Ma inscriu si eu pe lista celor care nu va inteleg cu Geo astia . In rest e fabulos acvariul tau ;)
@ Koala a inmultit Severumii rosii un tip din Resita, e deja pe la a treia ponta
Daca mai bagi vreo 2-3 schimburi asa de 25% la 2 zile distanta, cred ca incep pestii sa se holbeze dupa vreo piatra din aia "buna". Te-ai pregatit?
Ai mei tot sondeaza locul si tremura ca apucatii dar cuibul e cam anemic.
Maestre scoate repede furtunul din acvariu, s-au albit icrele Ma cam asteptam, ca iar au depus noaptea si probabil masculul a ratat tinta
Clar nu prea e loc in acvariu mai ales ca am inca ocupati cca 20% cu puii, asa ca idilele astea pe furis nu au sansa de izbanda.
Sincer nici nu prea imi doresc. As vrea sa pastrez vreo 10 pui din aia "premium" sa scot cativa mari si frumosi. Mari inseamna 30+ cm cel putin. Sincer la dimensiunea aia sigur sunt extrem de impresionanti mai ales ca au intr-adevar un colorit deosebit mai ales cand se simt bine si cand depun.
Cine are "oo" cine are "oo" cine are "oooooooo" Au depus din nou Rt azi noapte. Nu imi fac mari sperante ca iese ceva dar daca ies astia sunt pe cont propriu
bah n-am mai multe "oo" decat aveam ieri , dar asta doar din cauza ca RT nu isi gasesc efectiv un loc mai linistit unde sa depuna. Femela are papila erecta si probabil daca nu gaseste repede un loc potrivit, le da drumul prin acvariu. Dimineata le-am mai pus un "burlan" in acvariu doar doar isi gasesc toti cate un loc se nu se mai deranjeze. Masculul de JD care fuge de masculul de Oscar a hotarat ca el sta cel mai bine pe locul unde ar depune RT, asa ca incinge niste batalii cu femela masculul e cam pampalau. Si cand se prinde asta ca e tare, ii face bucati pe toti . Are niste dinti de stiuca
Azi de dimineata am bagat un schimb masiv de apa. Pana dupa amiaza ma astept sa am mai multe "oo" in casa Festae sunt foarte doritori dar nu isi gasesc locul, asa ca am pus o farfurie mare de lut pentru oscari, una mai mica pentru Festae si un loc de chillout pentru JD.
Dinamica in acvariu e standard pentru orice familie: De Funes e sef la el in casa, dupa nevasta si copii (desi n-ar inca ), oricum si-a luat in serios treaba de mascul feroce si sapa sa-i arate gagicii ce baiat de treaba e. Cu doamna e foarte galant insa cu restul e macho. Si pe mine ma ataca violent cand am treba prin acvariu. Ieri cand am bagat farfuria ii faceau astia mari niste "ochi dulci"
La mine plantele intra in categoria "consumabile" chiar si acelea de plastic .
Serios, cred ca te obosesti degeaba din moment ce sunt deja obisnuiti sa "toace" tot ce prind.
Bai am neste pesti cascati . Toata ziua stau si casca unul la altul. Mai si tremura intr-una Oscarita nu prea il lasa pe de Funes sa iasa din "coltul' lui. Tot timpul il impinge cu gura deschisa la loc. A renuntat la muscaturi , doar il "impunge" Asta micu' nu pare deranjat si se conformeaza inca. Si-a revenit spectaculos peste weekend si ranile s-au cicatrizat extrem de repede. Abia astept sa il lase putin la "zbor"
La "botezat" dna nu gluma , auzi tu la el, sa nu stie cine e seful in casa, orice barbat insurat stie asta .
Clucusul ala facut de mine o sa dispara imediat ce e pace si dragoste in acvariu.
Cum nu are inca un nume asta micu', m-am gandit la Luis de Funes ca e asa simpatic si mai micut , ce ziceti i se potriveste?
Dimineata, coafura rezista. Noul locatar incearca sa iasa la plimbare, Oschina il impinge cu gura deschisa la loc . In curand iese asta micu' la "zbor"
Nu am apucat sa fac poze "ciufulitului" dar am apucat sa il vad mai bine pe ambele parti. E chelfanit bine de tot . Dimineata si-a mai luat vreo doua capete-n gura de control .
Ce sa zic, e nasol de le dar nu e grav. Cred ca sunt pe drumul cel bun. Si-a gasit locul unde se poate retrage fara sa deranjeze. Am facut un schimb de apa si i-am mai pus cateva lemne si am aranjat plantele de plastic astfel incat sa creez o bariera pentru Oschi. Nu ca nu ar trece de ea, dar sa ii fie greu sa se strecoare si cum oscarilor nu le place sa se incalceasca in decor cred ca e o solutie.
Era de asteptat sa iasa cu scantei .
Koala sper si eu sa fie pereche. Diferenta intre ai mei e exact cum avei tu la perechea din poza.
Momentan Oschina nu mai e in "killing mode" chiar mi se pare ca are comportament de curtare cu infoiat si tremurat . Daca a trecut hopul in doua saptamani o sa fie asta micu' ca nou