[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
HaoSs wrote:sa merg pe 50x40x40 ?, 50x40x50 ? , pentru un volum mai mare ? ar arata ciudat ?

Eu iti sugerez latimea de 40 cm . Inaltimea de 35 cm ar fi suficienta la o lungime de 50 cm.
Inainte de a alege cum faci capacu' si cite lumina ai nevoie trebuie sa te hotarasti ce tip de acvariu vrei. Daca vrei ceva cu plante multe, dese, daca vrei plante dificile ai nevoie de multa lumina. Daca vrei doar un acvariu cu citiva pesti si 2-3 plante nepretentioase e suficient un singur tub de 15 W.

Alege mai intii tipu' de acvariu si-o sa vedem cum il dotezi.
Enache Lucian wrote:ce anume aduce modificari asupra lui în mod normal, în mod special reducerea lui spre zero.

Plantele au nevoie de carbon si in lipsa injectiei cu CO2 incearca sa-l ia din alta parte, din KH. Rezultatu' e scaderea KH-ului. Cit de mult? Depinde de cantitatea de plante, de lumina, temperatura .......

Enache Lucian wrote:Presupun ca daca e mai mare, cantitatea de CO2 injectata trebuie sa creasca.

http://www.acvariu.ro/fertilizarea-cu-co2-in-acvariu-despre-instalatie-de-co2
Vezi in link articolul, la sfirsit e un tabel usor de inteles .

Enache Lucian wrote:Cresterea KH-ului cu bicarbonat de sodiu este o metoda sigura?

E de preferat sa folosesti niste produse dedicate, de tipu' KH plus, majoritatea producatorilor au si nu-s exagerat de scumpa.
Imi doresc sa se dubleze cantitatea de plante din juru' lemnului .
alex08 wrote:Referitor la specii, sigur o sa mai scot din ele pe parcurs

O sa "mai scoti" sau o sa scoti ca lumea ? Io zic sa extermini fara mila cel putin jumatate din specii altfel risti sa ajungi ca mine (nu vreau sa detaliez).
qwerty wrote:T8-turile am acum de la Sylvania, 2grolus, 2 aquastar, un Juwel daylite, osram 865.

Daca ti-a placut Sylvania ....... exista Sylvania Grolux si Aquastar si in varianta T5. Eu iti sugerez Grolux .

Si eu insist sa ai un acvariu luminat si pe laterale, fie cu tuburi de 80 W fie cu tuburi de 54 W "defazate".
hadul wrote:usor usor ma pregatesc pentru altceva.

Vezi ce faci cu substratu', sa nu mai fie gros in partea din fata. Poti sa-l maschezi sau sa-l decupezi din poza .
Crapaturile geamului de fund "se intimpla" cand masa nu-i perfect plana, acvariu' se curbeaza usor dupa forma mesei, apar tensiuni si la un moment dat cedeaza. Din acest motiv se foloseste geam mai gros, fund dublu sau ceva material moale sub acvariu (cu cit e mai moale si mai gros e capabil sa preia defecte de planeitate mai mari). Prevenirea problemelor sta intr-o masa perfect plana ....... astfel nu apar tensiuni.
Ancamarketing wrote:Am cam tresarit si aseara de vreo doua ori cand se mai auzea apa in filtru (probabil mai avea ceva aer), credeam ca se darama tot

Nu cred c-o sa ai probleme cu acvariu', dimensiunile sint potrivite cu grosimea geamului. Singurele probleme ma tem c-o sa fie cu pestii, Blue Acara, cred c-o sa faca sapaturi prin tot acvariu' si-o sa scoata Aquabasisu'.
stefanp wrote:Si cum timpul trece, nu se uita, s-au implinit trei ani de forumistica

Ai trei ani, noo mai ai nevoie de biberon, stilcesti coovintele, esti adorabil ....... smilie .
Porcu wrote:Se stie ca rabdarea e principale calitate a unui acvarist ....... si cea mai rara .

Ancamarketing wrote:Rabdare....

Cred ca Zeul Acvaristicii te testeaza .
Daniel1402 wrote:O alta nelamurire o am legata de Ludwigia Mullertti, ale care frunze se innegresc (foto jos), dupa care se desprind.

Din poza imi pare crescuta emers, planta se adapteaza si pierde frunze, nu-i problema, dupa ce se lungeste rupi partea superioare si o replantezi .
Io am senzatii contradictorii legate de lemne ....... imi plac da' ma si deranjeaza. Problema e ca nu-mi dau seama ce-mi place si ce ma deranjeaza ....... si asta tinde sa devina una din problemele alea care ramin undeva in creier intr-o bucla infinita, involuntar ma tot gindesc la problema fara posibilitatea de a renunta ceea ce e deosebit de deranjant .
Ancamarketing wrote:acusi are trei saptamani de cand sta la uscat, era vorba doar de cele doua intaritoare longitudinale.
Dar, asta e, am sa mai astept, desi nu prea mai am rabdare.

Se stie ca rabdarea e principale calitate a unui acvarist ....... si cea mai rara .
Asteapta macar o saptamina, presiunea e mare si risca sa deformeze putin siliconu' semiintarit din mijlocu' lipiturii. Stropeste lipitura cu apa cit de des ai chef, grabeste intarirea.
Ancamarketing wrote:Porcu - referitor la o saptamana de uscat nu stiu ce sa spun - cel c are mi a lipit acvariul, face mereu acvarii asa mari si dupa 24 h le umple cu apa, si nu a avut probleme.

Eu am testat lipitura cu geam de 10 mm de mai multe ori cu bucati de geam. Dupa 24 de ore siliconu' e intarit doar la suprafata, in interior e moale. N-as supune presiunii dupa 24 de ore o lipitura cu geam de 10 mm.
Ancamarketing wrote:Vineri imi vin si intaritoarele longitudinale din sticla de 10 mm, si cred ca duminica ii fac proba cu apa.

Nu pune apa Duminica daca lipesti intaritoarele Vineri, lasa-le la intarit macar o saptamina.
stefanp wrote:As mai scoate din pietrisul din dreapta-fata; adica sa faci o panta care "curge" inspre partea din fata a acvariului.

La asta ma gindeam si eu vazind poza.
Faye wrote:Singurul lucru care s-a schimbat un pic in ultimul timp a fost temperatura. A crescut de la 22 la 24-25 in perioada asta mai calduroasa.
Unde gresesc?

Nu cred ca gresesti undeva, uneori se intimpla chiar daca faci tot ca la carte.
Cresterea temperaturii favorizeaza parazitii de pe branhii, se inmultesc mai repede. In plus, odata cu cresterea temperaturii creste nevoia de oxigen a pestilor si scade concentratia de oxigen dizolvat in apa. Ar putea fi o explicatie chiar daca 24-25 C e o temperatura foarte potrivita pentru pesti.
valyy_dvd wrote:Pe langa aprecieri am mai primit si deprecieri in privat de la persoane la care nu ma asteptam ,cum ca as fi fost ajutat de arbitri rac , dar personal nu-i cunosc pe nici unul ,mai putin pe Claudiu Truta care stiu ca este administratorul forumului Aquascaping.ro si i-am cerut sfaturi in legatura cu acvaristica ,dar asta cu muuult inainte de a se stii de vre-un concurs. Un pic descurajator , dar asta e incerc sa ma bucur de fiecare apreciere pe care o optin de la voi si pentru asta va multumesc inca o data si sper sa nu va dezamagesc.

Nu stiu de ce ar crede cineva ca ai fi fost favorizat de catre arbitri . Realitatea e ca ai prezentat un acvariu de exceptie si ca nimeni n-a stiut al cui e. Si chiar daca am fi stiut ....... nu vad nici un argument pentru a emite parerea ca ai fost favorizat.
Inteleg sa fie oameni care au alte preferinte, oameni al caror clasament personal sa nu coincida cu cel stabilit de arbitri, e normal. Da' nu inteleg de ce apar agitatori care transmit pe la spate astfel de zvonuri.

Daca o sa fie interes o sa discutam despre acvariile de la concurs, poate ca arbitri (sau doar unii din ei) o sa explice cum au punctat si ce au depunctat ....... sau poate nu avind in vedere ca intuim c-o sa apara iar clone ale clonelor ....... om vedea. Pina atunci eu zic sa nu bagi in seama rautatile, stii cum se spune, ciinii latra, caravana trece .......
danutzu wrote:Mai trebuie puse picioare de echilibrare sau o las asa?

Cum vrei tu, daca sta bine pe podea poti s-o lasi asa.
Daca vrei picioare ai grija sa le pui astfel incit sa nu dai mesei posibilitatea sa se curbeze. Si sa fie rezistente.
Faye wrote:@Porcu Sunt 99% sigura ca e vorba de gill flukes. Saptamana asta am citit tot ce-am gasit pe net despre parazitul vietii. Vinovatul - Dactylogyrus are un ciclu de viata simplu. Eclozeaza in 3-5 zile (in functie de temperatura), isi gaseste o gazda, iar dupa alte 10 zile e matur sexual. Deci dupa calculele mele daca reiau tratamentul peste 7-9 zile, omor si larvele proaspat eclozate si nu le mai dau sansa sa depuna oua. Eventual il fac si a treia oara, ca sa fiu sigura.

E bine ca pestii se simt mai bine , inseamna c-ai nimerit medicamentu' .

Asa e cum scrii tu despre gill flukes, teoretic. Practic se intimpla ca nu toate ouale eclozeaza in cele 3-5 zile cum scrie la carte, unele ramin ascunse fie in substrat (daca exista), fie in mediul filtrant, fie chiar in mucusu' pestilor sau in orice posibil loc din acvariu. E suficient sa ramina citeva oua care nu eclozeaza conform teoriei.
In plus se mai intimpla ca parazitii sa dezvolte rezistenta la medicament. Nu prea ai cum evita asa ceva.

Practic cu tratamentu' omori majoritatea parazitilor ceea ce le da pestilor sansa se se refaca, sa devina puternici si sa suporte cu bine "doze" normale de paraziti. Pot spune ca majoritatea pestilor nostri traiesc bine cu paraziti pe ei si in ei. Daca-s bine intretinuti, de regula, nu prezinta simptome de boala.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: