[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Daca poti sa rezolvi problemele legate de curatenie, eu cred ca merita sa iei rate mandarin.
Sunt foarte frumoase si nu or sa-ti creeze probleme deosebite (fata de alte rate ).
La cum s-a schimbat clima la noi, nici nu cred ca o sa trebuiasca sa-ti faci pre multe probleme pentru ele pe timpul iernii.
Iti doresc o duminica placuta si mult succes cu acest proiect special
Arata bine !
Abia astept sa aflu mai multe detalii.
anedelcu wrote:Da, ne-am junglarit bine. Abia se mai vede cioata.

Mai copii, nu va mai junglariti atata ca sufocati pestii, mai ales acum, cand incep caldurile.

Poate unii colegi de forum ma vor contrazice, dar eu va sugerez sa adaugati si un aerator in perioadele in care apa trece de 30 C. Stiu ca scoate codoiul din apa, dar ganditi-va si la amaratii aia de pesti: au si ei nevoie sa respire ceva, iar cu cat apa este mai calda, cu atat dizolva mai putin oxigen.
O "piatra de lemn" ar fi ideala, deoarece are porii mici si genereaza bule foarte fine (costa cca 10 Ron si o gasiti la orice magazin de acvaristica).
Daca vreti sa economisiti si acei 10 Ron, va dau eu niste bucati de tei, ca sa va faceti "piatra de lemn" singuri (daca aveti putina indemanare ).

PS Pacat ca nu mai ies "copiii mici" la numar. Da' poti sa mai cumperi cativa dupa ce trec caldurile.
@ koala
Este mai bine ca ai vorbit direct cu Adrian, pentru ca eu intelesesm altceva legat de dimensiunlie pe care le are disponibile la spartura de lava.
Mult succes in continuare
Pestii au plecat spre noua lor casa.
Sper sa aiba apa limpede ... si multa racoare vara asta

Multumesc pentru gazduirea anuntului.
Se poate inchide topicul.
koala wrote:- mi-ar trebui bucatele mai mari, de marime comparabila (poate) cu ciresele...

Nu cred ca are dimensiunea asta ... dar vorbeste cu el. Merita incercat.
Daca nu gasesti la el dimensiunea pe care o vrei (ceea ce ar fi cel mai bine) putem sa improvizam ceva.
Da un semn dupa ce ai vorbit, ca sa stim ce facem.
koala wrote:- credeti ca ar fi o idee buna sa pun niste piatra de lava inauntru?... pe post de Matrix?

Eu recomand lava vulcanica (granule) fara nici o retinere.
Nu stiu daca este la fel de buna ca Matrixul, dar merita incercat.
Daca faci un raport pret / cantitate / calitate este posibil ca lucrurile sa fie in favoarea lavei vulcanice.
Bine ai venit pe forum Catalin.
Costin !
Incearca sa scrii corect romaneste.
Daca o sa o tii tot asa s-ar putea sa nu-ti raspunda nimieni si nici sa nu te ajute.
Iti doresc mult succes.
Pestii sunt rezervati pana maine seara.
Datorita lipsei de spatiu sunt nevoit sa donez inca doua exemplare de Hemichromis lifalili de cca 4-5 cm.
Ridicarea pestilor se face de la intersectia Bd Chisinau cu Sos Pantelimon (zona Piata Delfinului).
Persoanele interesate sunt rugate sa lase un mesaj.

Atasez o poza cu unul dintre exemplare.
Mai multe informatii despre evolutia puilor de Himichromis lifalili si cateva poze cu fratii lor mai mari se gasesc pe acest topic.

Cred ca avem de unde sa facem rost si de o creanga mai mica, mai imbarligata si gata tratata pe care s-o pui in coltul din stanga.
Iti urez o duminica placuta
Bine ai venit pe forum Leea !

Sa-ti traiasca pestisorii si sa te bucuri de ei.
(Pacat ca stau asa de inghesuiti)
Imi place cum arata acvariul cel mic, mai ales ca este la inceput.
Ar fi bine sa mai pui niste plante sau un lemn in partea din stanga spate, ca sa aiba acvariul un aspect mai echilibrat.
De asemenea, cred ca ai putea sa pui (treptat) si cateva vietati, avand in vedere ca testele de apa au iesit bune.

Iti doresc mult succes si astept sa vad cum va arata acvariul peste cateva saptamani
Foarte frumos Ana !
Va ca ai adoptat si tu stilul "jungla".
Ce mai fac piticii aia mici ? Au iesit la numar ?
Bine ai venit pe forum.

PS Ar fi pacat sa iei numai 2 corydoras. Corydoras sunt pesti de card si sunt sigur ca te-ar bucura comportamentul lor, daca ai lua macar 5-6 exemplare. Sunt niste pesti tare simpatici.
Personal, nu te sfatuiesc sa folosesti asa ceva in acvariu.
Bine ai venit pe forum.
Mult succes si ape limpezi.
nickvvv wrote:Daca nu-s doar capitalisti melcii, ma abonez si eu.
"multumesc anticipat"
comunismul il scoti din om dar omul din comunism ba...sau viceversa

Nu mi-am intrebat niciodata melcii ce culoare politica au.
Daca ai vreo perferinta legata de acest aspect trebuie sa vii si sa vorbesti personal cu ei, inainte de a-i alege.
Oricum, nu pot trimite si in provincie datorita timpul limitat si a cozilor de la posta ... sau viceversa.
Ape limpezi si zile senine
Pentru moment nu mai sunt melci disponibili (doar cativa, care sunt deja rezervati).
De indata ce va ecloza o noua generatie de melci si va creste suficient de mult incat sa poata fi instrainati va voi anunta.
Mai jos o sa gasiti o poza cu cocoonul proaspat depus si alta cu melcii maturi care au depus noua generatie de melcisori.
In asteptarea viitoarei generatii va doresc ape limpezi tuturor

Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to: