vlado2 wrote:Sincer regret f tare ca mi l.am luat.
Ideea este ca o sa ramin la filtrul intern cu care ma impac f bine de ani si ani.Nu stiu ce incredere as mai avea in astea externe dupa ce mi.a curs atitea zile.
...mai bine nu mai folosi nici ala, ce mai nici nu mai filtra, ca si ala intern are cusururile lui...se intrerupe curentul apa urca pe furtun si cum pun pariu ca nu ai supapa, atunci iti inunda cu apa prin vibrator
Zau asa exagerezi...eu am un acelas model ca la tine de doi ani de zile, sunt super incantat, merge impecabil, nu mi-a curs o singura picatura pana acu` , ba mai mult l-am curatat de cand l-am luat decat de 2 ori...merge din inertie practic si e foarte bun
Gandeste-te logic...e ca la avioane...mai si cad, dar asta nu inseamna ca nu sunt cel mai efecient mijloc de transport. Parca tin minte ca undeva si Ioan

lauda Tetratec-urile din acelas motiv, poa` sa mearga fara o curatare foarte stricta...
Carja Ioan wrote:Nici "EHEIM"-urile moderne "Profesionell" nu-s mai grozave: S-a schimbat sistemul de etansare, si asta nou nu face doi bani rai. Eu am din alea vechi de zece ani si merg "atza".
Ioane de la tine am alte pretentii decat de la vlado2 care s-a declat a fi proaspat utilizator de filtru extern. Nu te supara pe mine, dar tu ai fi putut sa fi mai explicit caci, cu atat mai mult cu cat vlado2 isi doreste discusi filtrele externe sunt incomparabil mai eficeinte decat cele interne.
Altfel dupa cum constati si tu exista premize ca urmare a unor astfel de interpretari simpliste citite de unul ca el sa duca la concluzii eronate legate de filtrele externe in general.
Discutiile astea pot fi constructive atat timp cat li se explica mai mult oamenilor despre ce este vorba.
Asa pe principiul ala nu-i bun, ala-i slab, dar nici ala nu e mai breaz...la ce se ajunge???…uite, lumea citeste si acum, ori maine-poimaine se trage concluzia ca filtrele externe nu sunt bune de nimic pentru ca iata... curg. Ne intoarcem la inceputul anilor 2000 cand era unu` pe forum care lansa astfel de idei…deci, rugamintea mea catre tine, este sa vi cu o varianta sa zicem aia agreata de tine…nu doar sa darami diverse marci si sa-i lasi apoi cu fundu`n balta.
Eu am o parere foarte buna si despre Eheim si despre Tetra comparand sa zicem cu Fluvalul…daca tu stii altele mai bune in pretul asta spune-ne...sper sa nu iti fi fost alterata si tie perceptia de anumiti factori

si sa incepi cu jebo, jebao, baolai hanga banga, ca atunci intr-adevar incep sa inteleg sensul acestui topic...
Daca nu, hai macar sa ne abtinem de la comentari seci caci altfel iti repet, un novice va trage ideea de mai sus...ce sa mai luam filtre externe, oricum curg , ca ii pare rau ca a dat si o caruta de bani pe ele si ca mai bine revin la filtrele alea amarate vechi...ori asa ceva e aberant

..si asta o stim cu totii...macar cu totii noi astia care folosim externe de atatia ani si care am trecut si prin alea interne de atata vreme.
Altfel e perfect posibil ca etansietatea la professionalele de la Eheim sa fie sub cea de la clasice. Eu vorbesc pe ce am avut, ori pana acum nu am investit intr-unul dar o sa o fac cat de curand tocmai incantat de calitatea desavarsita a celor vechi...dar hai sa analizam intr-un context mai amplu: ce mai e ca pe vremuri??? Cate televizoare sa zicem din astea noi o sa mai tina ca vechiul National a lu` tataie`

...asta e, asta-i contextul general si aici iti inteleg supararea Ioane, dar asta-i dezavantajul globalizarii (nici eu nu o inghit) iar cand esti revoltat de un produs trebuie sa vi cu ceva mai bun decat Eheim-urile sau Tetra-urile respective caci uite, omu` zice acuma ca se lasa de externe si mie unul asta mi se pare o prostie atat timp cat ne intoarcem la de unde am plecat...adica filtrele interne.
Sa nu o interpretezi cumva ca m-am dat la tine...esti om mare si cu capu` pe umeri , dar trebuie sa intelegi ca atunci cand cei mai cu vechime scriu ceva pe aici sunt priviti ca modele...ori nu cred ca ai vrea ca sa se inteleaga din cele scrise de tine ca recomanzi ca lumea sa foloseasca internele in detrimentul externelor...sau cel putin asa sper.