Author |
Message |
clopotel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2011 18:47:19
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
clopotel
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ed383ec94720d62a939bfb6bdd98f50c.jpg)
IP:
|
Salut!
Nu sunt inca hotarat, dar daca ma ajunge ieftin si nu este exagerat de greu de construit, as dori sa imi fac un acvariu.
As vrea sa aiba urmatoarele dimensiuni: Lungime: 70cm Latime: 40cm Inaltime: 45cm.
Am calculat cu factor de siguranta 4(Very safe) mi-ai trebui sticla de 6mm (1,20 metrii patrati-aproximat)
M-am interesat pe internet si am inteles ca sticla de 6mm costa in jur de 40-50 de lei metrul patrat, deci asta ar veni cam 50, maxim 60 de lei toata sticla.
Acum am gasit pe internet silicon pentur acvarii, 310ml-32 lei.
Cu totul, eu as vrea sa ma ajunga undeva pe la 250 lei maxim.
Acum seria de intrebari:
1.Sa folosesc silicon transparent sau negru?
2.Cati ml de silicon imi trebuiesc?
3.Acolo de unde iau sticla(sticlarie sau fabrica de termopane) imi taie sticla la marimile dorite?
4.Din ce sa fac capacul, si cum as putea proceda?
5.Cum as putea sa prind neoanele pe capac?
6.As putea sa il fac impreuna cu tata?(de cate persoane este nevoie ca sa fac un acvariu?)
7.Lateralele si fata si spatele, vor veni puse pe fund , sau vor fi lipite pe marginile fundului(in exterior)?(sper ca intelegeti ce vreau sa spun)
8.Cat trebuie lasat la uscat?
9.Siliconul il pun pe marginile geamurilor, si apoi pun geamurile in contact, sau pun geamurile, si pe interior, la imbinare pun siliconul?
Deci pana la urma, mi-ar ajunge un buget de 200-250 de lei pentru toata "fabricarea" acvariului?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
|
Acvariul meu: http://www.youtube.com/watch?v=-6uIRAqQ1xE
|
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2011 19:32:00
|
Antoniot
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/619850128444fbbc2737f9.jpg)
IP:
|
Salut!
Acum seria de intrebari:
1.Sa folosesc silicon transparent sau negru?
depinde de gustul tau, sa folosesti silicon de la Dow Corning, til recomand pe cel negru.
2.Cati ml de silicon imi trebuiesc?
un singur tub
3.Acolo de unde iau sticla(sticlarie sau fabrica de termopane) imi taie sticla la marimile dorite?
gasesti la orice geamgerie
4.Din ce sa fac capacul, si cum as putea proceda?
din lambriu pvc
5.Cum as putea sa prind neoanele pe capac?
sunt instalatii de neon chinezesti electrice care au clame de prindere pt neon(ieftine 7-10 ron)
6.As putea sa il fac impreuna cu tata?(de cate persoane este nevoie ca sa fac un acvariu?)
2 persoane sunt suficiente
7.Lateralele si fata si spatele, vor veni puse pe fund , sau vor fi lipite pe marginile fundului(in exterior)?(sper ca intelegeti ce vreau sa spun)
puse pe fund
8.Cat trebuie lasat la uscat?
minim 2-3 saptamani
9.Siliconul il pun pe marginile geamurilor, si apoi pun geamurile in contact, sau pun geamurile, si pe interior, la imbinare pun siliconul?
Tehnica de lucru este asa:
pui banda adeziva de hartie pe fundul acvariului imediat dupa 7 mm de la muchia/marginea fundului(lasi loc pentru placa care va fii spatele acvariului) dupa ce cureti cu vata si spirt si usuci pui o dara de silicon neintrerupta, asezi placa de sticla pe silicon si presezi un pic.
Siliconul care va fii presat si iesit il nivelezi cu un deget apoi tragi banda adeziva.
Apoi procedezi cu o laterala la fel, a 2 laterala si ultima placa frontala.
|
Nu judeca din rezultate! |
|
 |
clopotel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2011 19:36:51
|
clopotel
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ed383ec94720d62a939bfb6bdd98f50c.jpg)
IP:
|
Si cand pun prima laterala, o lipesc intai de fund, si apoi de cea din stape, daca da, siliconul cand o lipesc de cea din spate il pun de pe interior?
Si inca o intrebare, dupa fiecare lipire trebuie sa astept vreo 2-3 ore banuiesc nu?
|
Acvariul meu: http://www.youtube.com/watch?v=-6uIRAqQ1xE
|
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2011 20:15:49
|
Antoniot
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/619850128444fbbc2737f9.jpg)
IP:
|
clopotel wrote:Si cand pun prima laterala, o lipesc intai de fund, si apoi de cea din stape, daca da, siliconul cand o lipesc de cea din spate il pun de pe interior?
Si inca o intrebare, dupa fiecare lipire trebuie sa astept vreo 2-3 ore banuiesc nu?
-inainte sa pui prima laterala pui silicon pe marginea laterala a fundului si pe marginea inaltimi de la spatele acvariului
-apoi asezi usor placa laterala de fund si o impingi usor inainte pana preseaza si siliconul de pe placa frontala/spate, la fel netezezi siliconu cu degetul si apoi tragi banda adeziva de hartie.
Acvariul il pipesti pe tot in maxim 30 minute apoi il lasi nemiscat cel putin 2 saptamani.
Nu uita sa cureti bine cu spirt de fiecare data inainte sa pui siliconul, banda adeziva s o pui dreapta asfel cand o indepartezi lipitura de silicon sa fie uniforma/estetica.
This message was edited 2 times. Last update was at 30/06/2011 20:18:00
|
Nu judeca din rezultate! |
|
 |
brawn
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2011 10:38:57
|
brawn
Membru de baza
IP:
|
Daca nu e prea tarziu, iti dau si eu cateva sfaturi.
1. De care vrei tu. Important e sa fie special pentru acvarii. Recomand Dow Corning 881.
2. Un tub e mai mult decat suficient. Eu am folosit aprox. 1/4 dintr-un tub de 310 ml pentru un bazin 70X40X40.
3. Da. Eu mi-am cumparat sticla de la o fabrica de pachete termopan (nu de tamplarie). Mi-au taiat-o la dimensiunile cerute de mine. Ai grija ca sticla sa fie taiata exact la dimensiune si sa aiba unghiuri de 90 grade peste tot.
4. Sunt mai multe variante. Vezi care-ti place.
5. Eu le-am prins cu cleme de plastic pentru prinderea tevilor de apa pe perete. Exista mai multe dimensiuni, alegi in functie de tuburile pe care le vei folosi.
6. Da. Eu asa l-am facut. Doi oameni sunt destui.
7. Sunt 2 metode de lipire a acvariilor. Mi se pare mai simpla cea cu lateralele pe fund.
8. 2 saptamini ca sa fii sigur.
9. Siliconul se pune pe muchiile sticlelor.
Este foarte important sa degresezi foarte bine suprafetele pe care va veni siliconul. Eu am folosit diluant. Dupa ce lipesti acvariul, nu-l misca deloc in timpul in care se usuca.
|
|
 |
bogdan01
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2011 13:09:18
|
bogdan01
Unripe member
IP:
|
|
|
 |
|