| Message |
|
|
|
fiindca am prea multi pui de barclaya, si sigur nu pot sa-i pastrez, m-am decis sa donez persoanei careia imi va demonstra ca are conditii minime pentru ea.
|
 |
|
|
ce sa izolez  ) ca am vreo 8 pesti in total. din care cel cu basici, cred ca e printre plante, se transforma, Ca mort nu e nici jos, nici pe sus.
Cel incolor, acusi il arunc.
2 neoni negri ii donez acusica.
si mai raman cu 2 black molly, care-s barbati in toata firea si cativa sae... am sa ajung sa am acvariu doar cu plante si fara pesti.
Eu mai caut neonul ala cu larve pe el, pare a fi din filme horror, iar daca-l gasesc il pozez.
|
 |
|
|
Bine ai venit, Lasa detalii despre acvariu, dimensiuni, echipamente.
Si zi-ne daca vrei si cu plante sau doar pesti
|
 |
|
|
|
si mie imi place cum arata, mai trebuie sa indesi putin tufele din spate, sa creasca gazon si sa arunci vre-o doua vreascuri si pozeaza-l de concurs. Apoi... te bucuri pana te plictisesti de el, si schimbi formatul Apropo, ar merge niste pogostemon in fata tufei aleia din drapta, rotala walichi..
|
 |
|
|
|
pestele cu parazit nu' l mai vad. In schimb, cel care si'a pierdut culoarea, am vazut ca este izgonit de aproape toti pestii, desi el incearca sa se integreze. gandacii, ii vad din aceasta vara in acvariu,circa 2 /3 pe saptamana. Nu am cum sa-i combat, sub mine sta o mizerabila, doar sa chem echipa "curat/murdar" la mine nu merge nici cu deparazitari, spraiuri, abia cu pasta reusesc sa-i combat. pestele care si-a pierdut culoarea, este asa de circa 3 luni
|
 |
|
|
un prieten de la noi din sat a cumparat de la reef, si a avut placuta surpriza sa fie foarte multe fire de pogostemon, deci sunt oameni pe cinste, iar pretul este destul de mic si avantajos
|
 |
|
|
Nilsen wrote:Simptomele bolii:
• Neliniste / DA
• Pestii incep sa-si piarda din coloratie DA
• Dupa ce se dezvolta chisturi, apare si parazitul in ele. DA
• Pestele are dificultati la inot nu
• In cazuri avansate coloana vertebrala se indoaie inca nu
• Exista si infectii secundare, cum ar fi putregai fin ?i balonare DA
La inceputul boli pestele este agitat, mai ales pe timp de noapte e foarte linistit. Adesea, primul lucru pe care un proprietar va observa este faptul ca pestele nu mai sta in carduri cu ceilalt DAi. Pestele afectat inoata neregulat nu ?i devine evident ca pestele nu se simte bine DA, atunci este cel mai bine de a fi mutat in acvariu de carantina.
in mare, ce ai zis este adevarat, chiar daca cele semnalate cu NU, nu sunt prezente la mine, nu inseamna ca nu ai dreptate. poate in diferite cazuri si cele mentionate se adeveresc.
O precizare,am:
observ ca gasesc gandaci de bucatarie(cei americani) in acvariu la suprafata si morti. Sa fie asta cauza? am pus pasta in birou pentru a le veni de hac, dar pe pasta scrie ca e toxic pentru mediul subacvatic. Ma gandesc ca odata ce prinde gandacul din pasta, poate poate, reuseste sa ajunga si in acvariu, sau poate ca cei care-i gasesc in acvariu nu au ajuns pe la capcana.
|
 |
|
|
|
cu tubi nu i-am hranit nicio data, In schimb artemia... am exagerat intr-un timp ca sa-i ingras, asta insemnand 3/4 zile pe saptamana le dadeam artemia.
Pestele este foarte vioi, Rebela nu am gasit nicio poza asemanatoare cu pestele meu, am sa fac maine una desi te prevein ca e foarte scarbos.
cred ca am sa urmez si primul sfat primit sa-i arunc, mie unul mi se pare cea mai scurta cale. Nu ador pestii dar am sa-i ofer o moarte rapida.
L-am pastrat tocmai pentru a vedea in ce se transforma, Acum ca am vazut, si am primit raspunsurile in cauza, pot sa-l elimit.
|
 |
|
|
|
bine ai venit, Mult succes cu proiectul tau.
|
 |
|
|
|
era in mijlocul verii..
acum boala la primul neon din poza, a avansat.
sper sa reusesc sa-l prind intr-o poza. Pare a avea viermi sub piele
|
 |
|
|
|
poate altii ar sari peste mine, dar eu in cazul tau as face in felul urmator:
nu ma pricep la ciclide, dar probabil au nevoie si ei de un anumit Kh si Gh inapa.
in cazul asta, as verifica parametrii apei, sa vad ce valoare am la robinet, apoi in functie de aceasta valoare as monta un osmozator.
Fie cel de acvaristica care iti va aduce apa la 0kh 0gh sau , osmozator de familie(care sa scoata de ex un kh 5,gh5), asta doar in cazul in care , repet este nevoie.
apoi schimbul de apa la picatura nu ma pricep prea mult, dar presupun ca daca ai un furtun mic, care sa picure 1/2 ori pe secunda si apoi o evacuare montata la canalizare, ar rezolva tot.
Acum, sunt filtrele jebo 839, eventual 2 montate , care sa filtreze apa ciclidelor.
Daca tot mai vrei sa investesti , cumperi si o lampa UV, montata pe unul din furtunele de retur ale filtrelor
La design nu ar fi o problema, bagi ceva pietre la inceput si noi te ajutam cum sa le dai o forma cat mai placuta.
Mai urmeaza sa cumperi un fundal frumos, care sa te avantajeze la look.
Apoi nisipul + apa <CICLAREA> si pestii.
In acest fel sunt sigur ca timp de minim 4/5 luni de zile nu ai la ce sa umbli.
|
 |
|
|
|
nu inteleg. daca peretele este sau nu facut.
dar daca nu e: bricoleaza un schelet metalic pe care poti aseza acvariul.
In schelet poti baga filtre si ce mai vrei.
Poti atasa chiar si 2 usi pe culoarea peretelui si asa in cazul unei defectiuni poti avea acces.
Poti ascunde aproape tot in acel dulapior.
Eventual poti baga rigips si sa faci un perete fals pe langa schelet.
|
 |
|
|
|
daca ai acces la suprafata, ai putea face un plantat, dar daca nu, sau daca nu prea des, as face un acvariu de ciclide.
la acvarii plantate ai mult de munca.
Cum vei proceda cu filtrele ? furtunele? firele de curent?
mai faci un locas sub el , si apoi mascat cu un perete fals ?
|
 |
|
|
intr-adevar sergiule, ma joc, defapt experimentez, dar asa am experimentat si no3 pana la 50/60 PPM si po4 1.8 / 2 ppm, de zicea lumea ca-s nebun  ) dar pe urma cand uitau , se intrebau cum naiba creste la mine blyxia ca muntele. asa ca , odata mi-a reusit, nu se stie, poate am Bulan si a doua oara Tine-mi pumnii, cred ca voi reusi
|
 |
|
|
|
eu abia astept sa vad cum va arata cu un gazon stabil de UG
|
 |
|
|
poate ai gresit la montare, poate nu.
Poate reusesti sa-l schimbi.
Dar:
nu poti compora persoanele care au avut probleme cu un tetratec cu cei care au Jbl.
eu am tetratec si ii indrum pe toti sa cumpere altceva decat asta.
Mie mi s-a rupt si robinetul verde, si o clama de langa robinet, apoi am avut probleme cu toate garniturile... nici nu-ti dosesc sa stii cate probleme am avut cu un asemenea filtru.
Am inundat casa, avand parchet intr-o noapte cu circa 100l de apa...
ce sa mai, cand am urmatorii bani disponibili, imi iau altceva, dar daca ai pe cineva sa te binedispuna, atunci le faci pe toate.
Uite un exemplu ,dupa ce am scos apa din casa aproape 2/3 ore,
http://www.youtube.com/watch?v=b28HbxM6hHY
|
 |
|
|
ReBella wrote:insa didiplisul se inroseste cand ajunge la 5 cm de luciul apei.
asa am fost dus si eu in eroare, de cineva care mi-a zis ca are nevoie de MULTAAAAAA lumina, si tot asa abia se ingalbenea la suprafata.
Verifica valorile, in special no3 si Raportul de co2/KH
daca ai maxim 40, bag mana in foc ca se aprind
|
 |
|
|
scuze, rebela... am vrut sa fac seara, dar am uitat.
Nici acum nu am asteptat sa fie intuneric in camera, dar am reusit sa scot aceste poze:
eu am lasat parametrii apei mai sus, si asa am reusit sa-l inrosesc, poti incerca.
Acum am urmatoarele valori:
kh5
ph 6.6
fe 0.3
po4 0.4
no3 5
|
 |
|
|
|
poate vrea sa creasca multi echinodorusi
|
 |
|
|
Porcu wrote:Vad c-ai reusit sa faci Didiplisu' sa aiba culoarea aia coolta  .......
lasa ca-ti arat acusi  o voi face Mai rosie ca a ta Cum arata cu negru ? E ceva, provizoriu . Nu e lipit 
|
 |
|
|