| Message |
|
|
|
Vrei sa-ti aduc termobox-ul? Mai am inca unul luat de pe forum pentru a trimite un colet, dar am ramas cu el pe cap.
Daca tipai ca ai nevoie de cutii.....
|
 |
|
|
|
Nu pot sa nu observ diferenta de pret uriasa intre galeata neagra si cea "food grade". Faching shiet!
|
 |
|
|
|
Galetile mari de lavabila sau structurat sunt asemanatoare.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Plm, abia astept sa se intoarca hodo si sa ne scoata la o bauta
Da la fratili Ion cetire: <Intreb ficatu' "-Te Doare? "... "-Sunt beat mort! ">
|
 |
|
|
CreatoR wrote:Ce face aceasta jucarie? Gata am gasit pe net. Bun google-ul asta la ceva 
Scoate din buzunar banii pentru un botez decent
|
 |
|
|
|
Probabil ca va iesi ceva in genul legru si tigeu. Natura 'compenseaza' hibrizii prin sterilitate, pentru ca sunt iesiti din tipar.
Si eu sunt curios de rezultat.
|
 |
|
|
|
Din ce am inteles, daca ( un MAAAARE daca) iese ceva va fi urat si steril.
|
 |
|
|
|
Granulatia pietrisului e prea mare. Va acumula detritus, nu vei putea sifona cu usurinta si vei avea probleme.
Scoate obiectele de decor, strica frumusetea acvarului.
Egeria merge in substrat, nu e planta de suprafata.
Am uita: pune apa pana sus, aproape de buza acvariului, mai ia-ti niste cory si scapa de ancistrus!
|
 |
|
|
|
Daca asta e impresia ta despre mine, asta e. Mi-e prea lene sa incerc sa-ti explic consecintele unui sfat bun, prost inteles. Sau a unei experiente personale aplicata fara cap de catre o persoana fara experienta.
Dar poti sa cauti si tu pe forum, ca-i plin de d-astia ca mine, rastamacitorii de profesie, ironicii precum Faye si multi altii, care dau sfaturi sau fac afirmatii prost intelese de diversi colegi, dar care nu se sa scrie ca asa li s-a spus de catre cutare coleg.
|
 |
|
|
|
Radu, carasii traiesc 15-20 de ani, asa ca nu prea poti spune ca au dus-o grozav in cei peste 7 ani.
Faptul ca se joaca pestii cu bulele de aer e un lucru frumos, dar pentru copii de cativa ani. Pentru un acvarist e semn ca ai o buba in acvariu si trebuie sa iei masuri!
Dar noi preferam sa intrebam ce gust au biscuitii sarati...
|
 |
|
|
|
@Radu_B, e simplu, L x l x h si afli volumul. Asta e valabil si daca nu s-a uscat inca siliconul.
La dimensiunile date si destinatia acvariului, cred ca poti sa pui si o lampa de birou cu bec economic.
|
 |
|
|
euro2me wrote:OK boss, am sters.
Man, eu glumeam
Daca cineva se simte lezat, sa stea acasa!
Cine o cunoaste pe Faye stie foarte bine ca iubeste animalele extrem de mult, iar sfaturile sale sunt cat se poate de pertinente. Agresivitatea unui raspuns, sau ironia din el, e doar in mintea noastra.
PS: chiar imi pare rau ca ai sters partea cu executarea din comentariul tau!
|
 |
|
|
euro2me wrote: Executarea !
Te rog sa nu mai scrii asta pentru ca unii colegi se vor simti lezati in amorul propriu
Inca un coleg care-ti spune sa maresti volumul si filtrarea. Ma rog, nu sa o maresti, ci sa o instalezi, fiindca filtrul intern e o nimica toata pentru niste pesti precum carasii.
|
 |
|
|
|
Polemica pe tema asta nu-si are rostul aici. Dar ca fapt divers, ceea ce a scris Fate nu e nici ironie, nici amenintare, e realitatea crunta.
Cu un filtru subdimensionat, fara material filtrant adecvat, niste pesti cunoscuti pentru faptul ca se caca-n draci, un acvariu de 60 de litri pentru 2 astfel de cacaciosi, asta e viitorul, nu ironie
Pestii aia sunt rezistenti, nimic de zis, dar pana cand? Intr-un astfel de ecosistem, orice schimbare ii supune unui stres suplimentar. Au rezistat cat au putut saracii, dar sistemul lor imunitar e la pamant. Baile cu verde de malachit sunt ca ciorba de pui cand ai clavicula rupta: frectie la picior de lemn.
Daca initiatorul acestui topic vrea sa inteleaga lucrurile descrise pana acum, e bine pentru pesti. Daca nu, ii va privi cum mor. Exista pe forum un exemplu recent al unui coleg acvarist, tot din Timisoara, caruia ii tot mureau pestii.
Persoana care i-a sarit prima in ajutor a fost tot Faye. Stilul acid e doar perceptia celor mai recenti in acvaristica.
Doar ca nota de subsol, atunci cand Faye a fost mustrata a acceptat cu fruntea sus castanele, pentru ca stie ce inseamna sa-ti asumi responsabilitatea pentru faptele tale!! Lucru rar intalnit printre incepatori.
|
 |
|
|
Yudilicious wrote:Draga domnule Faye "ma asteptam sa imi raspundeti" exact la intrebarea care am pus-o ca sa nu "ma uit la ei cum mor incet in chinuri". Aici nu e loc de ironii. De aceea am si pus o intrebare, ca sa stiu de la cei mai bine pregatiti ce pot sa fac, .. daca nu mi-ar pasa, i-as lasa sa moara, nu?
Stimata colega/ Stimate coleg (asta pentru ca nu te-ai prezentat) , afla ca, de fapt, @Faye e o doamna, foarte respectabila chiar. Nu ti-a dat niciun sfat gresit, din contra, ti-a dat un sfat din experienta proprie.
Daca vei avea vreo curiozitate (pur stiintifica, ofcors) si vei cauta printre jurnalele colegilor, vei afla ca si Faye a inceput exact ca tine: tinand carasi intr-o vaza de flori.
Dupa ce a primit sfaturile aferente de la colegii de forum s-a conformat, iar acum are un bazin extraordinar!
Mingea e in terenul tau de acum!
|
 |
|
|
Daca da de mancare pestilor la saptamana e mai bine, in felul asta nu trebuie sa faca schimb de apa
Ii faci un semn cu markerul pe sticla din fata cu nivelul apei si sa completeze diferenta la 2 zile.
Mai poate verifica filtrul sa nu curga, desi nu-s probleme daca nut-i bagi nasul in el ininte de a pleca.
Spray-bar-ul orientat spre suprafata apei ca sa nu duca lipsa de oxigen, in caz de caldura extrema.
Cu o zi inainte sa pleci faci un schimb de apa mai mare decat de obicei si totul ar trebui sa mearga brici.
|
 |
|
|
|
Si daca nu tin lipiturile, plateste Joey daunele?
Unele sfaturi sunt bune, altele sunt doar populiste.
|
 |
|
|
Sau faceti 3 cruci inainte sa dati gaurile, cum si-a facut nenea care a gaurit bazinul de la tine
|
 |
|
|
Pentru ca trebuie sa stau 2-3 ore cu piticul, m-am trezit devreme. In drum spre buda am aruncat un ochi si la pesti.
Fatalitate! Toti erau cu gurile pe sus si buretele de pe IN strans la mijloc. Se colmatase  l-am spalat, dar nu-l mai pun inapoi, ca plec de acasa pentru cateva zile.
|
 |
|
|
|
Cu cat temperatura apei e mai mare, cu atat mai putin oxigen e in apa. De asta se recomanda sursa suplimentara de aer. Dar e necesar daca observi ca pestii sufera de hipoxie.
|
 |
|
|