[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
severum777 wrote:ceva idei pentru mancare ieftina si multa?

Faye wrote:Da-le tetra discus .

Faye wrote:eu am crescut puii de cory cu tetra discus

Faye wrote:am crescut si carasi de 2 cm, tot cu tetra discus.
Severum, eu am crescut puii de cory cu tetra discus, si aia au 1mm, nici nu-i vezi. Si am crescut si carasi de 2 cm, tot cu tetra discus. Deci mananca. Si nici nu ajung sa-si piarda echilibrul asa cum se intampla cu fulgii.
severum777 wrote:...nu mananca nici granule, o sa intre in substrat si nu stau s-o caute prin el...

Ba exact asta fac. Toata ziua sug pietricelele din substrat in cautarea hranei. Si daca tot a venit vorba de substrat, ai grija sa nu le ramana pietrele blocate in gura. Deocamdata sunt mici, dar in cateva luni(daca traiesc pana atunci) vor incepe sa ia fiecare pietricica in gura.
Fulgii aia care plutesc sunt contraindicati, pentru ca le provoaca probleme la vezica inotatoare.
AlxFCSB wrote:...ajutati-ma cu sfaturi ceva ...

Sfatul meu ar fi sa renunti la carasi, sau sa iei un acvariu corespunzator si un filtru pe masura.
Acvariul e mult prea mic pentru ce ai tu acolo.
Combinatia de pesti e nefericita.
Aparatul ala mic si negru face doar filtrare mecanica, tie iti trebuie biologica.
Prevad probleme grave de sanatate in viitorul foarte apropiat.

Da-le tetra discus inmuiat in prealabil.
Hrana nu e pe primul loc in bunastarea pestilor. Cand vine vorba de carasi, poti sa-i hranesti cu aproape orice, inclusiv ce se gaseste prin frigider. Ex: frunze de salata/spanac oparite, felii de dovlecei opariti, morcov fiert, obligatoriu o data pe saptamana boabe de mazare fierte si decojite si ar mai fi. Din hrana dedicata pentru pesti pe care o gasesti pe piata, e bine sa nu le dai fulgi din aia care plutesc ci granule care se scufunda.
Ce e important cu adevarat este spatiul, in primul rand. Fiecare caras matur are nevoie de cel putin 70l. Si apoi filtrarea. Carasii sunt lacomi, mananca mult, fac multa mizerie, le trebuie prin urmare o filtrare serioasa.
Ar fi bine sa dai ceva detalii despre acvariu si filtrare, ca sa fii ajutat cu sfaturi.
P.S. Pe forumul asta nu se practica ironia decat in cazuri extreme.
Pai si ce-ai facut? Cum stii daca ai pus prea mult, sau prea putin?
Tratamentul clasic este de o lingurita la 1.5 litri de apa. Cand schimbi apa recalculezi pentru cantitatea de apa schimbata.
koala wrote:
Ejti o campioana, daca-ti ia numa' o ora...

Asta era versiunea "pe fuga"!
dan.pavelescu wrote:...daca ai un Nikon mai destept...

Nu pare prea destept. Sau mai e posibilitatea sa fie el destept si eu nu! E Nikon D5000.
Macar pari sa stii ce obiectiv se preteaza la un anumit tip de poza. Pe asta al meu scrie 18-55mm.
Ce concentratie de sare ai folosit?
Auzi? Crezi ca tu si al batran si obosit ati inventat lenea pe forumul asta? Ca sa iesi din casa tre' sa te imbraci, incalti ... eventual si-un machiaj care dureaza vreo ora... Plus ca mi-e tarseala sa nu stric proprietatea altuia.
Dar iti multumesc mult pentru oferta. Cand ma supar rau pe aparat, or il sparg si p-asta, ori vin peste tine si te pun sa ma inveti cum se foloseste.
Aaaa, pai bazinul va fi un soi de ciorba de americane. 1-2 exemplare de specie, numai masculi.
Am incercat Anca, la mine nu vrea si pace. Sunt aia prea mici si nu-i focalizeaza. Cred ca tre' sa pun ceva mai mare langa ei, care sa "atraga atentia" aparatului.
Intre timp am fost in cuibar si am mai colectat un cos de oua din ambele specii. Armata de cory imi fac!
Mie asta imi place: http://www.tropheus.ro/geophagus/2167-geophagus-altifrons-tocantins.html

L.E. Am comandat Sansibar snow de la Dan Pepika.
La altifrons comanda minima e de 1 bucata.
Am tinut in saramura scalari, cory, ancistrusi si neoni. N-au avut nici pe dracu'. N-a murit niciun peste. Daca nu torni toata sarea cu sacul odata nu se intampla nimic. Mareste aerarea si gata. Degeaba muti pestele in alt acvariu, parazitul e deja acolo, pe substrat, isi va gasi alta gazda.
Daca nu se suporta doi, se pastreaza doar unul. Daca sta printre balauri poate ii trec vitejiile.
S-au dat.
Am vazut ca poti face comanda la tropheus. Tu de care ai in piscina aia a ta mare si frumoasa?
Doar cu temperatura ridicata nu scapi. Eu am tinut acvariul la 32 de grade timp de 10 zile si degeaba. Baga sare. Dar treptat, nu toata odata, ca bagi pestii in soc osmotic. O dizolvi in apa calduta si pui cate putin pe parcursul a cateva ore. Sau te duci la petshop si iei Costapur.
In bazinul de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/32872.page#p276204
Sunt 2 juvenili brasiliensis deocamdata, urmeaza altifrons si ce-o mai da Dumnezeu. Musai niste Acarichthys heckelii, nu stiu cat de geophagus sunt, dar seamana si-s frumosi.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: