| Message |
|
|
octavian wrote:daca lampile mele au un geam protector si mai am si un geam pe post de capac sub lampi, e adevarat ca multe din proprietatile luminii emanate se pierd?
Pierzi un procent din lumina cu geamurile alea protectoare.
octavian wrote:care e secretul platelor bacopa?
Care Bacopa? caroliniana? Asta-i cea mai raspindita => pina vii cu precizari o sa presupun ca asta e.
octavian wrote:au inceput sa mi se usuce sau mai bine zis frunzele se "topesc" pentru ca nu exista nici o pata de maro pe verdele lor. se poate sa fie din cauza luminii?
Nu e de la lumina. Bacopa caroliniana nu-i pretentioasa la lumina. La mine creste binisor intr-un acvariu de 450 litri cu 36 W care merge numai vreo 6 ore zilnic.
Probabil ii lipseste haleala.
|
 |
|
|
Porcu'"]vreo 80 pui discus care aveau 2,5-3 cm ....... in 22 dec. ....... Ieri (2 ian.) am pus iar liniaru' [i wrote:pa™[/i] ei - au 3,5-4,5 cm ....... sint curios cit o sa pastreze viteza asta de crestere .......
Dupa vreo luna, piticii se invirt intre 5 si 6 cm ....... citiva mai piperniciti au spre 4 cm, citiva mai arnolzi vreo 6,5 cm.
|
 |
|
|
Pletila wrote:Poate cineva sa imi spuna ce specie sunt pestii din imagine?Eventual citeva cuvinte despre cum ar trebui sa fie un acvariu pentru ei?
Ce sint ai aflat.
Cum ar trebui sa fie un acvariu pentru ei ....... pentru ca se fac de 1 metru si sint destul de activi, raspunsu' vine singur: nu cred c-avem posibilitatea sa-i tinem in acvarii. Dupa ce mai creste, poate ii pui in tigaie    .
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
razvan wrote:presupun ca titulatura o vei pastra doar azi , in zi festiva....
Idubitabil™  !

|
 |
|
|
Azi face porcu' doi ani de forum  .......
|
 |
|
|
alka wrote:si ce este mai exact grisul asta ..?? pentru ca acum si ceilalti sunt plini de puncte albe : toti neonii, din seara asta si ancistrusul, xipho ... 
Pai ti-am dat si io linku' la articolu' baronului  in celalat topic al tau. Mai clar decit acolo nu vad cum ti-am putea explica  .
|
 |
|
|
ezra wrote:alevinii maninca artemia, acum am 2 culturi in paralel, dar nu stiu ce le-as mai putea da, am cumparat Sera Micropan si nu-i intereseaza.
Dupa cum spuneam incearca Artemia inghetata daca gasesti. Dupa ce-o accepta le poti face o mixtura din Artemia, inima de vita si granule. Ar trebui s-o accepte si p-asta repede. Apoi maresti concentratia de granule din mixtura, in scurt timp o sa accepte granule "goale"  .
ezra wrote:se apropie cu pasi repezi (weekend-ul asta) momentul in care va trebui sa-i dau  si as vrea sa fie cit mai dezvoltati, sa nu "ma injure lumea".
Asa repede-i dai? Oricum o sa te injure lumea  c-o pui la eclozat Artemia  .......
|
 |
|
|
bacterian wrote:dar as vrea sa stiu daca trebuie neaparat schimbate neoanele dupa termenul de valabilitate
Termen de valabilitate la tuburile fluorescente n-am auzit sa fie.
In timp mai scade intensitatea luminoasa, atit.
|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote:o asemenea combinatie (5-40-0) este posibila. Eu spun ca nu-i deloc probabila...
Intr-adevar e putin probabila - de fapt doar GH-u' ala urias e cam dubios  .
Naiba stie ce-o fi cu pietrele alea  . Calcaroase nu-s, ar fi crescut KH-u'. Si daca nu-s calcaroase, cred ca nu reactioneaza la testu' cu acid. Un chimist ar fi de mare ajutor - Batraculeeeeeee ....... :jajaja:
:mrgreen: 
|
 |
|
|
RaresLuc wrote:Dupa vreo 2 zile de stat in acvariu am observat pe partea taiata a radacinilor un mucegai alb, putin transparent. Nu e mult dar mi-e sa nu se extinda.
De ce a aparut si ce fac sa scap de el?
O sa treaca, nu-ti face probleme. Daca se extinde, scoate buturuga din acvariu si mai tine-o in apa.
Niste melci te pot ajuta.
|
 |
|
|
amishu wrote:Ce as putea face pentru a putea colecta mai usor gunoiul.
Sa actionezi asupra cauzei  nu asupra efectului.
|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote:Dubiile mele se indreapta, in primul rand, asupra valorii 5 a pH-ului ....... imi este greu sa cred ca pH-ul real al apei acvariului prietenului tau este 5....
Deoarece KH=0, pH poate scadea pina la valori ametitor de mici.
Dan_McTudor wrote:Exista o corelatie intre duritatea apei si pH. In general, apa moale, cu duritate mica, este acida. Apa dura este bazica. ....... O apa cu gH 40 este SUPEEEEEER tare. Are o gramada de ioni de Ca si Mg... Este practic imposibil ca o apa atat de dura sa aiba o aciditate atat de mare...
Corelatia respectiva e doar intre KH (carbonati) si pH.
Sulfatii de Ca si Mg n-au nici o influenta asupra pH-ului.
Incearca sa ridici GH-u' apei cu niste creta de scris pe tabla la scoala. O sa constati ca pH nu se modifica. Nici KH.
Dan_McTudor wrote:kH = 0 ar insemna ca apa aceea nu are deloc CO3 si HCO3 (carbonati si bicarbonati). Nu-i bai, dar e greu de crezut (iarasi  ) ca o apa atat de dura nu are carbonati si bicarbonati.
E posibil ....... poate sint ceva zacaminte de creta (sulfat de Ca) p-acolo.
Dan_McTudor wrote:Este adevarat ca o apa cu kH mic, vezi 0, poate cunoaste fluctuatii mari ale pH-ului.... Dar, daca acesta ar fi cazul amicului tau, pestii lui ar fi fost de mult cu "burta in sus"
Crede-ma, cunosc bine de tot cum e cu fluctuatiile de pH si cum reactioneaza pestii, nu-i obligatoriu sa moara la pH=5. La unii le chiar place.
|
 |
|
|
alka wrote:molly, xipho, neoni si 2 pui de scalari
Pentru ghiveciul pe care l-ai facut intr-un acvariu de 57 litri, zeul acvaristicii ti-a blestemat acvariu'  .
Chestia aia cu puncte albe e gris, ti-am raspuns la celalalt topic al tau.
|
 |
|
|
alka wrote: ....... scalari ....... guppy
De acord cu tine: " ". Ma refer la combinatia scalari guppy  . Nu se potrivesc deloc.
Probabil si din cauza spatiului mic femela aia a devenit agresiva.
|
 |
|
|
Ridica temperatura incet la 29-30 C, si pune sare neiodata cam 1-2 grame/litru ( daca n-ai plante) . Sau ia din magazinele de specialitate medicamente impotriva grisului (Ichthyophthirius multifiliis).
Si citeste p-aici ce zice baronu'.
|
 |
|
|
E Ceratopteris, da' nu vad puiu' care iese din pietris  .
|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote:
florin0_2001 wrote: Si am obtinut pH 5, GH 40 (era sa imi consume sticluta cu solutie) si KH 0
IMPOSIBIL.....
Ba foarte posibil: KH=0 
|
 |
|
|
Bobu wrote:las apa 24 de ore, chiar daca schimb 10% din ea.
E bine asa. Poti grabi evadarea clorului daca aerezi bine apa. Cit de mult? Habar n-am. Daca am avea teste de masurat concentratia de clor, am putea da niste informatii exacte asa cum vrei.
|
 |
|
|
danielro wrote:De curand a crescut langa gigantica planta, chiar din tulpina ei (de sub pietris) un pui.
Pune o poza, Ceratopteris nu scoate pui de sub pietris  .
|
 |
|
|