[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nedumerire KH  XML
Forum Index » Apa
Author Message
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Am urmatoarea situatie:

Ieri am preparat niste gips pentru modelat, am asteptat sa se intareasca, l-am rupt bucati mici si l-am bagat in filtrul extern, intr-un acvariu de 700 litri brut cu ciclide Malawi.

Azi am masurat parametrii cu urmatoarele rezultate:

GH - 19 (beton)
pH - intre 8 si 9 (beton)
KH - 8

Nu inteleg de ce e KH asa mic, in comparatie cu ceilalti parametrii.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

eu stiu ca bicarbonatul de sodiu ar trebui sa mareasca kh. 1 lingurita la 100 l apa mareste kh cu 1 grad german

This message was edited 1 time. Last update was at 09/11/2010 22:24:12

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa-l ia naiba de KH ca si eu, desi am pus saruri speciale pt Malawi - luate de la Reef, tot il aveam mai mic undeva la 9-10, asa ca i-am dat un kick cu bicarbonat de sodiu cum spune colegul mai sus. Deci atentie, bicarbonat de sodiu alimentar, in nici un caz praf de copt. Insa din ce am vazut creste mai greu la inceput; eu as mai sta cateva zile 2-3. Eu tin valorile asa: GH 15, KH 14 si PH, undeva "intre 8 si 9", mai precis 8.4-8.5
Am vazut ca tu te bucuri ca ai valorile asa sus? Nu e cam spre Tanganyika? Ce o sa zica malawienii tai, te-ai gandit?

This message was edited 1 time. Last update was at 09/11/2010 22:46:43

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai banuiesc ca o sa mai scada, odata cu schimburile saptamanale de apa, la 15 vreau sa ajung si eu cu GH. Pana acum africaniii nu comenteaza, nu ii vad deranjati, o sa ii urmaresc mai atent in urmatorele zile.

Biotop Malawi || Biotop Amazon

Forum Index » Apa
Go to: