Ma numesc Vlad, sunt din Bucuresti , 26 ani lucrez in operatiuni vanzari la HP si m-i sa pus pata sa ma apuc (din nou) de acvaristica. Spun din nou pentru ca am mai avut cateva acvarii cand eram mai mic.
Deocamdata sunt la capitolul informare si primul pas pe care l-am facut a fost sa dau comanda pentru un acvariu de 160L pe dimensiunile 90cm L x 40cm l x 45cm H.
Intentionez sa cresc in el pesti de apa dulce.
Nu m-am hotarat inca la ce ehipamente sa pun in el.
Voi completa postul acesta cu detalii pe masura ce avansez
Daca poti ar fii ideal sa maresti latimea acvariului.Dpdv estetic se recomanda ca latimea sa fie jumatatea din lungime(45 cm in cazul tau) dar cu cat mai lat cu atat mai bine.
Efectul vizual este mult mai frumos avand spatiu suficient sa aranjezi plantele.
Te sfatuiesc sa ti faci acvariul de minim 50 cm latime, nu o sa regreti pe viitor.Asta daca iti permite spatiul.....
Pt filtrare sa te orientezi spre un filtru extern, poti achizitiona un jbl e1500 sau e1501 sau fratii mai mici ai acestuia e900.
multumesc pentru sfaturi, in legatura cu marimea din pacate nu pot sa o schimb, atat imi permite mobilierul si in alta parte in casa nu prea am unde sa il pun
referitor la filtru, o sa iau in considerare sfatul