baza de apa care dupa ce se usuca au rezistenta mare la apa..ex vopsele si lacuri pentru lemn... acum se utilizeaza vopselel si lacurile pe baza de apa...daca nu ar fi toxice.. ori ce piatra calcaroasa sau nu o vopsesti cu astea si nu mai ai treaba... dar nu cred ca este asa...de aceea am intrebat si cu cimentul....
in al doi-lea rind nu vad cimentul decit o solutie de scurta durata....pentru ca acel strat subtire dat cu pensula . nu v-a rezista mai mult de o luna in apa fara sa fie dat cu un strat de protectie... vopsea.. lac... ceva in genul

SALUTARE..
Astazi un prieten mi-a dat un filtru exterior.... pentru bazin de 60l...cred ca e filtrare mecanica... are doar burete si in celalalt locas are ceramica... e un filtru EDEN 501... am zis ca daca tot mi l-a dat.. sa il folosesc pina imi fac filtrul.. asa ca din cele 2 filtre interioare pe care le aveam l-am scos pe cel mic si l-am pus pe acesta...inainte sa il pun in functie.. l-am spalat bine cu apa de la robinet,apoi am umplut filtrul cu apa din bazin si am adaugat citeva picaturi de solutie cu bacterii... sper sa inceapa sa le fie mai bine ...
acum sa vad cind imi vine pompa...astazi am facut comanda de pompa de apa JUWEL Pompe Eccoflow 600 Débit : 600 l/h.... scrie ca e pentru acvarii pina la 300 l.....din cite m-ati invatat... pentru 300l e insuficient....dar cred ca e bine pentru 100 l pe care ai am...
ok.. mersi...am sa caut o pompa mai mare..sa fiu sigur caut minim 900 l/h si sa fac cutiq se 10-15 l ..
fir-ar de treaba....din ce mi-ai spus acum... sa inteleg ca in stagiu de acum al acvariului nu se face ciclarea in veci....avind spatiu de depunere insuficient...
deci daca am o pompa de 300l/ h pot sa fac un filtru bun....pentru ca pompa imi poate recircula apa din bazin de 3 ori /h...si daca scad debitul datorita materialului filtrant sa zicem cu 30% atinci apa din bazin va fi recirculata de 2 ori intr-o ora ... asta ar fi bine?
Bineinteles asta tinind cont si de turul si returul filtrului...cred ca la un tur/retur de 1/2 tol ar avea debit destul de mare..camera de filtrare la fel cum am mai spus...aproximativ 5l + camera de prefiltrare..
Exista cumva o formula de calcul a volumului camerei de filtrare in finctie de volumul bazinului ?.. ca ma gindesc ca aceasta formula ar da minimul volumului de material filtrant de care ai nevoie la bazinul respectiv...si normal mai pui in plus.. mai ales daca ai animalute zapacite asa cum sunt carasii,broscutele sau stiu eu care mai elimina multe reziduri
in legatura cu schimbul de apa...am inteles ...as putea pune ceva mai multa solutie pentru bacterii?
daca mai schimb substratul.. bine ca inca nu am de gind.. dar cred... cred nu sunt sigur.. as mai adauga ceva substrat.. nisip... deci daca mai schimb substratul at acvariul se decicleaza partial... v-a trebui sa stea o perioada gol?
as vrea sa fiu cit mai scurt dar tot trebuie sa explic ceva ... nu prea usor de explicat....
de cind am intrat pe aceste forumuri de acvaristica... apoi aici la voi in comunitate...(asta inu inseamna ca sut de al vostru.. mai am de tras pina sa fac pasul in fata), am descoperit o a 3-a "lume" o lume unde oamenilor le pasa... nu neaparat de tine ca persoana... le pasa de ceea ce faci tu pentru altii.. nu pentru ei si nu pentru tine...aici am gasit oamni care stiu si au trudit ca sa invete sa dariuasca.. sa daruiasca nr=econditionat... timpul si dragostea lor unor fiinte fara ajutor in multe cazuri...mai sint si celelalte specii care... s-ar infrupta din tine ci placere... dar pentru acvaristi asta nu e o problema...ceea ce este minunat... e minunat si cind mi citesc pe forumuri unele "indicatii" cu acel substrat de misto .. reactie la faptul ca se cere ajutor dar nu ai intereseaza ceva... sau chiar sesizezi acea stare de nervozitate.. cind citesti parca il auzi cum tipa... iti imaginezi ca daca ai fi linga el ai lua-o pe coaja.... ...e superb...
Am spus o a 3-a lume... de ce?... doua le-am cunoscut pe internet.. una e lumea voastra ..acvaristi si cred ca si crescatorii de animale sunt la fel.. nu imi pot imagina altfel....si una.. este cea a poetilor...fac parte dintr-un astfel de grup...si aici la fel.. toti au sufletul deschis pentru cine apreciaza asta...cind se sesizeaza o eroare de.."soiste" la cineva... e ignorat pur si simplu....iar a treia "lume"este aceea in care pot sa zic ca am trit mult timp.. cred ca vreo 15 ani... este cea a muntomaniloraici nu intra cei care merg in adidasi sau pantofi pe munte... sau o plimbare la padure...ma refer la cei care ,din dragostea pentru munte,la fel ca si voi, ca si poetii,va sacrificati timpul,resursele si va daruiti sufletul ...
ce aveti in comun ? sunteti cei care v-ati "vindut" sufletul acestui hobi.. si sincercati orice este posibil sa salvati daca se poate...voi si muntomanii.. pe partea cu natura... poeti pe partea cu sufletul...nici una din aceste 3 nu se pot face fara sa o faci din suflet... nu iese nimic daca faci doar ca trebuie facut,.
cred ca , daca , lumea s-ar invirti in jurul acestor tipuri de oamnei...cred ca ar fi EDENUL pe pamint...
cu alte cuvinte...sunt foarte impresionat de voi..
si ultimul sfat pe care l-am primit de la Feye .. am primit multe dar nu numai de la el (ea), de la mai multi... koala,radu,ocean.. una mare respect pentru toti cei care au incercat si incearca sa ma ajute cu sfaturi...si imi cer scuze pentru prostiile si intrebarile stupide de pina acum... si pentru cele ce or sa vina...dar va asigur ca incerc , din posibilitatile actuale sa scot ce e mai bun..si ce mi-a zcris Feye...
deci imi imaginam o persoana cu nervii la maxim care era in stare sa dea cu mine de toti peretii daca eram in fata lui(ei).. pentru ce...ceva care nici nu vazuse nici nu ai apartinea...doar ca ai pasa.. ai pasa de ceea ce ar fi trebuit sa fac si nu faceam pentru ...pastisorii mei....
asta imi place la voi...apreciati lucrul bine facut ,frumosu, su luati atitudine fata de cei care... dau cu batul in balta... adica atit cit se poate...asta imi place... ups
Carasul - peste rezistent e un mit! Toti pestii sunt rezistenti daca au conditii. Tinuti in apa putina/toxica, filtrare precara, oricarui peste ii slabeste sistemul imunitar, se imbolnaveste si in final moare. Carasul in mod special, face multa mizerie, in consecinta are nevoie de filtrare serioasa pentru un trai decent.

"Adrian, acvariul tau e neciclat, cu siguranta ai amoniac in apa. Asta e problema careia trebuie sa-i dai de cap.
Nu rezolvi nimic daca stresezi pestele si mai rau plimbandu-l de colo colo, in bai de sare sau alte minuni. Mai rau faci. Si de ce sa ridici temperatura? Carasul e peste de apa rece.
Pune la punct filtrarea. Intre timp fa schimburi dese, zilnic sau la doua zile. Si abtine-te de la tratamente pentru boli imaginare. Pestii tai sunt intoxicati.

@samira Pentru ca tot ai scris aici: din pacate, Piper e ca si mort. Caras in 14 litri, fara filtrare e ca si cum ai creste un caine intr-o cutie de chibrituri. "
asta e de la Faye

sa va ajute dumnezeu... APE LIMPEZ...
sunteti superbi...
PS-sa nu creada cineva ca vreau sa enervez pe cineva ... fata de ce am zis mai devreme.."asta imi place."... imi place atitudinea si daruirea voastra...eu unul sunt dispus sa accept injuraturi si critici... sunt constient ca atita timp cit cunostintele mele in acvaristica sunt foarte limitate...nu am cum sa spun .."e parerea ta colegul".. sau..."Gustul nu se discuta"
m-am inervat si am desfacut tot filtrul...cel mare si am gasit ceva informatii pe pompa submersibila...e un mini bibox2 cu 4 straturi de filtrare... ce am gasit ar fi ca e cu filtrare mecanica biologica si chimica,pentru acvarii de 80 l si ca ar fi trebuit sa fie si un incalzitor easy klim care se pare ca nu mai este....deci e incomplet... pe partea cu cartusele filtrante erau toate,eu am scos carbunele activ ca nu stiu daca era schimbat si de cind il folosea ,deci e clar ca acest filtru e mic+cel mic e de 45 l... .. se pare ca sunt la limita ... dar cu carasii....
In legatura cu schimbul de apa il faceam la 3 zile..max 4.la fiecare schimb, curatam sticla, aspiram substratul sispalam filtrul... dar se pare ca nu e detul... o sa caut o solutie sa rezolv cit mai repede filtrarea .. in primul rind cred ca o sa fac cum mi-a spus koala.. in fiecare zi sa schimb o galeata de apa .. eu schimbam ,pina simbata...35% la 3 mx 4 zile ,35 l de apa la schimb...de simbata si pina ieri.. marti am schimbat in fiecare zi ... 35% . Probabil cum am schimbat substratul si am adaugat ceva ornamente... sau nu stiu de ce.. duminica mi s-a tulburat apa asa ca am schimbat rapid 35 % in fiecare zi pina ieri...in apa de schimb am bagat si declorinator Biotopol de la GBL si completare cu Denitrol tot de la GBL pentru bacterii....Biotopolul si Denitrolul le-am cumparat vineri.. imi daduse cineva declorinator de la tetra .. ca el renuntase la acvarii dar nu am avut curaj sa il utilizez ca era ,din cite a spus el, de un an... asa ca mai sigur am fost ssa cumpar
Vineri cind am schimbat in acvariu toate cele am bagat denitrol pentru toata cantitatea de apa din acvariu , apoi numai completare pentru fiecare 35 l de apa... citeva picaturi... din prospect reiese ca trebuie 10 ml la 300 l de apa.... 3ml/100l iar la 35 l am bagat 5 picaturi
...cumpararea unui filtru extern ,cum am gasit aici cite ceva.. mecar pentru 200 l , remine pe primul loc pentru luna viitoare sau daca mai pica un ciubuc,direct la petshop m-am oprit...filtru extern.. acum ... nu stiu,,, sa mai cumpar inca un filtru intern de genul asta.. ca am vazut ca nu sunt asa scumpe si sa suplimentez schimburile de apa pina luna viitoare cind cumpar filtru exterior...ma gindesc ca poate ar mai ajuta putin... oricum nu renunt sa imi construiesc filtrul..si clar ca o sa si cumpar unul... sa am in caz ca unul cade...
ce ziceti .. as putea sa ai fac citeva bai cu sare... ar ajuta? si daca da.. la cit ar trebui sa ridic temperatura apei...?
mersi...mai am o intrebare dar nu aici... nu e postul meu... oricum mersii si incaodata scuze...
bafta colegu.... ape limpezi...
scuze ca intervin... nu cu sfaturi.. cu o intrebare.. cind se face tratament cu sare,e obligatoriu sa ridici temoeratura aoei?
sper sa nu supar pe cineva... incaodata scuze
samira89 e bine ca ceri sfaturi aici.. dar trebuie sa deschizi un topic separat , cind intri la o sectiune... topic trebiue sa vezi stinga unde scrie "forum index" linga trebuie sa scrie "new topic"dai clic si acolo scri .. este putin deranjant sa se discute problema ta in topicul altcuiva....eu ti-as spune ce sa faci daca as sti dar si eu sunt incepator...v-a trebui sa astepti sa iti respunda colegii mai experimentati
Faye... despre amoniac ... nu pot sa zic nimic... in testele de la GBL nu am decit Cl,pH.kH.GH.NO2 si NO3... de amoniac nimic ... nu stiu ce valori ar putea avea in apa.. dar nu cred sa fi avut valori ridicate...nu stiu ce sa zic .. maine ma duc sa vad daca gasesc test pentru amoniac... chestia e ca e singurul care are petele acelea..ceilalti nu au... cel putin guppy masculul vad ca are culori superbe...reflexii de auriu pe burta..reflexii de albastru-violet pe spate.. coada parca are culoarea mai clara...nici femela de guppy sau de caras nu am vazut sa aiba vreo pata pata...aaa si am uitat.. nu stiu daca are vreo importanta..
oxigenarea merge tot timpul la minim...am o pompa de aer sau cum ai zice..ehaim 100..din cite am inteles apa rece retine mai mult O2 si .. sa fie o problema?
da... din testele gbl...tot timpul NO3 este mai mare de 25 si mai mic de 50....NO2 =0. GH=14;7;7;4..nu mi s-au schimbat niciodata parametrii apei...schimb apa la 3 zile... max 4 cite 32 l cre e lasata la deciorinare... cind schimb apa pun alta la deciclat..iar de simbata folosesc solute de declorinare si solutie cu bacterii de la gbl.. declorinatorul .. dupa cum e pe reteta... 10ml la 40 l si solutia de bacterii 10 ml la 300 l.. prima oara am pus pentru tot acvariul apoi numai completare...citeva picaturi mai exact 5...
vineri seara am schimbat in acvariu substrat nou ,ceva pietre ,2 plante artificiale si un anubias natural.. nu prea mare.. sa vad daca rezista.....simbata la prinz se tulburase si atunci mi-a crescut NO2=<0.5 si > 0 asta aratau testele gblin rest nici o schimbare...si am schimbat 30% din apa... duminica nu s-a mai tulburat.. sau poate nu am sesizat... dar am facut schimbul...si azi la fe si azil.. dupa ce am vazut acea tulburare... am zis macar 3 schimburi mai rapide...
nu cunosc prea bine cu filtrele dar ... dupa logica mea... cred ca ar trebui ,in primul rind,ca sa nu scazi debitul filtrului mare,ar trebui ca debitul prefiltrului sa fie putin mai mare decit cel al filtrului... asa nu ai cum sa scazi eficienta filtrului mare. si nu stiu daca conteaza unde amplasezi orificiile la cutia prefiltrului atita timp cit apa nu are o alta posibilitate decit sa treaca prin tot stratul de filtrare...
asta e parerea mea ..daca gresesc .. accept sa fiu impuscat de colegii cu experienta...
asta zic si eu ca nu e gris...si parca are si o pata rozalie pe mijlocul corpului... asta nu poate sa se vada cu aparatul foto... poate cele profesionale....abia se vede cu ochiul liber...

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: