| Message |
|
|
|
Eu i-as baga pe amandoi la tratament cu Baktopur.
Suna a infectie ce are ea, posibil si el.
La mine in bazin sunt 2 femele si un mascul. Cand vrea sa depuna "amanta" se milogeste de el cu zilele. Sta numai pe langa el si il ciuguleste delicat pana-l convinge. Dar nu se inroseste/inflameaza deloc. Dupa depunere el se reintoarce la "sotie".
|
 |
|
|
|
Am vorbit cu ei la telefon si au zis maxim 2 saptamani. Ne suna cu o zi inainte sa ajunga, ca sa fim pregatiti, sa-i luam direct, sa nu mai zaca prin pungi sau alte acvarii.
|
 |
|
|
|
Numaratoarea aia o sa fie dificila rau, pentru ca nu stim de la cat sa incepem sa numaram! Ei zic pe site 14 zile, dar ma indoiesc ca se vor misca atat de repede.
|
 |
|
|
|
Vad ca s-a asternut linistea aici, asa ca am facut comanda dupa cum urmeaza:
A. Heckelii 4 buc - 2 buc adivb, 2 buc noi
G. Winemiller 13 buc - 4 buc Anca, 4 buc marcusyon , 3 buc adi, 2 buc raman acasa
Guianacara geayi 12 buc- 6 merg la adi, oprim si noi cateva si daca mai sunt doritori sa strige.
La Salvini am renuntat.
|
 |
|
|
|
Poate ai gresit undeva totusi. De ce nu detaliezi un pic? Cat a stat acvariul la ciclat? Ce filtrare ai? Cum faci schimburile si curatenia? Nu te intreb de curiozitate, ci pentru ca asa putem preveni sa apari din nou la rubrica de boli.
|
 |
|
|
|
Nu ai ce sa-i mai faci. Pana maine moare. Ai ciclat acvariul inainte sa bagi pestii?
|
 |
|
|
|
Notat!
|
 |
|
|
|
La ce specie te bagi?
|
 |
|
|
|
Stai linistita, luam d-aia de fer.
|
 |
|
|
Neah, e destul sa zici da. 
|
 |
|
|
Pai daca bagi cory si ancistrusi, cum mai e asiatic acvariul? E sticla chinezeasca?
|
 |
|
|
|
Facem noi cumva, nu e bai. Ne intelegem/socotim pe private. Te bagi sigur la geo? Cu tine se face numarul.
|
 |
|
|
|
Nu stiu unde sa scriu. Daca nu e bine aici, scuze celui care va trebui sa mature in urma mea.
Intentionez sa fac o comanda la tropheus. Dupa cum stiti, acolo e cantitate impusa. De facut, o fac oricum, dar am zis sa va anunt, poate mai vrea cineva ceva.
Pe mine m-ar interesa:
Heckelli 4 bucati(comanda minima 4 bucati, dar mai putem adauga)
Geophagus winemilleri 2-4 bucati, colegul adivb vrea 3 bucati (comanda minima 10 bucati)
Salvini (minim 12)
Guianacara geayi daca sunt doritori( comanda minima 12 buc)
|
 |
|
|
Poate te plictisesti de puii aia care n-au prea crescut si pastrezi doar ce e mare?
|
 |
|
|
|
Merge sa cumperi 2.
|
 |
|
|
|
Nu cred ca resista netratat 2 saptamani. Ce inseamna incalzitoare mici? De cati Watti?
|
 |
|
|
|
Nu are niciun efect, stresezi pestele aiurea, care si asa e bolnav. Inca un stres in plus ii slabeste si mai tare imunitatea.
|
 |
|
|
severum777 wrote:...sa pui niste sare in acvariu, cam 5 lingurite
Mai copilu'! Ti s-a mai spus sa dai sfaturi numai atunci cand stapanesti subiectul. Nu e frumos sa faci experiente pe pestii altuia. 5 lingurite de sare in 50l sunt fix frectie la picior de lemn.
@Andreasghira Tratamentul "naturist" pentru gris, atunci cand nu vrei sa bagi chimicale in acvariu este de o lingurita de sare la 1,5 litri de apa. Acvariul tau are net vreo 40-45 litri, deci trebuie sa bagi 30 de lingurite de sare (neiodata). Intai dizolvi sarea separat intr-un vas, apoi adaugi treptat in acvariu. Nu pe toata odata!!!! ca omori pestii. Adaugi sarea pe parcursul a cateva ore. Nu are rost sa muti pestele bolnav in alt acvariu, pentru ca parazitul care provoaca grisul este deja in bazin si boala va aparea curand pe toti pestii. Temperatura se tine ridicata, undeva la 29-30 de grade, pentru a accelera metabolismul parazitului, care nu poate fi omorat decat in faza in care inoata in cautare de gazda. La temperaturi scazute, parazitul se dezvolta/reproduce mai greu, ceea ce inseamna ca necesita mai mult timp sa-l extermini. Iar pestii de apa dulce nu suporta salinitatea pe perioade mari.
severum777 wrote:Baia in albastru de metil omoara parazitii
Da, ii face sa moara de ras.
|
 |
|
|
Puiutii mei de cory au implinit 10 zile. Acum se pot vedea si fara lupa.
Din a doua transa de vreo 30 oua colectate, peste 20 s-au albit. Asa ca mai dureaza pana-mi fac armata.
|
 |
|
|
|
Dupa cum zice batranul, are probleme cu vezica inotatoare. Ori lovitura, ori vreo infectie, dar daca a fost in razboaie, cel mai probabil lovitura, caz in care nu prea ai cu ce sa-l ajuti.
|
 |
|
|