[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: opincarul
Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Cu placere! Eu tot astept sa ne spui in topicul dedicat, cum ai rezolvat cu mancarea si schimbul de apa pe perioada concediului?
Bolbitis heudeloti sau feriga africana. Se planteaza ca si Anubiasul sau Microsorum, Bucephalandra.... intelegi tu.
dan.pavelescu wrote: N-o sa-ti raspunda nimeni. Schiteaza pe hartie cum crezi tu ca vin tevile, apoi numara elementele necesare.

Asta i-am zis si eu. Cred ca mai bine arunca un ochi la tine in topic sa vada cum ai lipit coturile alea la 45 si sa te imite. Daca nu,

dan.pavelescu wrote: Nu uita sa iei Tangit, un decapant (eu am folosit alcool izopropilic)

Nu-i mai bun Nopoxul ala de la mine? un motiv in plus sa bem!
E buna pentru transportul pestilor, sau ca sa o folosesti pana ajungi la pet shop sa-ti iei una serioasa.
Dar ca si costuri... flaconul de super glue e 17 ron, un baton de lipici e vreo 2 lei, un motoras de masina e 5 lei (nu toata lumea are motorase acasa), 1,5 lei acadeaua, bateria de 9V 7-8 lei. Sa mai continui??
Este grav. Desi eu nu cred ca de la filtru it creste temperatura in halul asta. De la neone, da.
Filtrul tau intern creste temperatura apei cu 3-4 grade? Scapa de el urgent!
Cory pot sta si cu scalari, fara probleme.
dan.pavelescu wrote:O femeie gonflabila, care sa ma scape de putzopalmare cand stau cu lunile in austria

Sefu', flashlight incape in geanta si juri ca e lanterna defecta, sau aparat de exersat saruturile frantuzesti. In functie de cine o gaseste la check point
Larva450 wrote:Nu mai po?i face nimic,în 2 zile moare ,zic asta deoarece mi s-a întâmplat de multe ori doar la masculi se intampla.

Pentru ca nu are o guppytza a lui care sa-l stranga in brate seara. Sufera de blue balls, de asta e albastru.
Pestele arata asa de cand a plecat colegul in concediu, acum 2 saptamani. De unde stii ca mai are doar 2 zile de trait??
Pestii au ajuns deja la noul lor proprietar. Sa-i stapaneasca sanatos!
Se poate inchide, multumesc!
Rolando wrote:Buna, mi.am adus de la mare ni?te spartura de scoici ?i sunt curios dac? se poate bag? în acvariu în combina?ie cu nisipul ?

Dupa cum ti-am scris si pe feizbuc: enbuna daca ai ciclude din marile lacuri. Pentru cele mici, de rau, nu e buna ideea cu scoici, spartura de scoici sau nisip de la Marea Neagra.
koala wrote:materialul "sudat" s-a intarit.

Buna solutia asta pentru mai tarziu in viata
Maxipet, Hornbach aveau perlon in ambalaj mai mare.
dan.pavelescu wrote: cuvinte invidioase la adresa lui @Faye

Da si cand te-o prinde, sa vezi bataia dracu ce-ai sa-ti iei. Evridei, hei, hei. Muhahahaaaa
dragutudan wrote:Guppy 6l
Neoni 6l
Sanitar 9l (fara hoplo)
Xipho 12l
Zebre 7l

Valorile sunt per capita, adica pentru fiecare exemplar in parte. Sper ca intelegi asta.
Cumpara un filtru extern, umple-l cu un material filtran de calitate. Ceva 'ieftin si bun' e siporaxul ~30ron/litru.
Buretele e ineficient pentru ce ai tu acolo, crede-ma. La fel si filtrul intern.
Poti citi pe forum despre ciclul azotului.
Ca sa deschizi un nou topic dai click pe New topic in sectiunea corespunzatoare. Mai intai la rubrica 'Despre noi' (sa stim si noi cu cine.vorbim), apoi la sectiunea 'Coltul incepatorului' unde ne poti descrie problema ta.
Salut! In acvariul de 54litri ai 16 pesti. Vei scapa de 2 si mai bagi inca 10. In total 24 de pesti in acvariu. Nici macar nu ar trebui sa ne intrebi de ce scarpina pestii, de ce decoloreaza hoplo sau de ce iti vor muri pe capete!
Ai prea multi pesti in bazin, filtrarea este mai mult ca sigur deficitara (probabil ca ai un filtru intern in care ai burete), nu stim nimic despre schimbul de apa si mai adaugi si substante speciale, daca s-a realizat ciclul azotului sau nu.
Acvariul are nevoie de un filtru cu material filtrant pe masura incarcaturii biologice. Sau schimburi mari si frecvente de apa, depinde ce vrei sa-ti asumi. Sunt cateva articole pe forum. Citeste-le ca sa intelegi despre ce este vorba!
Capace de sticla = dop de pet de bere
doobrox wrote:Asta merge sa arunc si pe scara. Buna idee!

Cand stateam in Regie puneam in capace de sticla. Nu duceam lipsa de capace , iar boraxul e ieftin.
Cauta borax la farmacie si amesteca cu miez de paine. E o varianta care nu-ti omoara pestii, animalele sau orice altceva mai misuna prin casa.
Jimmi wrote:Nu prea am de unde sa cumpar asa ceva.La mine in oras nu are la magazinele de pesti

Ce sa zic.... ca sa nu mai primesti sfaturi eronate, nu mai bine dewchizi un topic al tau in care sa te prezinti? Treci si orasul la profil, ca poate are ci.eva o cunostinta acvarist in zona si te poate ajuta.
Donez 5 Hemichromis. Marimi de la 4 la 9 cm. Par a fi femele toate 5.
Ii pot aduce maine in Bucuresti. Poze in topicul dedicat lor.
Contact pe PM.

Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Go to: