Message |
|
Antoniot wrote:se gaseste in comert un fel de stecher cu led si 3butoane , il bagi in priza si apesi butonul pt impamantare unul din alea 3 are semnul de impamantare in dreptul lui. daca ledul se aprinde ai impamantare daca nu se aprinde nu ai.
Tester prize faza nul impamantare
eu am avut interferente la multicontrollerul dupla si o lua razna sonda hanna din momentul in care am impamantat acvariul s a rezolvat. Poate merge si la tine
https://www.emag.ro/tester-de-prize-electrice-benetech-functie-rcd-0-c-40-c-230v-gt85/pd/D0T18SYBM/?cmpid=147162&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=(RO:Whoop!)_3P-Y_%3e_Iluminat_and_electrice&utm_content=82270125528&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwg-24BhB_EiwA1ZOx8jPV07-BhHNBTOQzmt65JGpuQJsgepQvDCbN4DR41uyaF8wPCX6JERoCVxwQAvD_BwE
|
 |
|
se gaseste in comert un fel de stecher cu led si 3butoane , il bagi in priza si apesi butonul pt impamantare unul din alea 3 are semnul de impamantare in dreptul lui. daca ledul se aprinde ai impamantare daca nu se aprinde nu ai.
Tester prize faza nul impamantare
eu am avut interferente la multicontrollerul dupla si o lua razna sonda hanna din momentul in care am impamantat acvariul s a rezolvat. Poate merge si la tine
|
 |
|
impamanteaza acvariul, pune un un capat de cablu in apa si celalalt legat la impamantarea unei prize
|
 |
|
EverSad wrote:Nu baga apa in bazin, daca este lipit proaspat.
bazinul are 2 saptamani de stat la uscat, in urma cu o saptamana am pus niste tije pe exteriorul acvariului. E vorba de acvariul de sus din primele poze.
La acvariul de care ai intrebat de persoana de pe scaun este o amintire din 2012 pe care am povestit o din experienta pe care am dobandit o la lipit acvariu. Ala a stat 4 saptamani la uscat pe care il mai spreiam cu apa zilnic cu un pulverizator sa se usuce fara sa se deshidrateze rapid. dupa 4 saptamani am dat jos acele menghine.
|
 |
|
EverSad wrote:ON topic: lasa (te rog) macar 15 zile, siliconul sa se" amelioeze'...
Off Topic: Care este "porcu" din poza? (stanga - dreapta)
cel de pe scaun care lucreaza
il lasa exact cum este acum 15 cm apa pana 5 noiembrie
|
 |
|
alinutz80 wrote:Da, este in regula  spor la treaba.
Asa am inceput si eu, cu 1 acvariu de 50L lipit de mine si un amic in 2007. De fapt am avut inainte unul de 25L...si apoi am lipit eu cu amicul meu cel de 50L.
Apoi peste cativa ani am trecut la 180L, si apoi la 450L si apoi au crescut si nr acvariilor...acum am 5 acvarii acasa + 1 borcan de 3L plus 1 acvariu la birou
E o boala grea acvaristica, un hobby tare fain! Nu o sa ma las niciodata, doar daca voi fi fortat de circumstante.
succes!
oarecum de anumite circumstante am facut pauze la acvaristica, primul acvariu a fost la fix la 14 ani cand m am insanatosit am revenit din italia in tara anul 98. Acvariu 30 l cu un echinodorus si Eleocharis dinacela mai inalt si guppy. Penultimul cel mai mare din viata mea l am lipit impreuna cu domnul Radu de pe forum, avea avatar cu numele Porcu, eu l am asistat de fapt nu avea cum sa ridice singur geamurile erau de 19 mm. L am avut multi ani pana am renuntat la acvaristica fiinca m am mutat din tara acum il are un coleg de pe forum scorpionul.
Din amintiri le cu Radu l am lipit pe acesta, om cu enorma experienta parea asa usor incat mi a dat incredere ca e super simplu dar nu e chiar asa. Pozele au ramas ca amintiri
|
 |
|
alinutz80 wrote:Hai ca nu e rau....bafta in continuare.
Acvariul asa din fata cu plante arata bine...
Lipiturile facute nu arata bine dar important e sa nu curga.
Nu mi plac nici tevile alea din stanga fata...cred ca s de la filtru...pune le in spate undeva sa fie mascate
tevile alea o sa le pun in spate ingropate in nisip, asa am avut si la paludarium le am improvizat eu deoarece imi tot inghitea puii de creveti cele clasice sau pestii nano de atunci mi am bricolat sorbul in modul asta, acum nu le pot pune fiinca in spate nu prea e apa fiind ridicat un munte de nisip peste care am pus decorul din ceramica pe care stau plantele.
Astept o saptamana sa verific tijele de proba daca s au uscat complet, ultima verificare era in mijloc 1 cm umed si umplu pana la jumate acvariul atunci o sa aranjez decorul in pozitie finala dupa 1 saptamana umplu complet. Nu mai puteam sa stau cum galetile prin casa se suparase si copilul de dezastrul facut de mine.
Dar stau chiar linistit pana la anul cu asta apoi imi fac altul la curtea parintilor si il las la uscat 1 luna o sa l fac profii cu pregatinre inainte la lipituri de mici acvarii. Eu credeam ca m am lasat de acvaristica cand am renuntat la acvariul meu ultima oara, m am reapucat cu un nano, apoi cu un paludarium acum iar la un acvariu mediu. Cred ca m am pricopsit pe viata
|
 |
|
am pus 15 cm de apa in bazin si il las asa 3 saptamani pana sunt sigur ca s a uscat bine si aceste tije pe care le am pus sa fiu sigur ca nu o sa mi curga.
Am montat si filtrul chinezesc de 22 litri.
|
 |
|
Asa se vede total
|
 |
|
Coltul de sus, fasiile de geam sunt de 6 mm grosime
|
 |
|
alinutz80 wrote:Dapoi nu stiu, pune poze sa vedem ceva...eu am prea inteles ce ai lipit si cum ai facut, dar daca pui poze exemplificative vom intelege.
Coltul de jos, dunga aia care se vede e o reflexie
|
 |
|
Am facut si la acvariu intarire pe exterior cu fasi de geam ca o rama de acvariu. Oractic am prins grosimea sticlei frontale cu geamul lateral cu o fasie de geam 4 cm latime pe inaltimea acvariului. Acum 7 zile cand am lipit si fasia pt test. Dupa ce se usuca si aceasta ramfosare o sa umplu acvariul, pana atunci pun azi apa 12 cm din 50 sa pot da drumul la filtre si oesti in bazin. Acvariul are 2 saptamani. Si acele ramfosari le am pus sa protejeze acvariul si de eventuale lovituri nu doar de rezistenta , bazinul e pus pe un hol de trecere.
Pe viitor o sa fac altul cu lipitura profesionala si pe asta o sa l transform in sump.
Cred ca sunt in siguranta asa!!??
|
 |
|
Am lipit 2 fasi de 4 cm latime lungi de 50 cm cu silicon. Dupa 7 zile le am spart la jumate cu o taietura si din stanga si dreapta s a uscat cate un cm iar in mijloc 2 cm umed.
|
 |
|
|
 |
|
Am primit raspuns de la petshop ul cu sonda de sticla:
raspunsul mi l au dat in doua poze trimise pe mail.
I am intrebat daca este reincarcabila sonda?
|
 |
|
alinutz80 wrote:
Antoniot wrote:
alinutz80 wrote:
aurel wrote:
da, nu vad de ce nu ar fi.
Ma uitasem dupa sonda pe site dar nu o zaream, probabil nu am fost atent sau in ziua aia nu mi aparea. Acum mi a aratat colegul si am fost foarte bucuros, chiar daca mi am luat alt controllr sonda aia este perfecta calitate pret imi convine
|
 |
|
Indictor lamp LED ON = calibration of the pH-electrode recommended (every 4 weeks) Calibration reminde...exact asa imi amintesc, se facea acest led alta culoare si era timpul de calibrare.
|
 |
|
sefer jesirah wrote: Stiu cu sonda, cred ca am fost la tine sa o calibram impreuna, nu mai retin daca a mers sau nu.
- https://indoorgardens.ro/?s=ph+buffer&post_type=product&dgwt_wcas=1 - de aici erau alea, doar ca aveau alt ambalaj sau erau alta marca...
- calibrat la timp... aaa, stai mah, cand ai descoperit tu primul acvariu, erau din alea cu cornier si chit, inca nu inventasera astia siliconul!  )))
controllerul arata cu galben cand trebuie calibrat. Asta inseamna la timp? eu asa am inteles.. am experienta doar cu sonda de la hanna si cateva saptamani cu controllerul acela verde romanesc de la cluj care avea sonda lui dar l am schimbat cu dennerle fiinca nu mi mergea bine aveam drosere t5 care il decalibra si trebuia sa impamantez apa de la acvariu era deranjant
|
 |
|
Electrod pH Milwaukee ma911b/2 asta e foarte buna si la pret, multumesc!
|
 |
|
|
 |
|