Pentru cei interesati de realizarea acestui tip de acvariu (din lemn), atasez un video care sa le indrume primi pasi.
Acest tip de acvariu este excelent pentru cresterea ciclidelor americane, deoarece asigura un volum mare de apa la un pret scazut.
Este bine sa aveti in vedere ca acest video a fost realizat in State si unele materiale folosite pentru construirea acvariului nu se gasesc si la noi, de aceea tutorialul are doar un caracter orientativ, fiind necesare cateva adaptari.
Din pacate a fost o alarma falsa si Hemichromisii mei nu au nici un gand sa formeze o pereche.
Datorita spatiului limitat am donat doua exemplare mari (5-6 cm) si colorate deoarece am presupus ca sunt masculi.
Acum mai am un exemplar mare, gras si frumos si doua exemplare mai mici, inchise la culoare si sperioase. Sper ca macar unul din ele sa fie femela.
Deoarece au fost niste pesti foarte prietenosi si dragalasi, pe care i-am crescut de cand aveau 1 cm, sunt sigur ca imi vor lipsi, asa ca o sa pun cele mai recente poze cu ei, spre aducere aminte.
PSPentru carcotasi: inca mai am creveti in acvariul cu Hemichromisi.
In completarea articolului postat de Cristian (malawi_crys) adaug un film cu aceeasi specie de peste surprinsa la suprafata, in aproprierea plajei din Cabo San Lucan - Mexic.
Exemplarul filmat are aproximativ 1,5 - 2,0 m lungime.
Va multumesc pentru sfaturi si pentru ajutor. La valorile astea s-a ajuns in mai mult de o luna si nu ma astept la schimbari bruste.
Totusi, o sa fiu cu ochii pe acvariu "ca pe butelie" si o sa mai postez rezultate din cand in cand.
FlyingDutch wrote:6.4 e un ph bun pt plante. din ce stiu eu majoritatea prefera intre 6 si 6.5.
spre exemplu mie Eriocaulon-ul mi s-a topit de fiecare data cand am avut ph-ul peste 6.5
nu stiu pestanii tai ce prefera.
Daca ar fi dupa pestanii mei cred ca ar prefera o apa in care sa gaseasca mancare ... multa mancare.
Din punct de vedere al caracteristicilor, presupun ca prefera o apa moale si usor acida, avand in vedere ca sunt sud-americani (corydoras panda, neoni negri si severumi).
kirucd wrote:In conditiile in care nu faci aditie de CO2 eu zic sa nu te joci cu fosfati.
Si de ce vrei sa scoti Tormecul?
Exista o vorba: cand ceva merge cum trebuie lasa-l asa
Am inteles ca apa este prea acida si de aceea am vrut sa scot Tormecul, dar daca este Ok nu ma deranjeaza sa-l las in filtru.
Mi-a scazut pH-ul de la 8.0 (valoare din retea) la 6.4 in cca o luna.
Daca las asa ar fi Ok ? Apa nu este prea acida ?
Mentionez ca adaug si Easy Carbo (cam 50% din doza, zilnic) daca are importanta.
Folosesc apa de la retea care are: kH = 3 dKH si gH = 4 dGH.
Nu am GSA in acvariu.
Filtrul extern a fost oprit, iar diseara voi scoate ciorapul cu Tormec acvtiv din filtru.
Ce imi recomandati sa cumpar in drum spre casa ca sa incep sa ridic concentratia de fosfati ?
Va multumesc pentru comentarii. Fiind mai incepator in ale buruienilor imi prinde bine ajutorul vostru.
Nu am fost pregatit pentru un "Landscape cu cichlide" asa ca trebuie sa mai invat si din mers. Sper sa imi mai dati si alte sfaturi pe parcurs.
Testul de Fe l-am facut cu ajutorul (si kit-ul ) colegului borsec, iar test de fosfati inca nu am.
Ma ingrijoreaza nivelul cam ridicat de CO2. Nu poate avea repercuriuni negative asupra pestilor ?
Ar fi cazul sa iau niste masuri pentru reducerea CO2-ului (prin cresterea pH-ului - adica sa scot ciorapul cu JBL Tormec activ din filtrul extern)?
O tavita de plante a plecat azi la Andrei, cel mai tanar membru al forumului nostru.
Sper sa-i fie de folos si sa se umple odata si acvariul lui cu plante.
(Hygrophila corymbosa angustifolia (nucus), Limnophila aromatica, Didiplis diandra, Heteranthera zosterifolia).
Eu schimb apa de doua ori pe saptamana, cate 25% (la un acvariu Rio 180).
La inceput lasam apa cate 24 - 48 de ore la declorinat si apoi o tratam cu Biotopol.
In ultimul timp nu am mai pus Biotopol si nu am avut niciodata probleme.
PS Am si un "dispozitiv" pentru controlul calitatii apei in timp real: un exemplar de sewellia lineolata. Este foarte sensibila si reactioneaza instantaneu: daca nu-i convine ceva (legat de calitatea apei) se agita si "alearga" prin tot acvariul, dar asa ceva nu s-a mai intamplat de mult.