[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dupla co2 reactor 400  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut .

Am deschis acest thread deoarece sunt posesorul unui reactor co2 dupla 4oo . Nu stiu foarte multe lucruri despre el decat faptul ca dupa DENNERLE CYCLO TURBO este al doilea ca eficienta . Din nefericire nu am manualul care insoteste produsul iar cel gasit pe net nu da prea mult informatii.
Am citit articolul domnului SANDU VERES cu privire la sistemele co2 dar nu am gasit informatiile pe care le cautam asa ca am deschis acest topic tocmai pentru a afla mai multe.

Mai intai sa spun cate ceva despre acvariul la care intentionez sa il folosesc

-acvariu eheim 180 litri in curs de rearanjare , substrat MANADO cu DUPLA ROOT , filtru extern jbl e900, reactor JBL TAIFUN CU EXTENSIE.

Acum intrebarile

1. Este mai bun DUPLA decat JBL TAIFUN ?

2. Cata dopusoare trebuie sa aiba reactorul ( eu am 5 )

3. Ce semnifica numerotarea de la 1 la 6 de pe laterala reactorului.

4. Ce dopulet trebuie scos pt o eficienta maxima

5. Merge si cu toate dopurile puse

6. L am folosit o zi si am observat ca uneori mai ies bule pe jos . Este normal ?

7. Pe jos se vedeau niste bule trecand la un anume interval de timp . Este acesta un numarator de bule cum este la TAIFUN ?

8. Sub capacul de pe fundul reactorului pe exterior stateau niste bule micute . Este nurmal ?

9. Necestita o perioada de optimizare precum JLB TAIFUN ?

Scuze daca ma tot raportez la TAIFUN dar acesta este singurul reactor pe care l am avut pana acum.

Cam astea ar fi intrebarile . Cam multe dar sper ca raspunsurile sa ma lamureasca. MULTUMESC.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

trebuie sa ai 6 dopuri
ele se scot in functie de dimensiunea acvariului ca sa mentii un anumit nivel de dizolvare de co2.

Daca lasi toate dopurile eficienta este mai mare.
Se mai spala si el din cand in cand de eventualele alge ce se vor forma!

o parere despre el:
- mie nu mi a placut foarte mult este ca randament la fel ca aqua medic 500, le am avut in folosinta in paralel, cei drept dupla este mai mic ca dimensiune si ii da un plus.

Pe mine nu m a impresionat nici un reactor intern si am trecut repede pe cel extern, cel mai bun fiind aquamedic 1000.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: