| Message |
|
|
Iepurica wrote:Poate insa sa mai fie si alta cauza, daca nu merge cu lumina?
Si eu presupun alta cauza. Bacopa aia si majoritatea Echinodorusilor ar trebui sa mearga si la 0,2 W/litru  . Le tinea umbra Ceratopterisu'?
Baga toate detaliile despre acvariu, trebe sa fie ceva acolo.
|
 |
|
|
diutza wrote:Adica, dupa ce tot acvariul e automatizat, rezultatele de ph, si similare ar trebui sa fie mereu constante si daca nu este asa, concluzia ar trebui sa fie ca fie s-a nascut fie a murit un peste.
Concluzia asta e gresita  . Acvariu e un sistem prea complex, parametri se modifica fara sa moara pesti.
|
 |
|
|
ioi wrote:Singura problema ar fi ca o sa fie nevoie sa dau o gaura in cadrul usii, ca sa ies cu furtunul prin hol fara sa il gatuiesc. Trebuie facuta cu tact, ca generalu' e vigilent la chestii din astea 
O masina de gaurit, doua miini indeminatice si in 10 minute e gata gaura  . Furtunu' ala pentru CO2 are o consistenta care-l face greu, foarte greu de gituit  .
In legatura cu vigilenta generalului, are koala niste retete bestiale, verificate  . Poate ne mai instruieste odata  , erau pe forumul vechi.
ioi wrote:se pupa butelia de la JBL cu sistemele ro de umplere?banuiesc ca ar trebui sa aiba anumite diametre la guri
2. ca si consecinta de la 1, daca iau o butelie de la noi (apropos, cat te tzin 7l si la ce volum de apa?), probabil o sa am nevoie de un reductor ca sa mearga montata la JBL. Aberez sau asa e?
Eu stiu ca buteliile pentru CO2 au aceeasi fel de filet. Cel putin butelia Dupla a unui amic ( aia de care spunea Sandu, cu supapa "mesterita" de idiotu' ala - n-a sudat-o, a bagat in ea niste tabla de conserva sa tina ) avea filetu' identic cu cel al buteliilor romanesti pentru CO2.
7 kg de CO2 ar trebui sa te tina minim 6 luni. Depinde de pH-u' dorit, de KH, de cit CO2 consuma vegetatia.
|
 |
|
|
ioi wrote:fix in dreptul (nu lipita, dar la 2-3 cm distanta) tzevilor de calorifer de la centrala termica... Acum nu stiu ce temperatura ii "trebuie" ca sa faca figuri...
N-as tine-o in dreptu' tevilor. Tipii la care imi incarc butelia mi-au spus ca pina la 30 C sigur nu-s probleme. Poate nici mai sus de 30 C sa nu fie probleme, ar trebui sa-si faca treaba supapa de siguranta, da' eu tot n-as risca.
Mai poti pune butelia in alta camera si sa folosesti un furtun special pentru CO2 (sa nu pierzi gaz). Il poti ascunde dupa sipca de la imbinarea dintre podea si perete.
|
 |
|
|
|
Gyrinocheilus aymonieri
|
 |
|
|
Am nevoie si eu de un nr. de telefon al vreunui crescator de neoni din Cluj. Astept PM-uri  .
|
 |
|
|
catallin wrote:Deci sa-nteleg din aceasta poveste ca ar fi bine cand umblu cu mana prin acvariu sa deconectez aparatele.
Asa scrie cam pe toate instructiunile de folosire ale filtrelor, incalzitoarelor .......  .
|
 |
|
|
|
On-topic va rog, discutia devine sterila.
|
 |
|
|
StarXi wrote:Am vrut sa spun rasbora.
Nu-i nimic. Se accepta greseli mici, cite-o litera uitata sau inversata din graba sau neatentie. Incearca totusi sa fie cit mai putine.
Poti folosi butonu' "Preview" inainte de a posta  .
|
 |
|
|
Kosmo wrote:dar el fiind mare faraon nu raspunde decat la alea corect scrise.
Prefer sa-mi aleg singur unde sa postez. Daca e vreo problema poti propune detinatorilor forumului sa ma scoata din functia de administrator.
|
 |
|
|
fish_lover wrote:in caz ca nu stiai ...apa conduce curentul electric ..nu mai ai nevoie de dire ca sa faca legatura..mai da si tu pe la orele de fizica  bafta !!!
Te rog revizuieste-ti atitudinea pe forum. Ia-o ca pe un ultim avertisment.
|
 |
|
|
dexter wrote:Multi au citit topicul dar nici un raspuns
Pentru ca n-avem rabdare sa deslusim topica destul de ciudata a frazelor tale  . Exprima-te mai clar si o sa primesti raspunsuri  .
|
 |
|
|
bilti wrote:cred ca o sa pun inca doua aquaglo sau aquarelle de 36W
Mie nu-mi prea plac AquaGlo, e tare chior. Baga Aquarelle, da de vreo 2 ori mai multa lumina  . PowerGlo la fel, doar ca-i de 2-3 ori mai scump.
|
 |
|
|
bozeta wrote:C e sa fac de acum....sa le cresc temperatura/scad ?(momentan sunt 29 de grade in acvariu)...masculul este in continuare cu aripioarele stranse si se freca de plante( are un exces de mucus).......sa fie apa de vina.
Io n-as creste temperatura. S-ar putea sa se inmulteasca parazitii aia de pe piele (daca despre asta e vorba).
Am mai avut probleme asemanatoare si le-am rezolvat cu sare - 4-5 grame/litru. Adultii rezista la o astfel de concentratie daca pui sarea treptat.
Sper sa nu fie vorba de chestia aia la care nici nu stiu cum ii spune :paperbag: si mi-a decimat cindva discusii. Corpu' pestelui arata ca o harta. Le trecea cu Tetraciclina - 1 capsula la 30-40 litri.
|
 |
|
|
saryi wrote:Ar trebui sa las doar perechea
Da  .
|
 |
|
|
fish_lover wrote:azi am gasit 2 pesti mori in acvariu
Pestii si-au dat seama ca ai o problema cu suprapopularea si s-au gindit s-o rezolve ei.
|
 |
|
|
bozeta wrote:Urmatoarea zi au eclozat larvele dar nu au avut grija de ele, toti erau morti la baza placutii de depunere.
Daca au murit larvele dupa ce au eclozat cred ca apa a fost toxica  ....... n-ar fi trebuit sa moara chiar daca au fost neglijate de catre parinti.
|
 |
|
|
bilti wrote:lumina:2x36W-TLD830, 2x40W-SunGlo
Si eu cred c-a venit momentu' sa mai pui lumina  . Plantele incep sa faca jungla si vor incepe sa-si tina umbra. Eu as mai pune acolo pentru inceput inca doua tuburi Phillips Aquarelle (10.000 K) sau 3 tuburi Osram Floura (parca 8.500 K)- sa mai echilibrezi lumina calda.
bilti wrote:Heteranthera zosterifolia
Io zic sa abuzezi de planta asta ....... s-o extinzi cit de mult, e una din cele mai coolte™  buruieni care mi-au trecut prin acvarii  .
Pune toti Anubiasii grupati la un loc, parca arata mai bine  .
|
 |
|
|
ezra wrote:un comportament atipic al femelei: pe cind masculul isi etaleaza toate irizatiile specifice Blue Diamond-ului, femela inoata ciudat, se "intuneca", parca ar vrea sa-si manince progenitura dar, in fapt, n-o face.
Se scutura oarecum spasmotic?
Daca puii sint complet independenti, poate ar trebui sa-i separi.
|
 |
|
|
RaresLuc wrote:Care-i diferenta dintre nitriti si nitrati si cu ce se hranesc bacteriile (nitriti sau nitrati)?
Nitriti - NO2
Nitrati - NO3
Nitritii sint extrem de toxici in concentratii foarte mici.
Nitratii sint mai putin toxici.
Amoniac ---> Nitriti ---> Nitrati (prin actiunea bacteriilor Nitrobacter, Nitrosomonas parca ....... )
Aflai toate astea + multe altela daca citeai articolu' " Ciclul azotului" :citeste: de pe site  .
|
 |
|
|