[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Du-te cu balastul la un electronist priceput......eu cand mi-am facut lampa m-am grabit si am tot incercat diferite variante ce au dus la arederea ldd-urilor, o sursa nondimabila si 3 led-uri......
Ps: electronistul priceput zic eu ca e Radu!
paradoxx wrote:Eu as vrea sa nu ti se aleaga perechi,sa ramai cu toti 4 Iar asa sa mai adaugi ca in vremurile bune ceva hoplo sau gibbicepsi,chiar daca consideri ca oscarii sunt atractia principala

Sincer eu nu inteleg cum sa va placa hoplo, mie mi se par scarbosi, nu dau bine cu frumusetile astea de oscari!, in loc de hoplo exista labeo bicolor, am avut doi labeo ce imi hartuiau scalarii.....erau aproape maturi si in aceea perioada am fost nevoit sa ma despart de ei......
Sau jbl Haru......mai e un adeziv ce se gaseste in zoomania dar e 70 lei......
S-ar putea daca lipesti din exterior, fiind presiunea mare in ceva timp sa plesmeasca siliconul lipit.......
Deci cred ca trebuie si pe interior......
Succes si sa nu fie doamne fereste nevoie sa desfaca fundul si sa il relipeasca!
Nimeni wrote:
Blue14 wrote:Mi-am* adus aminte de cand zicea Pavelescu ca inca nu stie ce bazin am, ce echipamente am.....
Asa ca doresc schimbarea titlului acestui topic in Blue nano reef-planing
Cand intru in posesia acvariului deschid un nou topic si postez in primul post tot ce are acvariul, poze, etc........ca deja din topicul asta nu se m-ai* intelege nimic .....

Pfffff... incet-incet.... Blue "evolueaza"! Ajunge si el sa fie constient de niste chestii ;)

Dayan.... eu vin cu o "idee": ce ar fi tu sa propui moderatorilor sa schimbe titlul topicului in: "Planuri pentru majorat: acvariu marin!" Si pana atunci... ai timp sa te decizi ;)

Nu.......
Acum mai trebuie sa ma decid daca fac sistem zeovit sau classic, tind spre classic!
Acvariul si echipamentele aferente lui (celui nou) vor ramane asa exceptie facand ca s-ar putea pe viitor sa apara in schema un vortech, in rest nu o sa mai schimb nimic mult timp de acum inainte.......nu mai fac prostia si la noul acvariu sa folosesc tot felul de metode, sa schimb lampi, filtre......
M-am convins ca nu mai trebuie sa incerc sa folosesc tot felul de metode si solutii deoarece un acvariu marin are nevoie sa fie lasat in pace si sa se aseze......
Vreau sa tin bazinul nou minim 2-3 ani!, si nu vreau sa umblu toata ziua la el, doar sa adaug corali.....
Ca si pesti m-am gandit sa am in bazin 2 clowni, un six line wrasse si creveti vreau sexi strip shrimp si ma mai gandesc ce creveti vreau......daca voi avea posibilitatea sa produc amfipode si copepode dupa un an jumate imi iau un mandarin....
Credeti ca ar fi ok stock-ul viu sau sa mai renunt?
ionut_dt wrote:Te-ai ajuns Blue, te-ai ajuns, acum razi de incepatori.

Si acum ca sa fiu rau tu cu cele 3000 de postari vs ce ai realizat , nu stai chiar asa bine in top

Defapt, pe tine te bat ideile. Ai 3000 si ceva de postari si 4000 de idei. Colegii cu experienta ti-au mai spus sa te axezi pe un acvariu, si cand atinge potentialul maxim treci la urmatorul.

Oricum esti un PLUS pentru acvaristica romanesca

La varsta ta, majoritatea copiilor nu stiu decat joaca si putina carte

Nu e vorba ca rad, e vorba ca se si contrazice in privinta apei de osmoza si etc......
Eu pastrez si acavriul mic odata cu asta......,o sa le aduc pe ambele la potentialul maxim.....sau o sa renunt la cel mic....
Stiu ca nu sunt in top, eu am atatea idei deoarece in mintea mea am strans prea multe informatii pe care sunt tentat sa le aplic.......
Vrea le facebook un baiat sa isi faca si el marin de 30 litri dar ii face tatal lui o la pa cu led-uri de 3 w si o alimenteaza direct la priza, apa de izvor e buna ca si apa de osmoza si el poate sa bea apa din acvariul de apa dulce.....
A vorbit si cu ptdanezul si nici el nu a reusit sa il convinga, eu ma amuz copios......
ionut_dt wrote:Pai daca tot ai timp berechet si-ti place sa faci ceva, cumpara o grebla si mergi pe plaja si intretine si tu plaja curata, sigur o sa-ti multumeasca mult mai multi decat aici pe forum

Nu pot eu sa fac asta.....
ionut_dt wrote:Acum ca ai dat examenele, treci si tu la next level, joacate cu fetele ''de-a mama si de-a tata''

Nu......
ionut_dt wrote:Ce sa mai, Blue are si mustata, l-am vazut eu pe FB

Am mustata de pe la 9 ani, cand eram mic ma jucam cu frate meu de-a barbieritu.....
Sincer ma tenteaza sa startez si sa intretin noul acvariu cu sistemul zeovit, daca e vorba de timp liber si etc nu e o problema pentru mine ca am timp de el, stiti doar ca imi place sa fac continu ceva la acvariu, deci in privinta asta Zeovit 'ie da mine'....
Intrebarea pentru cei ce au folosit, merg si coralii moi sau apa e prea buna si merg bine doar sps-iii?, la xenia, gsp as renunta.....dar la zoasi nu......as vrea un mixed reef, ceva gen lps sps, zoasi, ziuperci......
Ar merge sau Zeovit e facut mai mult pentru sps-ii?
Foarte misto!
Gradina ta seamana cu gradina mea de la cabinet doar ca e mult mai ingrijita......

Se vede si lintita din iaz....
petre florentin wrote:Tu nu ai inteles nimic din pacate,eu nu am o problema cu pretul tau,fiecare are dreptul sa ceara cat vrea pe produsele lui,daca tot vrei sa faci o comparatie macar fii corect,asta nu costa nimic.

Ba eu zic ca a inteles, tu nu prea ai inteles, el da matrix-ul sub 20 lei/litru.....mai ieftin nu ai unde sa gasesti......
ionut_dt wrote:bai Blue, noi astia cu familie , ne bucuram si la astfel de ''tiganeli''.

Nu toti avem norocul ta,u de a ne achizitiona o lampa noua ''originala'', pe banii parintilor

Nici a mea nu a fost scumpa!, a fost cu vreo 30-40 lei mai ieftina decat asta facuta de mine care nu e tocmai estetica!
Arata mai "jmecher" decat lampa mea la inceput....avum am estetizat-o dar nu arata foarte profi....
De asta am ales sa imi iau lampa facuta de fabrica la noul acvariu....
Asa arata iazul meu.....link direct...
La primavara il curat si ma apuc sa ii fac un sistem performant de filtrare...
https://www.flickr.com/photos/124541594@N02/albums/72157647816015541
Am abandonat deoarece fundalul de pe spate pe care il facusem mi-a fost aruncat la gunoi nestiind ce e de catre menajera care era la cabinet si am renuntat.......
Se paite inchide acest topic!
Sump-ul sub acvariu....
Varianta cea mai clasica este: skimmer=>reactoare cu medii filtrante=> pompa retur
Refugiul e recomandat sa fie separat, adica pui un cot si o parte din apa vine in sump, o parte in refugiu....asta daca vrei sa iti faci refugium...
Depinde de ce ai in acvariu, daca ai multi corali trebuie sa faci aditii, daca nu te descurci cu schimburile de apa.
Aia care nu schimba apa au acvariul super stabil si mare si dozeaza elemente, la acvariile mari poate fi si foarte costisitor un schimb de apa......nu e cazul la un 200-300 litri.....daca e un stres schimbul de apa poti sa il automatizezi.
ionut_dt wrote:Are rost sa instalez 4 neoane T5 de 24W, sa sa raman la doaua, ca atatea am ?????

aa, si inca o intrebare: cum se monteaza reflectorul ???? cu partea deschisa spre exterior???

Are rost.....nu ti se pare cam putin 72w ledurile plus 48w 2 tuburi la acvariul tau de 180 litri?
In loc de 120 ai avea 168......cine stie ce corali o sa vrei.....
Mi-am* adus aminte de cand zicea Pavelescu ca inca nu stie ce bazin am, ce echipamente am.....
Asa ca doresc schimbarea titlului acestui topic in Blue nano reef-planing
Cand intru in posesia acvariului deschid un nou topic si postez in primul post tot ce are acvariul, poze, etc........ca deja din topicul asta nu se m-ai* intelege nimic .....

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: