Message |
|
Inteleg.....
|
 |
|
Se gasesc la greenaqua.hu.ro...
Lamp ta nu e 850 lei....spune-i sotiei ca a crescut pretul sa se bucure!
Arata bine bazinul tau!
http://www.greenaqua.hu/ro/ada-aquasky-moon-601-60cm-led-lampa.html
|
 |
|
Daca nu poti sa duci inapoi la magazin pestii si nevertebratele pune-i intr-un bazin cu apa sarata si tinei acolo cu un filtru, un inxalzitor si o piatra de aer ca si cum i-ai tine in carantina....no2-ul e nociv pentru ei....
In Romania majoritatea pet shop-urilor te pacalesc.....
De exemplu acum 2 luni la zoomani incercau sa ii pacaleasca pe niste incepatori (o familie cu un copil) care isi lua-se-ra atunci acvariu sa puna cat mai multi pesti.....m-am bagat in vorba sa il contrazic, acel angajat s-a facut ca are treaba si a parasit diacutia....
|
 |
|
um02122 wrote:Avand in vedere tendintele bahice si excesele culinare are unor membri care imi sunt exceptional de dragi, am decis sa deschid un topic educational despre accidentul vascular cerebral. Sper sa fac asta in cat mai scurt timp.
Voi raspunde la intrebari pentru cei interesati, pentru cei care au avut un stroke sau pntru cei care au apropiati cu stroke.
Sper sa fie primita bine aceasta initiativa.
Bunicu a avut acum cativa ani asa ceva pe motiv nervos, acum are sechele neurologice ce il fac sa creda ca are nevoie de aer desi medical vorbind nu are probleme respiratorii.....
Pentru asta de cativa ani ia un medicament pentru durere neuropata si nu mai poate conduce......
Si a avut un accident vascular cerebral minor, nici nu a avut nevoie de spitalizare deci nu e de gluma cu asa ceva.....
|
 |
|
um02122 wrote:Si sfarsesti cu o piscina de trei metri in care nici nu-ti mai vezi pestii si unde daca ai o scurgere, scoti zeci de Kg de pietroaie... naturale.
Blue, ai grija s-o acoperi, cade doamne fereste cineva in ea.
Are facut ca un perete pe toate partile din piatra de vreo un metru.....deci nu cade nimeni.....
O sa pun o poza....
|
 |
|
Parerea mea pe care mi-am insusit-o de la tatal meu este ca un pond trebuie sa fie cat mai adanc, astfel iarna nu o sa inghete si pe fund apa......problema hranitului se poate rezolva si prin folosirea unui incalzitor de pond nu foarte mare care sa nu lase gheata sa se formeze in acel loc si in acel loc sa fie hraniti pestii....
De exemplu pond-ul meu are 3 metri jumate adancime si e facut in felul urmator: beton, bitum flex, diverse materiale izolante, piatra naturala......din pacate imi propusesem sa ii fac sistem de filtrare in vara asta dar nu am avut timp, sper la prima vara sa il golesc si sa ii fac un sistem de filtrare.....
E ceva de lucru la mine avand in vedere ca de 16 ani de cand l-a facut tata nu a fost curatat......
Te-as sfatui daca il golesti si iti permiti sa il izolezi cu beton si ce mai trebuie ca sa aiba durata mai mare de viata si sa fi sigur ca nu mai ai probleme.....,
Succes!
|
 |
|
Ce sa aleg dintre nisip viu red sea si tropic eden, care e mai ok?
O sa imi faca shubi un reactor cu spartura de coral pentru filtrarea biologica si reactor pentru antiphos si carbon.....
Sa pun si canistra pentru mai multa filtrare sau sa o folosesc tot la acavriul mic (l-as pastra ca coral frag tank cu un filtru, o pompa de valuri si lampa din dotare......
Pentru racire o sa folosesc niste coolere noctuna ca sunt silentioase si de calitate, jaf-ul de dymax rw 8 a inceput sa se auda din ce in ce mai tare, suruburile au ruginit....deci e naspa.....
|
 |
|
Daca e sa fie insuficienta pe parcurs o schimb cu un eheim de 2000 sau 3000 l/h.....care sunt so ele reglabile....
De inceput o folosesc pe ea ca este foarte buna!
|
 |
|
Succes cu ei!
|
 |
|
Doar prima piatra pare vie.....restu e cam cheala....
|
 |
|
Eheim-ul are intre 150 si 1000 l/h, sa il folosesc pe asta?
Il dau la maxim si teoretic as avea cat jebao la3/4 sau chiar mai mult.....
|
 |
|
petre florentin wrote:"Bulue" esti penibil !
Am zis si eu ca merge.....
|
 |
|
E super ok bugetul, cred ca merge un 200 litri plus sump de 5000 lei si daca strangi 3-4 luni il echipezi de top, iti iei si un Proteus Magic si nu ai probleme....
|
 |
|
Tind sa te corectez, acvariul cred ca are 30/30/35!
|
 |
|
Cel mai bine jos faceai doar o gaura mica cu un robinet ca si cel de la furtunul ce aduce apa si o valva unisens sa nu intre apa din sump in galeata.......asa ar fi stat doar din debitul ala mic.......sa nu cumva acum avand mai multe gauri sa se faca mai mare circulatie intre galeata sump........cred ca intelegi la ce ma refer....
|
 |
|
Felicitari pentru iaz!, e super!
|
 |
|
Ajunge pompa mea de recirculare eheim compact plus 1002 pentru acvariul asta plus sump cub cu latura de 40 sau sa imi cumpar o pompa mai mare?
|
 |
|
Sunt dobitoc...!!
Trebuie totusi sa rasfoiesc cartea de gramatica!
|
 |
|
Topicul devine de actualitate, acvariul lui reeefer de 65/35/30 plus standu-l, sump-ul, bazinul de autocompletare si lampa led de 120 W vor fi ale mele, cel mai probabil vineri sau sambata mi le v-a aduce reefer la Constanta!
Platesc momentan lampa iar apoi ii platesc si bazinul si restul, ii multumesc ca o sa mi le dea pe datorie!
Cam intr-o luna o sa il startez (tre sa mai cumpar piatra vie, bacterii, nisip, recirculanta am, pompa de valuri am, skimmer am....).
Il ciclez o luna sau cat dureaza si dupa transfer coralii si pestele ca nu vreau sa iasa naspa.....
|
 |
|
Si pe scalari ii ciupesc de exemplu...
I-am avut cu scalari, tetrazonele au depus si erau sa imi omoare un scalar (pe rest i-au doar ciufulit).....
|
 |
|