[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
darthradu wrote:Euphyllia de la pavelescu e tot mica si pricajita... S-o bag in apa de osmoza vreo 5 minute poate are bacteriile vietii pe ea?

Daca o stresezi o sa moara, e sensibila la stres, las-o la locul ei poate isi revine!
Am citit si pe forumurile din afara, aditiile de bicarbonat, kalckwasser etc nu se fac decat in apa de osmoza......
O metoda buna pentru kh, ca, mg este kalckwasser-ul, exista si metoda ieftina de var pasta in apa de osmoza dar personal imi e frica sa o folosesc......
A avut vreo pompa apa?
Cumpar 2 kg de nisip de spartura de coral....
0766494525 sau pm
Am facut primele teste dupa restart si zic ca stau bine....
No3-2
Ca-460
Mg-1440
Mai trebuie sa imi cumpar unul de kh.....
O sa masor no3 o data pe saptamana, in caz ca creste o sa adaug 0.3-0.4 ml de nopox pe zi si imi iau jbl bio nitrat ex.....
Renunti sau faci upgrade?
In primul rand pot sa zic ca "am avansat cu acvariul de apa dulce".....
Doresc sa il fac cu creveti asa ca va rog sa imi mutati topicul la Nevertebrate........
Dat fiind faptul ca mi-am cumparat una alta la marin momentan nu imi mai permit un nano cu creveti cu filtru extern (doar ce mi-am luat la marin un eheim ecco pro 300 de care sunt foarte multumit dar nu imi permit un ecco pro 130 momentan pentru asta de apa dulce....)
Pentru filtrarea acestui acvariu amdisponibila o pompa eheim compact plus 1002 ce a stat la marin in sump (acum am renuntat la sump)......ea este reglabila de la 150-1000l/h......
Cred ca imi fac un nano de vreo 20-30 litri cu refugium in spate.....sau construiesc din komatex un filtru intern iin care sa pun pompa eheim (as face ca o cutie cu un pieptan care sa absoarba biofilmul.....).
Vreau niste crystal black hinomaru ss si niste amano......
Moss am in iaz, cioate fac rost, substrat imi iau de la Seba.......
Ca si lampa rezolv cu cateva led-uri.......nu vreau plante "grele" deci fara co2.....
Eu am apa de osmoza cu tds 0, ce substante sa pun pentru creveti?, am mai avut crystal black dar am pus apa in combinatie cu apa de la robinet......nu i-am tinut mult ca i-am vandut.......
Mi-a venit filtrul si l-am instalat......
Am pus carbonul de la ei, intr-o saptamana cand curat filtrul arunc acel pad de carbon si pun carbon de-al meu.....
E super filtrul!, e putin mai greu cu amorsatul dar mie imi place sa fie complicat.....
L-am reglat din robinet la vreo 65-70%.......
E silentios, se poate dormi lejer cu el in camera.......
Am pus intr-un saculet si niste rowaphos......
um02122 wrote:
koala wrote:Blue nui baga in seama pe astia kre se ia de tn si veziti de treaba ta.
Blue14 wrote:Da-on mortii masii de cratima koa&e...

Da-o-n mortii ma-sii de cratima...

Da-o-n mor-ti-i ma-sii de crati-ma.

Felicitari pentru 100 de pagini de topic.
Parca era o promisiune de sticky?

Era......
Multumesc!
Aia din afara au si cateva mii de pagini......
Am inteles!, saptamana viitoare o sa am si eu pepermint-ul.....
Am pus acum 3 ore apa la facut ca sa maresc nivelul apei in acvariu si sa nu scada prea mult nivelul cand instalez filtrul (am vb azi cu gls-ul si cica vine maine dar la ce articole am citit despre gls mi-e ca ajunge luni...... ) Acum o ora ajunsese la sediul Central (Sibiu).....oricum maine dimineata le dau un telefon si daca soseste la sediu ma duc sa il iau ca nu am chef sa stau toata ziua acasa Si sa ma pomenesc ca nu au avut timp sa mi-l aduca.....
Multumesc!
pe mijloc e o colonie de zoasi pe care i-au napadit aiptasiile si am zis sa astept pepermint-ul poate le termina....
O parte din zoasii aia nu au aiptasii intre ei, cred ca imi pun ochelari, manusi si tai polipii aia de pe piatra, ii lipesc pe o alta piatra plus ca incerc sa ii desprind si pe astia contaminati polip cu polip sa salvez cat mai multi, ca nu cred ca mananca atatea aiptasii un pepermint....
Asa se prezinta acvariul acum....
darthradu wrote:Daon morti masi de kratima koae.

corecteaza-ma

Da-on mortii masii de cratima koa&e...
Respect forumul dar de cele mai multe ori sunt obosit (ultimele mesaje le scrisesem seara)....
Promit ca incep sa imi revizui cele scrise si incep sa scriu corect!
Akaiu wrote:Cel mai indicat ar fi sa lasi acvariul in pace si sa pui mana pe carte, in special cea de gramatica! Inainte de acvarii marine trebuie sa inveti a scrie in limba romana. Nu de altceva dar o sa incepi sa te uiti dupa fete si ai sa te faci de panarama daca le vei vei scrie mesaje de amor cu gramatica din dotare. Or sa rada toate fetele de tine. Daca noi nu contam macar pentru ele mai pune si tu mana pe carte.

Ok!
In prima zi in care am luat contact cu gramatica eram contrariat ca sunt inutile aceste reguli.......acum am inceput sa inteleg ca totusi trebuie dar nu le suport......la scoala le scri de obicei bine, nu gresesc......da acolo am timp sa ma corectez.....adica nu mi-e lene sa ma corectez.....
Inteleg ca acum problema mare la mine e exprimarea prin care nu intelegeti nimic deoarece scriu cu ...... Si prea multe idei intr-o fraza cu "....." eu de obicei vreau sa scriu cat mai multe, cat mai repede si sa folosesc cat mai putine semne "gramatice".......
O sa incerc sa imi schimb stilul asta de scris cu "....." ca nu da bine si sa scriu fraza completa si cand dau de semne sa caut pe net regulile de scriere (asa le-as invata).
O sa il las in pace acvariul, daca apar probleme atunci aditionez diverse solutii....
Pai il las in pace dar daca v-a fi nevoie sa cresc kh-ul tre sa il cresc......
Plus ca mai vreau niste sps-ii mai colorati care o sa fie consumatori......
Ce nu mai fac in nici un caz: Nu mai torn nopox in prostie, nu mai bag mana in acvariu decat cand bag noi corali, nu mai fac schimburi de 50%......
Doar o sa dozez elemente (daca va fi nevoie) si bacterii (e nevoie....).
In canistra o sa torn inainte sa o pun in functiune o filola de bio digest.....
Acum ce pot sa zic, cred ca voi avea filtrarea biologica "bazata", adica 4kg de piatra vie, 3 kg de medii biologice in filtru, plus ca am skimmer supradimensionat si voi folosi si rowaphos si carbon cred ca nu o sa mai am probleme......daca apar no3 bag jbl bio nitrat ex in canistra......
Vreau sa incep sa testez ca , kh si mg, am test de ca si mg dar nu si de kh, sa imi iau o ieftineala de aquili sau sa iminiau salifert?, am de gand sa dozez kh, cred ca imi voi lua un produs pentru coralina sau voi doza bicarbonat deoarece vreu sa am coralina......am deja destula pe pietre dar a s vrea pe spatele bazinului....
A inceput sa arate foarte bine acvariul tau!
dan.pavelescu wrote:Copilu - era un tip pe facebook, Mihai Kovacs (lucreaza la Green Aqua).
Nu-l mai gasesc, fie mi-a dat ignore, fie si-a sters contul. Dar cand suni la Green Aqua, intreaba de el.

Mugurel - esti amator bre, sa vii la mine sa vezi arta si precizie

Si-a sters facebook-ul ca inainte achimbam cu el 200-300 mesaje pe zi ca zicea ca isi face marin, acum si-a deschis firma de intretinut acvarii, nu cred ca mai lucreaza la Green Aqua, il intreb pe pagina de fb a firmei....
Edit: Starow Scapes se cheama.....
Eu am sunat pana si la green aqua sa intreb cum procedez cu plata dar nu stiau engleza, doar germana si ce voiam sa ii intreb nu puteam pronunta si nu intelegeau (fac la scoala si germana da,...).
Pana la urma am rezolvat, la ei dupa ce lansezi comanda te trimite spre un site de plati.....
Si la reefcenter nu am vrut sa sun deoarece as fi vrut doar "sa am in casa la nevoie".....
De obicei cand vreau sa ma lamuresc cu ceva sun la ei......

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: