[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
ioi wrote:1W la 3 litri ... crezi ca e ok ptr glosso?
Cred ca lumina e slabe pentru Glosso. La inceput probabil c-o sa mearga. Cind o sa se indeseasca cred c-o sa observi cum o ia in sus in loc sa se culce cuminte pe substrat. Da' incearca asa cum e acvariul acuma si daca sesizezi ca-i nevoie sa suplimentezi lumina, o poti face oricind.
shortcut2andrei wrote:acvariul in care vreau sa-i instalez are 250 L volum brut, deci sa zicem k vor avea suficient spatiu pentru 4 bucati.

Daca tac o sa am remuscari . Pestii aia cresc foarte mari. Nu-ti recomand acvariul de 250 litri. Incearca unul imens .
alinn wrote:caut si eu muschi de java.Momentan in magazinele din Cluj nu gasesc. Cine ma poate ajuta?

Posteaza te rog asta la "Mica publicitate" . N-are rost s-o spui in toate topicurile in care se vorbeste de planta asta.
Dupa ce postezi acolo, voi sterge postu' tau d-aici.
Io zic sa te hotarasti ce-i mai important pentru acvariu' tau: plantele sau pestii. Parerea mea e ca majoritatea plantelor merg cel mai bine la 24-25 C. Your choice .
ioi wrote:glosso pe jos...
Daca pui glosso trebuie sa te gindesti sa mai adaugi lumina acolo.
Again :paperbag: ! Ti-am spus io sa-ti schimbi avataru' .

Sorry, faceam buboaie la gura daca taceam.
Madalin Dorobantu wrote:De la ce apare?

De regula de la incarcatura organica mare a apei. Si apoi nu se mai da plecata nici cu politia.
Reveniti la topic ca-s cu nervii-n pioneze . Ce naiba? Sintem oameni mari.
Penytru ca discutie tinde sa degenereze, voi sterge orice post off-topic.
Opriti chatu' ca m-am saturat se sterg replici de genu' "Ce baiat de treaba esti". Folositi PM-u'.
ghevictor wrote:acvariu de 60 de litri aquael

Carasii nu se tin in acvarii de 60 litri. Trebuie sa renunti la ei sau sa faci repede acvariul de 130 cm.
Continua schimburile dese de apa si indeparteaza mecanic tot ce poti ....... de pe geamuri, rupe frunzele batrine. E Cladophora .
chitron wrote:nu este nici siamensis nici kalopterussunt hybrizi de Frenatus cu siamensis si sunt adusi de la Chisinau ,acestia sunt facuti de un maestru intrale injectiilor hormonale si se gasesc pe piata de aproximativ un an.

chitron wrote:Si spune te rog de unde i-ai cumparat daca se poate

Am vazut si eu ceva asemanator adusi de tipii de la Profipet. Stii cumva daca e vorba despre aia adusi din Chisinau?
Dunga neagra nu se continua pe caudala iar anala, dorsala si abdominalele nu sint negricioase => nu-i kalopterus.

Diferentele se vad bine aici.
Razvan M wrote:capacul e de firma light-glo .. are 15W neonul .. iar acvariu are vreo 80L mi se pare.

Asta e defectu' capacelor de firma pe care le-am vazut la noi - lumina insuficienta. Daca pui CO2 plantele se vor simti mai bine dar nu vor putea sa-l foloseasca cu eficienta maxima din cauza lipsei luminii. Trebuie sa mai pui lumina. Ziceai undeva pe forum ca ai 13 ani . In consecinta nu-ti recomand sa te apuci de improvizatii. Cere ajutoru' cuiva priceput.

Si degeaba pui lumina si CO2 daca nu hranesti plantele = nutrienti. Asadar trebuie sa le pui pe toate odata: lumina, CO2 si nutrienti . Sint necesare. Lipsa unuia din astea trei elemente le face inutile pe celelate doua.

Mai poti si sa lasi acvariu' cu lumina asta, sa bagi niste CO2 - putin - si sa cresti plante nepretentioase la lumina: Anubias, Microsorium .......
Niste schimburi de apa (cu apa statuta) mi se par urgente. Pestii aia par intoxicati de toxinele acumulate in acvariu .
Urmatoru' pas obligatoriu e asta:
johnny6600 wrote:Ar trebui sa te hotarasti la 2-3 specii maxim si restul sa-i dai.
Ca sa bagati carasii acolo trebe sa organizati o trupa de comando. Doamnele de la poarta sint scolite si calite in lupte grele cu diversi donatori de testoase, Pangasius, carasi ....... .......

Mitica wrote:un post din vechiul forum in care povesteai aventurile cu acvariul din bilioteca.

Uite inca o una: saptaminile trecute puneam fertilizant lichid. Un domn trece p-acolo si ma intreaba de ce pun numa' intr-o parte ca acvariu' e tare lung. Ar trebui sa pun si in cealalta parte smilie . Desi sint foarte ....... retinut, in momentu' ala am explodat intr-un ris isteric .

Mitica wrote:Pacat ca nu mai e pe forum

Sarcofagu' e inca pe forum . Ieri am scos d-acolo scalarii si leeri (discusii ii scosesem demult). Nu vreau sa-mi numar firele de par alb obtinute in urma vinatorii.
Au ramas acolo 5 Ancistrusi . Azi am pus 7 pui de Rineloricaria .
Poze in curind.
Poate cineva sa translitereze denumirea aia stiintifica? Please .......
Am vazut pestii aia la Zoo si ma curioziteaza .
stempu wrote:SALUT SI "MARELUI ALB",SA-MI SCRII CE AI AFLAT DE DISTIHODUS

In sfirsit te vad p-aici . Fii binevenit preamarite ! O viata cit mai lunga pppaaa forum.

Distihodusu' ala naiba stie ce-i doar ceva site-uri in ruseste :paperbag: . Mai scurma porcu'.
Mitica wrote:prea multe nutriente in apa.

Razvan M wrote:Nu-ti zic ca te sperii smilie
5 scalari, 3 gurami albastrii ..

Chiar vrei sa-i tii pina mor ca-s batrini ?

Renunta la ceva d-acolo ca nu-i bine.

Nu schimba un sfert din apa la trei saptamini. La citi pesti ai fa-o de doua ori pe saptamina. Da' nici asta nu te scuteste de a renunta la citiva.
Razvan M wrote:.. Apoi probabil, ca e si de la pesti.. sunt ceva..

Citi pesti ai?
Ne tot racim gura degeaba ca acvariile de 80 litri nu-s pentru carasi . Vazind poza asta e clar de ce acvarii au nevoie carasii. Si nu-mi spuneti ca traiesc si in acvarii mici. De fapt mor incet, nu traiesc.
Dolly wrote:
fish_lover wrote:MOR GUPPY....dc? ii gasesc morti..cu cozile devorate... dc? in acvariu mai am tetrazoni si betta ...ca si xipho au murit ..si molly

Pai daca nu au conditii de viata, mor, normal.

Omu' mai are un topic cu acvariu' lui. I s-a spus acolo ca-i prea aglomerat, da' tot cum vrea el face .

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: