Message |
|
Ehe, se vede treaba ca nu am mai postat de mult pe aici. In cazul acesta sa scriem cateva randuri, sa vedeti cam cum se mai prezinta lucrurile prin tara lui Zoanthus Voda.
Deci:
Ph-8 Test JBL
PO4-0.05-0.1 test JBL
NO3-12.5 Test Sera
Salinitate 1.023-1.024
Temperatura 26 grade
Lumina "arde" intre orele 12-22
Cu algele nu am proleme si sper ca nici in viitor sa nu am,
Cam astea sunt testele pe care le fac deocamdata, altele nu m-am invrednicit sa cumpar.
In materie de viata, in urma uror vizite facute la Mosu, Dani (carora le sunt profund indatorat) si la Reef, am mai pus mana pe cate ceva. Astfel si-au facut loc in acvariu niste Discosome, Parazoanthus gracilis, o bucatica de Sinularia dura, cateva portioare de GSP, un pic de Gorgonie (inca n-am identificat-o) si cateva soiuri de Zoanthus.
Ca neverterate, un fel de tentativa de CUC, am urmatoarele: 1 buc. Cerithium, 2 buc ciclopi si vreo 6 Euplica
Acuma voi lasa poZele sa vorbeasca
O imagine de ansamlu a acvariului
O Aipstasia cu care treuie sa ma laud si eu
Diferiti Zoanthusi si alte acareturi
Ca planuri de viitor: as vrea sa rearanjez putin pietrele, ca parca e ceva ce nu-mi place acolo si sa fac rost de vreo doua cozi de peste cu tot cu restul corpului, desigur
|
 |
|
Poti incerca si cu bucata de nuca de cocos.
Kuhli sunt pesti care nu ies mai deloc ziua, asa ca... te poti bucura de ei doar la lumina...lunii 
|
 |
|
Se pare ca da. In acvaristica trebuie sa ai multa rabdare, sa faci totul ca la carte, iar atunci cand apar eventuale probleme sa nu te grabesti. Niciodata.
|
 |
|
Fiecare sonda de Ph (la producator ma refer) are specificate solutiile in care se calibreaza. Daca scrie ca trebuie calibrata in 4 si in 6,8 iar tu o calibrezi in 4 si 7, posibil sa dea erori. Asa ca cel mai bine, ne spui ce sonda de Ph ai, apoi vedem in ce solutii trebuie calibrata.
|
 |
|
Domnu ziku, hai sa nevedem pe alta rubrica pentru sfaturi si opinii. Ok?
|
 |
|
Chiar daca repet ce au spus si alti colegi.
Fa o rectificare de buget, ia niste bani de la fsn  si ia mai repede externu ala. Nu te vad bine deloc peste vreo 2 luni cand vor creste temperaturile. Daca ai noroc sa-ti supravietuiasca si ceva plante, iti va fi dificil sa sifonezi, deci materie ce trebuie descompusa va fi fara probleme. Iar faptul ca nu te multumesti cu 2, ci vrei 4 grasuni, dubleaza proportiile posibilelor probleme.
Sa stii ca in cresterea carasilor poti da rateuri mai mari decat in plantate. Si nu sunt deloc placute 
|
 |
|
Ionut87 wrote:nu face nimik exp, si alber nu erau ptru mine il luam ptru alcineva in fine nu are rost eu ii iubesc pe ai mei si am facut si ceva schimbari dar nu am tim sa postez mereu pe forum scz mai sunt si oameni ocupati multumesc
Indiferent de cat de putin timp ai avea, as avea marea rugaminte de a-ti corecta posturile si de a nu mai folosi prescutari care nu caracterizeaza limba romana.
Multumesc pentru intelegere si nu as vrea sa continuam acest off topic.
|
 |
|
ziku83 wrote:colegul Alber mi'a fost "dadaca"
Cred ca vrei sa zici " dadac"
Bine ai revenit
|
 |
|
Radacinile sunt curatate de coaja si sunt uscate?
Ar fi trebuit sa cedeze pana acum. Daca sunt curatate si uscate, incearca sa le mai tragi un fiert. Apoi mai tine-le la apa.
Te asteptam si pe la "despre noi"
|
 |
|
djphazer wrote:@alber ai sa razi, dar am vazut un poll pe un forum de acvaristica marina de afara. Poll-ul era despre cel mai bun spectru pentru cresterea coralilor. Surprinzator, cele mai multe voturi au fost pentru 6500k, dar au mentionat ca este vorba STRICT despre crestere. Ferma de alge e "bonus"  .
Deci nu-i bun
|
 |
|
Dupa umila mea parere, ar fi bune pentru apa dulce, daca ne luam dupa temperatura de culoare. Dar daca ne luam dupa spectru, ar fi bune pentru apa sarata, tinand cond de zona albastra in care se afla. Dar acolo ne incurca temperatura de culoare. Deci nu sunt bune de nimic
|
 |
|
Pai nu face curat, doar schimburi de apa
Hranirea pestilor se face cu atentie, fara exces de mancare, iar numarul si specia pestilor sunt alese astfel incat sa nu rezulte cantitati mari de excremente. Cam asta ar fi.
|
 |
|
Ionut87 wrote:salut exp ma interesa si pe mine am fost si primul dar nu ai dat atentie multumesc oricum
Pai sincer sa fiu, la cum te comporti pe forum, nici nu ma mir. Te-ai inscris, ai facut o scurta (dar scurta) prezentare si ai trecut la cereri de donatii.
Sa mai spun ceva si de faptul ca acvariul tau e suprapopulat deja? Colegii nostrii cam tin la pestii lor si in momentul in care ii doneaza vor sa stie ca au ajuns intr-un acvariu corespunzator.
In plus fiecare este liber sa doneze cui vrea, fara a tine cont de primul care a postat sau a trimis pm
|
 |
|
alexcarsto wrote:deci nu m-a lamurit nimeni.....ce ar trebui sa fac. respectivul domn are acvariu de 2 ani in garaj gol fara sa il mai foloseasca? risc boli, ceva? sau il consider un acvariu nou, asta insemnand ciclare? sau bag direct pesti in el???
Ba te-a lamurit kmol. Daca citeai ciclul azotului, nu mai intrebai asta.
|
 |
|
Nimic pana nu ne lamuresti in privinta tutror caracteristicilor si parametrilor acvariului tau.
Dar nu aici (intr-un topic vechi de 6 ani), ci intr-unul nou, pe care il vei deschide tu singur. Asta dupa ce ne faci si noua o prezentarela "despre noi"
|
 |
|
Ar fi bun si un volum al bazinului
|
 |
|
jhonnyai wrote:Site-ul este in germana. Nu inteleg o iota! Cred ca o problema cu gris-ul am si eu la carasi! Apelez la punktol jbl?
Saitul e si in alte limbi. Daca te uiti in dreapta sus si dai clik unde scrie "deutsch", vei avea o surpriza
Este bun Punktol-ul, daca esti sigura ca ai gris in bazin.
|
 |
|
Vad ca au schimbat saitul ssi cred ca s-au si ticalosit un pic 
|
 |
|
djphazer wrote:Fa un macro cu eustralisul sa vada lumea despre ce e vorba ca din poza de ansamblu nu se intelege. Stii doar ca si eu ti l-am admirat... Toata ziua numa la saramura esti... si saracul eustralis de o poza nu are si el parte...
Pai la cat a neglijat firu ala, cred ca e mai batran ca anumiti faraoni de prin zona
Frumosi triscusii domnu, iar la acvariu mai astept doar gazonu de Hc.
|
 |
|
tyna wrote:Ce reductor de acvaristica as putea folosi la presiunea asta ? Poate doar unul industrial ... ma gandesc.
Imi poti recomanda ce sa cumpar ? O marca anume ...
In trincipiu orice reductor de presiune este bun, cu exceptia celor industriale, care daca au si un robinet de reglaj, acesta nu este tocmai fin sau nu este stabil. De aceea iti recomand un reductor special proiectat pentru uz acvaristic, cu doua manometre (unul pentru presiunea din butelie si unul pentru presiunea de lucru). Vezi si tu ce gasesti, cam toate reductoarele de pe piata sunt bune. Mai exista si sectiunile vanzari/cumparari, unde ai mai putea gasi cate ceva
|
 |
|