| Message |
|
|
alber wrote:Frumos capacul, imi place. Lucratura curata, ingrijita si corecta.
Si mie mi a placut desi am avut cateva minusuri in privinta dotarii nerespectand toate cerintele mele initiale.
Capacul este bricolat din aluminiu vopsit electrolitic, si ramele de sus si jos sunt la fel, le am lipit cu silicon de acvariu.
Am achizitionat si rocile vulcanice, acum am 90 kg de bolovani si 100 kg de pietris margaritar 1-2 mm.(4 saci din aceia din hornbach)
Am recoltat si un nou mos autohton din parcul comana, foarte frumos si sper sa l adaptez si pe acesta.Am gasit si un fel de crevete pe care il stiam mai de mult, in trecut mai avusezem acele lighioane luate din ulucul unei fantane, care din ce imi mai aduc aminte mancau frunzele moarte de la plante si algele.
O sa revin cu poze cand voi reusi sa decorez cat de cat acvariul.
|
 |
|
|
|
felicitari!
|
 |
|
|
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
|
|
pe langa ventilatia capacului trebuie sa ai niste coolere care sa bata pe luciul apei sa provoace evaporarea astfel poti scadea foarte mult temperatura.
Coolerele sa fie amplasate la 2-3 cm fata de luciul apei.
|
 |
|
|
aco wrote:Eichornia crassipes.
din aceasta planta cei de la institutul de biologie fac diverse creme si alte produse farmacologice.
|
 |
|
|
ce parere aveti despre acest nisip de la aqualit hobby.
L a avut cineva? este de calitate.
Intre manado si aqualit care credeti ca este mai potrivit cu un decor de roci vulcanice.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit!
Daca poti ar fii ideal sa maresti latimea acvariului.Dpdv estetic se recomanda ca latimea sa fie jumatatea din lungime(45 cm in cazul tau) dar cu cat mai lat cu atat mai bine.
Efectul vizual este mult mai frumos avand spatiu suficient sa aranjezi plantele.
Te sfatuiesc sa ti faci acvariul de minim 50 cm latime, nu o sa regreti pe viitor.Asta daca iti permite spatiul.....
Pt filtrare sa te orientezi spre un filtru extern, poti achizitiona un jbl e1500 sau e1501 sau fratii mai mici ai acestuia e900.
Succes!
|
 |
|
|
daca vrei sa modifici capacul sa pui neoane t5 de 54 w fiinca alea de 80w sunt prea lungi:1449 mm si nu cred ca incap.
Daca vrei 350w iti trebuie 6 neoane si 12 socluri
Daca vrei sa le aprinzi pe toate separat pe priza programabila iti trebuie 6 drosere.
12 socluri cu izolatie: 240 ron
6 drosere osram:300 ron
6 neoane: cel putin 300 ron
daca nu te pricepi sa bricolezi te mai costa si o eventuala manopera.
Asa ca mai bine iti iei direct o lampa: mult mai convenabil:
o lamap de 430 w( 8x54w t5) 1200 ron
http://www.hidroponica.ro/lampi-neon/642-lightwave-t5-120cm-432w.html
|
 |
|
|
Dogibeer wrote:
Porcu wrote:N-are curaj  .
Inca nu !
ti e ca ti deochém vre o planta sensibila.....
Oricum foarte curate si frumoase plantele prezentate pana acum.
|
 |
|
|
|
asta am gasit despre acest bec cautand alceva pe un site de hidroponica:
Lampa cu radiatie PAR (Photo-syntetic Active Radiation, radiatie fotositetic activa - adica acea parte a spectrumului care este utila pentru plante) cu 10% mai mare decat marcile concurente, prin imbunatatirea spectrului de emisie - cu 30% mai multa culoare albastra si rosie fata de lampile HPS obisnuite, si mai putina culoare verde, ceea ce, la aceiasi lumeni, inseamna mai multa energie utilizabila de catre planta.
La ora actuala, lampile Sylvania Growlux sunt cele mai performante din lume pentru horticultura, si sunt cele mai folosite in Olanda si Europa. Made in Belgium.
Lampile HPS care se gasesc in mod obisnuit in comert, chiar si cele de marca, nu sunt potrivite pentru horticultura. Aceste lampi genereaza mai putin lumeni in general, si mai putini lumeni activi fotosintetic in special, iar pierderea de performata este foarte accentuata, astfel incat dupa numai 1000 de ore (trei luni de folosinta la 12H pe zi) emisia utila scade cu peste 20% (sunt de regula fabricate in China, la o calitate mult mai mica, chiar daca sunt produse de Phillips, Osram, GE etc).
