[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi

....tablou
Eu ti-am zis parerea dincolo, ne vedem sambata "la pescuit"
Pun cateva din pozele facute sambata, de catre gengiskhan. Au fost mult mai multe, sa vedem ce aleg aia pentru revista.

image

image

image

image

Mersi inca o data, Radule!

Bun, bun! Ne auzim la telefon.
Rezerv eu toate femelele de Acei la 6-7 cm
Eh, o fi una care se lasa mai greu, la fel ca la noi

Stai linistit ca o sa o vezi gusata curand.
image
Pai banuiesc ca o sa mai scada, odata cu schimburile saptamanale de apa, la 15 vreau sa ajung si eu cu GH. Pana acum africaniii nu comenteaza, nu ii vad deranjati, o sa ii urmaresc mai atent in urmatorele zile.
Am urmatoarea situatie:

Ieri am preparat niste gips pentru modelat, am asteptat sa se intareasca, l-am rupt bucati mici si l-am bagat in filtrul extern, intr-un acvariu de 700 litri brut cu ciclide Malawi.

Azi am masurat parametrii cu urmatoarele rezultate:

GH - 19 (beton)
pH - intre 8 si 9 (beton)
KH - 8

Nu inteleg de ce e KH asa mic, in comparatie cu ceilalti parametrii.
Cumpar 20 de bucati.

image
Lumina e mai multa decat se vede in poze si film, dar aparatul meu nu face fata "intunericului". Poate gasesc un aparat mai performant.

Radu?

Chiar la neoni rosii m-am gandit si eu sa bag, probabil saptamana viitoare.
Acvariul a renascut din propia cenusa, precum pasarea Phoenix.

image

image

image

image

image

image

Am terminat noul sistem de iluminat azi noapte tarziu. E mai luminat ca in filmulet, dar aparatul se pare ca nu filmeaza bine in conditii de iluminare slaba.

Din pacate, azi dimineata acvariul picura pe la un colt, asa ca am scos tot din el, pestii i-am pus in cada si am dat un rand de silicon la acvariul, momentan e la uscat.

Dupa ce toata ziua am fost un car de nervi, acum privesc partea plina a paharului si ma gandesc ca am un mini-iaz cu scalari 2-3 zile

Trebuia sa mi se intample si mie faza cu dezlipirea acvariului odata si-odata...
Multi, multi... si mari !

Imi place

Cat ai pH, GH ?
Apa e colorata numai bine, ca lichiorul, e limpede. Am pus jumate din cantitatea de Tormec din cutie, scaderea pHului e nesemnificativa, nici sub 7 nu cred ca e, dupa culoarea testului.

Ca sa nu se observe, am pus saculetul mai departe putin de curentul filtrului, asa ca o sa iau o pompa mica de recirculare sa bata in saculetul cu Tormec, sa se imprastie mai bine in apa. Poate atunci va scadea pHul mai mult. Te tin la curent.

Chiar acum ma apuc serios de iluminare, am luat mai multe spoturi mici, ca sa imi iasa raze mai multe. Daca termin in seara asa, bag poze.
Spoturi de 25W, 220-240V legate pe un fir si atarnate de capac. Eu vroiam sa iau vreo 4-5 spoturi de 10W, pentru mai multe raze subtiri, dar erau pe 12V si ma complicam cu transformatoare.

O sa incerc sa le bag sub capac, ca acum am facut o improvizatie cu banda scoch si carton pus intre spot si plasticul capacului, care incepuse sa se topeasca.

image
Radu, e ala de 180, fost Sumatra.

Nu am reusit sa decojesc lemnele, asa ca le-am pus la inmuiat in acvariu, ca trebuia sa eliberez cada Inca plutesc, dar imi fac o idee cam cum o sa aranjez la final. Apa e inca tulbure, pestii inca sfiosi. Sunt bucuros ca mi-a iesit cat de cat ideea cu "razele de soare", desi era sa topesc capacul din plastic al acvariului

Momentan arata asa:

image

image

image

image

Se pare ca aparatul meu nu face fata situatiei intunecate, asa ca pozele nu sunt cele mai reusite, dar se intelege ce si cum prin acvariu.

Am bagat cam jumate de cutie de Tormec in chiuveta cu apa. Cam dupa o ora am testat pH-ul din acea apa si imi da undeva intre 5 si 6, la retea undeva intre 7 si 8. Testul este Dupla, pe culori, deci nu pot da o cifra exacta. Dimineata schimb apa si mai las pana maine seara, cand il bag in acvariu.

Sa ma astept la o scadere asa drastica a pH-ului si in acvariu, sau se diminueaza efectul, cantitatea de apa fiind mult mai mare ?

Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to: