| Message |
|
|
clopotel wrote:Si cand pun prima laterala, o lipesc intai de fund, si apoi de cea din stape, daca da, siliconul cand o lipesc de cea din spate il pun de pe interior?
Si inca o intrebare, dupa fiecare lipire trebuie sa astept vreo 2-3 ore banuiesc nu?
-inainte sa pui prima laterala pui silicon pe marginea laterala a fundului si pe marginea inaltimi de la spatele acvariului
-apoi asezi usor placa laterala de fund si o impingi usor inainte pana preseaza si siliconul de pe placa frontala/spate, la fel netezezi siliconu cu degetul si apoi tragi banda adeziva de hartie.
Acvariul il pipesti pe tot in maxim 30 minute apoi il lasi nemiscat cel putin 2 saptamani.
Nu uita sa cureti bine cu spirt de fiecare data inainte sa pui siliconul, banda adeziva s o pui dreapta asfel cand o indepartezi lipitura de silicon sa fie uniforma/estetica.
|
 |
|
|
|
Salut!
Acum seria de intrebari:
1.Sa folosesc silicon transparent sau negru?
depinde de gustul tau, sa folosesti silicon de la Dow Corning, til recomand pe cel negru.
2.Cati ml de silicon imi trebuiesc?
un singur tub
3.Acolo de unde iau sticla(sticlarie sau fabrica de termopane) imi taie sticla la marimile dorite?
gasesti la orice geamgerie
4.Din ce sa fac capacul, si cum as putea proceda?
din lambriu pvc
5.Cum as putea sa prind neoanele pe capac?
sunt instalatii de neon chinezesti electrice care au clame de prindere pt neon(ieftine 7-10 ron)
6.As putea sa il fac impreuna cu tata?(de cate persoane este nevoie ca sa fac un acvariu?)
2 persoane sunt suficiente
7.Lateralele si fata si spatele, vor veni puse pe fund , sau vor fi lipite pe marginile fundului(in exterior)?(sper ca intelegeti ce vreau sa spun)
puse pe fund
8.Cat trebuie lasat la uscat?
minim 2-3 saptamani
9.Siliconul il pun pe marginile geamurilor, si apoi pun geamurile in contact, sau pun geamurile, si pe interior, la imbinare pun siliconul?
Tehnica de lucru este asa:
pui banda adeziva de hartie pe fundul acvariului imediat dupa 7 mm de la muchia/marginea fundului(lasi loc pentru placa care va fii spatele acvariului) dupa ce cureti cu vata si spirt si usuci pui o dara de silicon neintrerupta, asezi placa de sticla pe silicon si presezi un pic.
Siliconul care va fii presat si iesit il nivelezi cu un deget apoi tragi banda adeziva.
Apoi procedezi cu o laterala la fel, a 2 laterala si ultima placa frontala.
|
 |
|
|
|
din articol exact Sylvania Grolux + Osram Lumilux 880 Skywhite mi a placut cel mai mult.
Cred ca o sa merg ferm si eu pe aceasi linie cu aquamedic si osram 880.
Bobesku in legatura cu africani am un acvariu de 180 litri pe care vreau sal populez cu 2 perechi de africani, momentan este populat cu gupy dar o sa renunt la ei in favoarea ciclidelor.Mai ales ca mi am achizitionat deja cataroaie pt setup.
|
 |
|
|
|
reef white sunt ca cele de la osram....sau sunt de calitate mai buna pt plante.
Mi ar placea niste neoane de t5 54 w genul celor de la hagen aqua glo.Ar face minuni rocilor mele vulcanice si eventualilor neoni.Dar ei nu au/nu am gasit.
Ca idee am si eu un anubias care frunzele cand cresc pana ajunge la maturitate, inclusiv si tija sunt roz la culoare, apoi se face verde total.Doar rizomul mai are o tenta spre roz acoperit de o pielita semi decojita neagra.
|
 |
|
|
|
Anubias alb??? ei bine o sa vreau asa ceva cu siguranta...daca chiar exista.
Deci sa pun mai multe tuburi: 6 sunt suficiente.
Acvariul la luciul apei va avea 69 cm latime( fiinca 10 cm sunt intaritoarele alea care acum ma enerveaza ca le am pus, dar sunt constient ca stau acolo cu un scop precis si ma linisteste)
din cei 69 cm ramasi liber pe luciul apei pe mijloc am impartit neoanele pe 30 cm, o sa am un reflector mare in forma de u care sper sa reflecte.
Daca trebuie musai sa maresc impartirea neoanelor o fac.....si asa devine mai scump ca acvariul, macar sa il fac perfect.
Ca neoane m am orientat spre aqua medic grow plant, sa le combin si cu alte neoane sau merg pe toate la fel.
Deocamdata am luat doar un neon pt calculul dimensiunilor.
|
 |
|
|
Am ajuns la proiectul capacului!!!!
Tinand cont ca voi tine doar plante mai nepretentioase ca: anubias, moss, microsorium, bolbitis si ceva covor nepretentios si cate o tufa de echinodorus.
Mi am achizitionat electronicele pt capac 5 drosere si soclurile cu protectie apa.
Credeti ca ajung 270 w la cei 700 litri apa pt aceste plante sau sa mai adaug inca un neon 54 w.
Capacul l am gandit pe un sistem de scripeti sa il suspend de tavan cand am chef sa scotocesc serios in acvariu.
Uploaded with ImageShack.us
schema cu scripetele 1
scripete 2
La capac cercurile albastre sunt coolere care trag aer, cercurile rosii coolere care baga aer.
Cerculetele mici galbene sunt moonlight.
Capacul l am gandit sa mi si raceasca un pic apa prin evaporare cu ajutorul curentilor de aer.
Va fii facut din aluminiu, cu o grosime de maxim 10 cm.
Ce sistem de prindere ar fii mai bun schema 1 sau 2.
Eu vreau sa trag de un singur capat sa ridic capacul, dar daca nu se poate raman la ideea schema 1 cu doua capete.
Astept sugestii si alte ideei inovatoare de la celor mai priceputi in legatura cu un sistem de prindere.
|
 |
|
|
|
o stiu pe ce a de la eheim, dar cei 60w ma descurajeaza.
Eu caut o pompa s o folosesc in afara apei undeva 1000-1500 litri/h cu maxim 35 w.
Ca altfel mai bine iau un filtru extern jbl 1501 care consum 20w si castig si mediu filtrant biologic.
|
 |
|
|
|
Ionut
Lucian
kzr66
v am trimis coletul.
Dupa ce ati primit coletul sa mi confirmati cu un pm!
Ps:flyer inca astept adresa ta, maine mai trimit un colet, ti am pastrat si tie ultimul pot daca nu mai esti interesat sa mi raspunzi la pm cu un negativ/sa stiu ca nu mai vrei.
|
 |
|
|
|
aquamedic 1000 il folosesc eu, este cel mai bun reactor extern.
Cel de la dupla nu are supapa care sa ti goleasca eventualul aer care vine din filtru extern in reactor, pe cel de la dupla trebuie sa l rasucesti cu capul in jos.
|
 |
|
|
|
in acvariul acela mititel cu acele plante iti garantez ca il poti dezvolta spectaculos cu schimburi dese de apa si cu fertilizarea de la jbl.
Prostia aia de la tetra nu face nici 3 lei pe langa o bomba de casa.
Vezi ca se gasesc recipiente de stropit pomi mici cu supapa de presiune pana la 2 bari, au si capul facut de asa natura in care incape furtunul de co2 perfect,adaugi valva uni sens si nr bule si un filtru de tigara ti ai bricolat si instalatie co2 cu maxim 50 lei.
Lumina este enorma, merici pt inceput cu 11 w apoi cresti la 22 w.
|
 |
|
|
|
Eu te sfatuiesc sa nu ti faci singur substantele, pe langa un cantar electronic foarte bun iti trebuie o sursa de prafuri de calitate sigura si ieftina care sa ti vanda o cantitate "mediocra" altfel risti sa ramai cu x kg de prafuri printr un raft.
Gasesti pe acest forum la vanzari orice fertilizare pe care ti o doresti.
|
 |
|
|
|
Foarte interesant acvariul! Desi eu sunt cu "plantatele" acvariul tau m a inspirat, probabil o sa mi fac si eu un Malawi!
Mi a atras atentia agitatia din acvariu, coloritul pestilor, mai ales cei galbeni fac tot spectacolul si pietrele care par vii, nisipul curat....chiar inteleg de ce nu mai au rost plantele in aceste acvarii, fara ele ai la ce sa ti pierzi gandurile.
|
 |
|
|
|
desfaci cu o lama de bierbarit fetele avariate, cureti foarte bine siliconul si le inlocuiesti cu altele noi.
|
 |
|
|
|
trebuie sa ai 6 dopuri
ele se scot in functie de dimensiunea acvariului ca sa mentii un anumit nivel de dizolvare de co2.
Daca lasi toate dopurile eficienta este mai mare.
Se mai spala si el din cand in cand de eventualele alge ce se vor forma!
o parere despre el:
- mie nu mi a placut foarte mult este ca randament la fel ca aqua medic 500, le am avut in folosinta in paralel, cei drept dupla este mai mic ca dimensiune si ii da un plus.
Pe mine nu m a impresionat nici un reactor intern si am trecut repede pe cel extern, cel mai bun fiind aquamedic 1000.
|
 |
|
|
|
vandut
|
 |
|
|
|
vandut
|
 |
|
|
|
pompa din poza arata promitator
daca Sicce Multi 1300 arata tot asa ar fii perfect
prezentarea pozelor de pe siteurile romanesti nu arata sau specifica ca au stut cu striatii.
Sa inteleg ca modelul multi 1300 are stut! celelalte modele care arata in poze ca ar avea sunt prea puternice si consuma enorm.
|
 |
|
|
scificuss wrote:Google dupa Sicce.
Nu recomand dupa ureche.
o poti folosi extern fara alte modificari( sa i pun diferse urechiuse sa tina furtunul prins calumea)
din pozele de pe net nu vad sistem de prinderea furtunului
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza toate detaliile acestor pompe externe de recirculare in privinta bricolarii unui filtru.
- sa fie puternica:1500 litri ora
-consum mic sau mediu de w
-la ce complicatii ma pot astepta(furtunul se prinde bine, poate sa picure apa pu de undeva)
-sa fie cat de cat silentioasa
-s o pot cumpara din romania
-daca exista si la un pret acceptabil
|
 |
|
|
|
luci, ionut si flyer01 sa mi trimite ti mesaj pe pm luni cu adresele complete.
toate bune!
PS: cine mai este din alta localitate sa faca la fel, pm luni cu adresa!
bucuresteni au nr de contact!
|
 |
|
|