Lampile Sylvania Grolux, fabricate in Europa, retin peste 95% din lumeni la 1000 ore, deci lampa poate fi folosita mai mult timp, pana la 1 an.
Am inteles ca da o culoare albastra-rosie.Eram nedumerit daca nu cumva poate fii o sursa de iluminare pentru acvariile noastre plantate.
|
 |
|
|
|
Caracteristici tehnice:
425W, 120 V, 4 A
Fitting E40, lungime 30 cm,
Temp. culoare 2050 K,
Flux luminos - 58.000 Lumeni.
Photosynthesis Flux (Phyto-Lm) : 128,000
o astfel de lampa ar fii buna pentru acvariu
|
 |
|
|
clopotel wrote:Deoarece nu am posibilitate sa trag curent electric pana in gradina, ma intreb si va intreb daca exista ceva pompe de apa cu acumulatori, adica se le incarc la priza si sa tina macar vreo 12 ore  .
Si daca se poate sa imi dati vreun clip ca sa vad cum se poate bricola un astfel de filtru cum ziceti voi, deoarece eu nu prea inteleg ce vreti sa spuneti.
Multumesc!
exista asa ceva, fantana de pond cu panou solar de iluminare, se poate modifica daca te pricepi.
http://www.okazii.ro/catalog/56098636/fantana-solara-cu-iluminare-solar-trend.html
|
 |
|
|
|
Crengile sunt goale si nu da bine.Un pic de moss le ar face mai interesante.
|
 |
|
|
|
deocamdata am dat tot:
revin cand o sa mai tund......
|
 |
|
|
|
Felicitari pentru decizia luata.Cu cat mai mare este acvariul cu atat iti va fii si tie mai usor sa l ingrijesti.
Iti recomand sa apelezi la un decor cu roca vulcanica care iti ajuta si acvariul si ca material biologic.
Eu cand scot o roca de 8 kg din ea se scurge vre o 4 -5 litri de apa.pret pe kg este 3,5 ron la depozit.
Succes la noul acvariu!
|
 |
|
|
merlin21 wrote:cooler cu senzor aveau?
stie cineva pe ce temperatura este setat acel senzor?
nu am vazut cooler cu senzor
|
 |
|
|
|
am fost la maica domnului si am luat coolere, sursa si un moonlight foarte interesant, era o banda de silicon cu leduri lunga de un metru, care se lipeste.Lumineaza foarte puternic si se poate si scurta prin taiere.
Acum o sa astept finalizarea capacului si o sa va arat produsul finit cand e gata.
Coolere foarte ieftine: 5x5 8 ron si 10x10 9 ron subtiri si foarte silentioase.
|
 |
|
|
kirucd wrote:Strada Maica Domnului, cum intri din Bulevardul Lacul Tei, gasesti o gramada de magazine si pe stanga si pe dreapta, la vreo 200 metri de la bulevard, sint magazine pentru piese electronice si nu numai, acolo gasesti tot ce vrei. Vezi poate gasesti niste coolere cu senzor de temperatura, te-ar ajuta foarte mult.
O zi buna,
Dragos
acolo o sa ma duc, mi a mai recomandat cineva acel loc!
coolerul cu senzor de temperatura mi se pare atractiv, desi eu vream sa conectez coolerele la un controller de temperatura.
Multumesc pentru indrumare!
|
 |
|
|
|
Superb anubiasul alb!!!
Sa ti creasca mare si frumos!
In legatura cu capacul: mi am mai luat un droser si 2 socluri.
O sa las cele 6 neoane pe 40 cm!
Mai am de luat doar collere, 4 mici pentru 12 v si 3 mari pentru curent 220 v.
Stie cineva un magazin prin bucuresti ieftin si la indemana.
Eventual pentru cele mari sa aibe si un gratarel in x de inox sa se vada frumos.
Pana luni trebuie sa achizitionez si coolerele fiinca o sa vina mesterul sa le ia in primire.
|
 |
|
|
|
Bricoleaza un filtru dintr un butoi/galeata vinarom cu 2 pompe ieftine resun 1400 litri/h(cost 60 ron bucata).
In felul asta o sa ai 2400 L/h destul de eficient mai ales ca ai "schimb la picatura".
Am avut si eu un pond cu un filtru facut din 2 galeti vinarom mari(35 litri) si cu un singur cap resun sp 2500 si imi facea fata la carasi si somni africani.
|
 |
|
|