[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
azi dimineata am sunat la 5 curiere din care doar 1 a raspuns.

Sprint,Fan,Nemo,Prime, nici macar nu a raspuns la tel, in schimb...Cargus a zis ca vine, sii zic ca pana la 3 ma gaseste acasa....apoi zice: pana la ora aia nu va veni nimeni.
pai ce naiba ca de la 11 pana la 3 is 4 ore. iar astia tot pe langa mine sunt.... in fine, macar au zis ca vin.
nu stiam numele unei persoane care mi-a solicitat o donatie.
Si nu stau in 3 zile sa trimit 3 pachete. prefer toate odata.
Pai la mine venea tot timpul tarziu, chiar daca stau aproape. lasa ca vad eu maine care-i treaba, firma de tot (a) caca(ua) 'ul
ar fi mai fain, daca ai prinde in poza macar 30 de neoni
in niciun caz nu tin ph la 6.8.
maxim 6.6 pentru ca plantele mele, deja dau simptome de chin,
Oricum foarte curios cum s-a capatat iarasi culoarea peste noapte. O fi o specie cameleon, sau o fi in calduri
s'a intamplat un miracol.
Pestele cu larve, e clar disparut, unde? nu stiu. ma gandesc ca mort nu e. Nu a fost gasit nici pe substrat , nici pe deasupra. probabil e mort prin tufa de didiplis, sau se transforma acolo.
A doua treaba este ca: al 2-lea neon incolor, s-a colorat foarte frumos, aproape ca nou. Nici nu se cunoaste ca a fost alb.
Ce s-a intamplat de cand si-a revenit :
am avut butelia goala intr-o sambata dimineata; imediat am bagat o sticla de drojdie.. care dupa mine era foarte bine aranjata, doar: ca mi-a intrat foarte multa drojdie de 2 ori.
Ph, a urcat la 6.8 6.9 ; temperatura aceeasi 24/26
Imi cer scuze dar nu au plecat coletele astazi
Plantele au fost ambalate de la ora 2, doar ca nu aveam un nume clar, si in timpul convorbirii la tel, Angajatul de la Sprint a plecat,crezand ca-mi bat joc de el.
Apoi sun la Fan curier la ora 3 si imi noteaza comanda. Sun la 4 iarasi,domle poate a uitat pitipoanca de la telefon sa sune, ca se miauna cu mine la telefon, Si-mi zice ca mai suna odata angajatul sa vina sa ridice,
apoi sun la 6, fara a-mi raspunde nimeni.
asa ca va tin maine la curent, ce -mi va zice angajatul de la fan, ca tot pe ei am sa-i sun, sa vad si eu de ce nu a venit, ca firma e la maxim 1 km distanta de mine
ai incercat sa curati pompa prin interior ?
eu aveam probleme des cu melcisorii, dar intrau si blocau elecia.
Bine ai venit.
Lasa detalii despre fertilizare (substrat+lichide)
Cetuburi folosesti ?
eventual chiar si o poza
eu de fiecare data, cand am cumparat filtre interne nu mi-a dat garantie.
Eventual mi le schimba daca aparea o problema in 48 ore
tare curios ph/ul tau. Ai incercat un test separat de ph?/co2/
poate sonda ta e dusa?
credeam ca am zis....
ma refeream la diagrama :
co2 ph/kh scuze, caruia nu'i acordasem mare important, si cand am respectat ce se zice, m-a uimit.
ma refer la didiplis. a capatat o culoarea frumos aprinsa, cu mult inaintata, fata de precedenta.
vreau sa zic , ca didiplisul meu se inrosea de la mijlocul bazinului, inainte abia se ingalbenea la suprata.
si ca o completare:
dintr-o greseala am facut schimburi de apa , o data la 2/ 3 zile, circa 20 L.
dupa al 2-lea schimb iarasi am observat ca acea culoarea rosie se pronunta mai tare. concluzia mea a fost ca din cauza no3-ului.
Facand rapid un test, era intre 0 si 10 dupa testul dupla
Poze:
walichi
image
Didiplis
image
Ammania + Eriocaulom
image
cativa pesti ce mi-a ramas:
image
image
image
Utricularia
image
Ansamblu 1
image
Ansamblu 2
image
eu nu vad poza sper sa funtioneze si la tine.
Poti ajuta si cu o curatarea a filtrului inainte
scuza-ma de greseala Rebel'o
Cum vrei, atunci lasam alte persoane sa aiba grija de aceste plante.
Sa fac o evidenta:
Ionut parca dintr-un mesaj privat, care l-am rugat sa posteze.
cesrobis
Claude

daca am sarit pe cineva sa strige.
Plantele vor pleca luni la toti.
cred ca mai sunt 1/2 pui disponibili. Maine verific
RaresLuc wrote:Problema este ca se consuma cam repede in substrat si va trebui sa pui cate o pastila la fiecare schimb de apa.

nu inteleg . vrei sa zici ca ferrotabs se consuma intr-o saptamana daca le bagi in substrat intreb, pentru ca eu de fiecare data cand bag ferrotabs, le gasesc si dupa 4 luni de zile cand mi se termina subsratul fertilizant si refac set-upul
sa o luam treptat.
Claude, esti de acord sa-ti trimit un pui ? daca da, astept un Pm cu adresa. (sunt sigur ca o poti creste)
Rebla, loc de un pui sigur ai, daca doresti. apoi ca si in primul caz, o poti da unuia cu un bazin mai mare, astfel incat sa raspandim plantele in romania, si sa nu mai fie asa de greu de procurat. (sunt sigur ca o poti creste)
cesrobis, ce fertilizanti folosesti ? ph ? (as vrea sa stiu ce conditii ai , daca nu e cu suparare.)
RaresLuc, sa te vada Faraonu ce ai scris ca si eu consideram la fel, dar cred ca el prefera ca planta sa fie raspandita cu dragoste decat sa dai bani si sa nu ai grija de ea.
Claude wrote:as dori si eu sa incerc cu un pui - doi.

se rezolva, dar nu inteleg de ce 2?
avand in vedere ca e foarte rara, si riscul mare, prefer sa trimit cate o planta si daca se prinde atunci va fi cat 2/3/4, dar daca moare atunci pierzi 2.
asta daca esti si tu de acord
au,,, da e cam mare ph-ul. in schimb kh-ul merge.
Nu o chinui. e pui, si pana ajunge medie te poti bucura de frumusetea ei. apoi o lasi unuia cu un acvariu mai mare, problema e, ca e pui si e mai fragil decat cand ar fi mai mare, zi-mi decizia ta, daca vrei sau nu sa incerci
daca pierzi un pui nu e o catastrofa, un prieten din iasi, are un acvariu asemanator cu ceea ce ai drescris, si ii merge bine.
ce kh ai ?
cred ca am circa 5 pui, asa ca cine mai doreste poate sa se afirme

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: