[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
buna  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alinush
Unripe member

IP:

am si eu o intrebare, daca pun numai pietris negru (de marimea bobului de orez) o sa mi se dezvolte plantele?
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

cumparati aquabasis plus si ferropol , aquabasis e pamant deasupra pui petris 2-3 mm ce culoare vrei tu ,stratul de pietris trebuie sa aibe 4-5 cm iar ferropol e fertilizant
pe mine m`a costat la un acvariu de 54 de L 60 de lei
gandestete bine daca chiar vrei plante , sunt destul de greu de intretinut,e mai complicat sa faci curat in acvariu ...
[Email] [Yahoo!]
alinush
Unripe member

IP:

poi atata are si acvariul meu. 54 l.. si acuma daca as cumpara ce mi-ai zis tu, ar trebui sa scot iarasi totul afara in acvariu?(
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

daca vrei intradevar plante da scoti toata apa cauti si tu niste galeti mai mari scoti pestii ii lasi intr`o galeata pui si filtru in aceeasi galeata si pui ce ti`am zis io
poti face decoruri frumoase si fara plante uitate si tu pe youtube poate te razgandesti ,la mine a mers sa tin decat egeria ca planta fara substrat

This message was edited 1 time. Last update was at 03/08/2010 18:55:48

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

alinush, doar in substrat inert cum este pietrisul/nispul tau plantele nu se vor dezvolta bine din simplul motiv ca nu prea vor avea de unde sa isi capete nutrientii necesari. Daca nu vrei sa iti deranjezi din nou acvariul poti incerca cu niste bile fertilizante de la JBL si fertilizanti lichizi. Depinde insa si ce plante vei dori sa cresti in acvariu. Eu unul de exemplu am folosit Florapol si CO2 din bomba cu drojdie in acvariul meu si iti pot spune cu mana pe inima ca sunt super multumit de cum evolueaza plantele mele, plante nepretentioase ce este drept.
Giany wrote:poti face decoruri frumoase si fara plante
da, dar nu crezi ca arata mai bine macar cu un pic de verdeata?

This message was edited 1 time. Last update was at 03/08/2010 20:15:00

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
alinush
Unripe member

IP:

mda pana la urma, am plecat in oras si mi-am cumparat "complete substrate" de la tetra plant.. si daca tot mi-am cumparat mi-am luat inima in dinti si am deranjat totul prin acvariu. Sper sa fi meritat efortul. Ca plante am bacopa lanigera, anubias congensis si hemiographis ...Multu de sfaturi...si da sunt de aceeasi parere cu kmol, arata mult mai bine cu un pic de verdeata
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

mda.... s-ar putea sa fiu eu carcotasul si sa iti spun ca Hemiographis (presupun Hemiographis colorata) nu prea este planta pentru acvariu. Se foloseste la terarii, in acvariu se pare ca nu o duce prea bine. Acum ... sper sa ma contrazica cineva cu experienta si sa fie vestea buna pentru tine ...

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
alinush
Unripe member

IP:

e de fapt exotica si nu colorata, dar sa sti ca nu o sa te contrazica nimeni, pentru ca tocmai inainte sa vad mesajul de la tine , am citi despre aceasta planta si am vazut ca de fapt nu este o planta pt acvariu akuma asta e...atata timp cat nu imi afecteaza pestisorii, si nu moare e bine plasata acolo
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Acum vezi tu ce ai de facut mai departe, tine-ne la curent ca sa zic asa cu evolutia mult incercatului acvariu

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: