| Message |
|
|
|
150 ron
|
 |
|
|
|
Mai multe smocuri suficiente pentru a forma o tufa frumoasa!
pentru a se dezvolta armonios trebuie sa aveti :
co2 si temperatura intre 18-25 grade(rezista si la temperaturi mai mari dar cu mult adaus de co2)
Am sa zicem aproximativ 10 - 20 poturi pt donat.
Trimit si in tara! dar ca o semidonatie, dupa primirea coletului solicit trimiterea taxei postale (2-3 ron) inapoi in contul meu)
Pt bucuresteni intalnirea se face in cartierul crangasi, langa tip top, vizavi de statia de tranvai 41 si iesirea de metrou crangasi, partea cu mega image(nu constructorilor).
Astept doritori incepand din seara asta pana se termina tot mossul.
Orele la care pot veni la intalnire in cursul saptamanii: dupa ora 13 pana ora 22(aproximativ toate zilele lucratoare)
weekendurile doar dimineata intre 07:00 si 09:00 si eventual seara intre 21:00 si 22:00
Eventuala intalnire se face anuntata ori pe pm ori telefonic.
Daca nu se mai ajunge la intalnire anuntati din timp cu minim 20 minute nu dupa juma de ora de asteptat!
nr contact 0726860047
Sper sa doriti acest moss in acvariile voastre!
Toate bune!
|
 |
|
|
controller temperatura plus cablu de incalzire 5 metri putere 25 w :180 ron
nu se vinde separat
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
|
|
s a dat!
Multumesc!
|
 |
|
|
Intre 2-3 saptamani.Eu am procedat in 2 etape:
Muschiul pe care l am recoltat din natura am reusit sa l smulg cu usurinta cu tot cu radacinute de pe un bolovan.
Am curatat bine si am tuns smocul astfel de la radacini pana in varf l am scurtat intre 1-3 cm.
Apoi l am lasat in borcan sa i dea muguri si sa creeasca un pik, cam 1-2 cm.Atunci am considerat ca este bine sa l plantez in acvariu.
uita te in aceasta poza cum arata cand l am plantat:
|
 |
|
|
|
Pe langa asa zisi rechinasi(Balantiocheilos melanopterus) ai si un pangasius.
Ambii pesti cresc mari, cu acvariul actual nu le poti indeplini cerintele.Acvariul ar trebui sa fie de minim 150 litri.
|
 |
|
|
suru2005 wrote:Multumesc Antoniot.
O sa incerc separat intr-un pahar de 400 ml (cumva e prea mic?) sa urmez indicatiile tale.
este suficient!
Sa tii cont sa pastrezi recipientul intr un loc racoros! Eu l am recoltat iarna si mi a fost usor sa l adaptez pt zilele calduroase de vara.
Tu cand il introduci in acvariu sa incerci sa mentii o temperatura mai joasa(23-25 grade).
|
 |
|
|
daca arata asa :
inseamna ca este muschiul de fantana zis si Fontinalis antipyretica, creste prin paraiase reci si probabil fantani.
Si eu l am cules si adaptat repede in acvariul din natura.
Trebuie sa fii atent ca prin radacinile lui sau ramuri poti gasi lipitori, gandaci orice minunatie.
Spala bine muschiul tinel intr un borcan mare la loc umbros si schimba des apa, dezinfecteazal periodic cu albastru de metil.
Eu asa am facut si nu am avut probleme, l am adaptat bine la temperatura mai mare si sa dezvoltat cum mi am dorit.
Asa ajunge daca ai grija de el:
|
 |
|
|
Antoniot wrote:eheimul bazaie suficient sa deranjeze daca dormi in aceeasi camera: eu am avut 2228,2226,2224, nici unul nu era suficient de silentioase desi au fost cumparate de noi.
De cand am trecut la jbl nu mai am problema asta, am e1500 si e700, este insesizabil, dar nu filtreaza asa bine ca eheimul.
|
 |
|
|
|
scuze pt dublu post am vrut sa dau edit
|
 |
|
|
|
daca nu ai avut initial valva uni sens sunt sigur ca asta a fost problema.
Probabil ca electrovalvele incorporate in controller sunt mai sensibile si la contactul cu apa se pot defecta.
Mai ales ca presiunea apei putea fii destul de mare(cu jet) la cat de aproape este controllerul montat de intrarea co2 in reactor.
|
 |
|
|
|
daca ai montat dupa intrarea apei in electrovalva probabil aceasta a fost cauza defectiunii...
respecta toti pasii din prospect.
|
 |
|
|
|
ai montat valva de uni sens si la reactorul tornado? este mai bine din ce stiu ca valva sa fie montata imediat la intrarea reactorului, poti pune una si la controller unde are intrarea la electrovalva, inteleg ca controllerul are incorporat electrovalva/
sau ai verificat valva uni sens daca este buna sau montata corect?
|
 |
|
|
|
ca incalzitor iti recomand unul extern: jebo, hidor...
|
 |
|
|
|
1 pot 10 ron
disponibile 2 poturi, cantitatea pe pot fiind mare
sau 1 ron firul lung aproximativ 10 cm ramificat
|
 |
|
|
|
1 Ca prim sfat este sa hranesti pestele foarte putin.2-3 ori pe zii ezact cat consuma pe moment toata cantitatea(intr un minut).Fara exces de mancare.
2 Schimbi cate o cana de apa pe zii din acel borcan de 2 litri pana reusesti sa pui la punct un acvariu.
3 ai grija sa nu ti sara din recipient, sa nu lasi borcanul plin pana in buza.
|
 |
|
|
|
@Sandu
cu siguranta o voi stapani cu atentie sa ajunga mai viguroasa ca ce a din poza indicata de Faraonu'.
Faraonu', Hedyotis salzmannii infloreste in acvariu(apa)?
din pozele de pe google nu m am putut lamuri suficient.
|
 |
|
|
Cosmin G wrote:La filtru extern...ma gandeam ca un filtru cascada sau unul extern canistra homemade sunt asemanatoare.
O nelamurire am in legatura cu filtrul cascada.Am medii filtrante pentru filtrare biologica si nu stiu daca este bine sau indicat sa pui intr-un filtru cascada.Sa nu apara probleme(sa se murdareasca apa...).
Parerea mea ca filtrul cascade se preteaza acvariilor nano cu cativa pesti, talie micro.
Desi am vazut la acvariile din rpc filtre in capac(gen semi gutiera sau cascade) care au o cantitate mare de mediu filtrant nu mi se pare totusi foarte practice.
Cele mai bune sunt canistrele fie ele de firma sau costum made.
Sfatul meu este sa te orientezi spre filtru canistra home made dupa multa documentatie si cateva experimente.Fara practica risti sa abandonezi un astfel de proiect.
Incearca sa folosesti un recipient foarte spatios si sa creezi un circuit de apa bun prin mediile filtrante.
La intrebarea ta, da se pune si mediu filtrant biologic intr un filtru cascada.La cele de la hagen au si mediu biologic, dar extrem de putin filtrul neavand suficient spatiu.
|
 |
|
|
|
Daca vrei un filtru extern orienteaza te pe alt model/principiu.
Copiaza unul de firma gen canistra.
Improvizezi dintr un bidon de muraturi ori din placi plexal/pvc si cu o pompa de apa externa.
Eu sunt sigur ca asa iti va fii mai usor sa experimentezi.Daca ai indemanare iti poate iesi un filtru foarte bun.
Parerea mea este ca modelul gandit de tine este complicat de pus in practica.
|
 |
|
|
|
Vad ca-ncepe sa prinda putin rosu .
Nuanta de rosu va ramane permanent sau doar frunzele in crestere au tenta de rosu? as face totul posibil sa ramane frunzele rosii.
Ar fii ce a mai tare planta.....
Azi am mai turnat apa in acvariu e plin pana-n buza intaritoarei.....acum regret ca nu l am facut de 70 cm inaltime.....
credeam ca neoanele nu bat asa mult in adancimea apei...dar 2 neoane de 39 w lumineaza pana in fundul bazinului si toata suprafata cu plante in latime si un sfert de lungimea acvariului.Unele plante perleaza la doar atata lumina.
Pe bolbitis nu l am vazut niciodata pana acum sa scoata 02 !!!! o fii de la cantitatea mare de apa proaspata unde implicit este si ceva nutrienti?
Una peste alta sunt multumit de tot ce a iesit pana acum.Ma framanta doar alegerea substratului:
-vreau un substrat usor
-am vazut Ceramic Gravel pe net, o nuanta atractiva din poza: un negru cu maro inchis
-manado jbl
-pietris margaritar
Avand in vedere ca acvariul va avea ca decor roca vulcanica, aproximatic 100 kg( roca avand o culoare generala maro) banuiesc ca ar fii indicat manado cel mai mult?
ce parere aveti...
|
 |
|
|