[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
kirucd wrote:Pai eu nu am zis sa il faci de 90 de litri, doar sa citesti topicul respectiv ca sa te inspiri.
Poti face un acvariu de 30x40x30 cm din care sa folosesti 10 cm in spate pentru filtrare,
si partea de filtrare o desparti de restul acvariului cu o placa de acryl in care decupezi iesirea
pentru pompa si intrarea tip pieptane. Si despartiturile compartimentului tot din acryl lipite cu
silicon. Sau poti sa faci din sticla. Cum ti se pare mai simplu.

Eu am vrut sa subliniez ca un acvariu all in one nu il recomand, pe langa all in one-ul ala mai ai
nevoie si de altele, in opinia mea.

O zi buna,
Dragos

Acum am inteles, aveti o idee foarte buna, o voi lua in calcul.
Bine v-am gasit!
kirucd wrote:Eu nu as merge pe o varianta all in one comerciala.

Citeste topicul lui Koala:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26040.page

Un cub sau paralelipiped la care in spate in interior sa ii faci partea de filtrare, niste medii biologice,
un saculet cu carbon activ si unul cu antiphos si un skimmer micut. Plus o mica lampa cu leduri si
cateva kg de piatra vie.

E adevarat ca un all in one poate te costa mai putin dar din punctul meu de vedere nu e solutia
corecta.

Sare gasesti variante destule, Tropic Marin are o sare suficient de buna la un cost normal.

Piatra vie se adauga la inceput, ciclarea se face cu piatra vie.

O zi buna,
Dragos

Multumesc frumos pentru informatii, dar 90 de litri sunt mult prea mult pentru mine, vreau un acvariu de maxim 40 de litri.
stefanp wrote:Bine ai venit!

Bine v-am gasit!
Dupa cum v-am spus cand m-am prezentat, vreau sa ma apuc de acvaristica marina.
Pentru inceput as vrea sa-mi cumpar un acvariu marin complet, m-am gandit la acest acvariu:

Dennerle Nano Marinus Cube Complete Plus 30.

As vrea sa-mi spuneti ce acvariu sa-mi cumpar, daca e bun cel la care ma-am gandit sau dati-mi sugestii de acvarii complete ( de aproximativ 30 l).

As vrea ca acvariul sa gazduiasca urmatoarele vietati :
-o pereche de Amphiprion clarkii ( dupa cum spune si titlul subiectului)
-o anemona pentru Amphiprion clarkii;
-1 sau 2 creveti;
-niste corali moi (ciupercute);
-piatra vie;
-un CUC (melci si asterine, poate si un crab)
-si alte nevertebrate si vietuitoare marine;
Testele de apa de la acvariul de apa dulce ma ajuta cu ceva la apa sarata ?, ca am mai multe teste de apa, nu le consum prea repede la apa dulce pentru ca am acvarile stabile biologic si chimic si fac teste foarte rar, ma gandesc ca la viitorul meu acvariu marin sa le folosesc mai des pentru ca din cate am inteles parametrii apei conteaza foarte mult.
Am nevoie neaparat de o pompa da valuri ?, ( daca am nevoie e buna o Coralia Nano 900 l/h), pentru inceput nu o sa-mi pun sump la acvariu deoarece nu vreau sa ma complic.
Ce sare sa-mi cumpar (la acvariul la care m-am gandit primesc sare, dar doar pentru start, dupa aceeea nu mai am) ?
Ce imi trebuie pentru a starta acvariul, inafara de apa si sare, la acvariul la care m-am gandit primesc o sticluta cu bacterii, trebuie sa pun piatra vie de la inceput sau dupa ce este ciclat ?
Am citit ca filtrarea biologica este foarte importanta, imi e de ajuns filtrarea biologica data de piatra vie ?
Salut, sunt andrei, am 14 ani si sunt din Constanta.Am experientaa in acvaristica de apa dulce 3 ani si vreau sa ma apuc de acvaristica marina.

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: