[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Nu ma schimb, io sunt client fidel de uin

Intre timp s-a incheiat "ciufuleala" Oschina vrea sa fie friends cu noul locatar , da' asta micu sta "la cutie" si nu zice nici pas.
De mancare nici nu se pune problema si-a gasit coltisorul lui , in mijlocul acvariului si e tot numai ochi si urechi.
Maine dimineata vreau sa bag un schimb de apa sa nu cumva sa i se infecteze "vanataile"
E exact ca in prima poza de la tine . E "pasarica"
Am facut o filmare da nu vrea uindousu' sa imi citeasca telefonul sa va pot incanta cu ea
smileyface wrote:pe unde se gasesc oscari pe la noi?) cand o fi gata acvariul meu cred ca vreau si eu) am vaz ca iti vinzi perechea de red....de ce??!?!?!?! )

Vand perechea de Red Terror ca ....... nu stiu exact, nepotrivire de caracter . Sincer speram sa creasca mult mai mari. Am zis ca nu ajung ei la 50 de cm, da vreo 30 tot or face. Momentan au pe la 22-23 si cresc extrem de incet. E posibil sa fi fost printre pitici in seria lor si de aceea sa ramana mai mici. La colorit sunt foarte faini dar parerea mea, sunt cam speriosi. Inca sunt in dubii daca sa tin cativa dintre puii lor sau nu. Perechea sunt dispus sa o dau sensibil mai ieftin daca sunt conditii la destinatar.
Pai cam asta e

Noual locatar ar fi asta din poza. Sper sa nu il gasesc jumulit rau
Aseara cand am ajuns acasa....., pe scurt, dl Oschi......... e defapt dna Oschi. A facut un cuibusor si s-a excitat privind la dansul
Am sunat la un prieten sa rezolv problema doamnei Oschi si m-am pricopsit cu o frumusete de Oscar care sper sa fie baiat . Acu' am neste emotii de nu va zic, cand am plecat de acasa noul venit care e ceva mai mic decat doamna, era luat in primire de comitetul de locatari. "Ciufuleala" de bun venit era cam in toi Spre ca asta micu' sa reziste si sa se comporte exemplar. E superb.

Abia astept sa revin cu vesti diseara
Mare mirare sa nu il gasesti pe post de "proteza" . Parerea mea e ca si astia la inceput sunt buni da' cand da lenea in ei ai pus-o.
Eu am unul, luat ca Gibbigeps, care desi il am de vreo doi ani nu are mai mult de 25 de cm si nici nu vrea sa mai creasca. "Suge sticla" si buturugile de nu imi vine sa cred. E cel mai bun ever . Lasa urme dar nu ca un Pleco .
Lasa maestre, ca nu roade , da' caca mult
E cunoscut faptul ca Festae au cea mai inceata rata de crestere dintre toate ciclidele mari. Rata e ceva de genul "incredible slow growers"
Vreau sa tin vreo 10 bucati de curiozitata sa vad cat de mari pot ajunge pana la un an. Perechea desi este extrem de colorata, mai ales cand au chef de nebunii, nu prea dau semne ca ar mai creste. Au cca 22-23 de cm de ceva timp. E drept ca nu i-am mai masurat insa daca au mai crescut au crescut foarte putin. Ma gandesc cum ar fi la 40 de cm

PS am mai intarit carligele cu silicon. Totul rezista. La schimbul de apa masiv, au ramas "carnatii' suspendati in fire si nu a fost nici o problema.
PLM, m-am chinuit in toate felurile, nu voia nici cum. Unde am gresit?
Oschi e un mare "cuibulagiu" in ultima vreme . Ii place apa cristalina.
Puii cresc incredibil de incet pentru niste ciclide mari. Am la firma un acvariu mic in care am avut o pereche de Sajica care ma lasat cu 2 pui in acvariu. Intr-o luna si fara mancare speciala, doar ce au prins ei prin acvariu au ajuns la 1 cm . Astia de Festae sunt vreo cativa care au 1.5 cm si au vreo 4 luni cred . Sajica ajunge pe la 10 cm iar Festae pe la 35, media . Cei mai mari bat spre 5 cm acum as zice
Cam asta e odeea cu backgroundul din buturugi:

Urmeaza sa mai completez pe masura ce mai gasesc buturugi.
HITH pare sa regreseze usor , am redus drastic nr de pesti nr de mese pe zi si cantitatea. Oschi pare destul de voios. Perechea de Rt s-a "pupat " ieri toata ziua dupa schimbul de apa. S-au "carpit" asa din dragoste asa ca acum sunt cam sifonati. Da astia asa se simt ei bine .

sa zicem ca e un teaser
Am pus si eu ce am reusit sa pozez dimineata.
O sa fac o filmare mai pe seara dupa ce sting toate luminile prin casa
Carligele rezista, da sigur le mai dau cu silicon asa just in case ;)
Cam asta e ideea:
Am ramas fara radacini acum trebuie sa ma pun iar pe cautat.
Decorul are rol dublu, va fi suport pentru plante (cat or vrea pestii sa le lase) si de refugiu pentru pestii mai mici.
Carligul are o "bila" spre capat . Teoretic nu poate trece prin inelul format de silicon.
Ma gandesc ca nici incarcarea nu va fi prea mare.
Desi nu pare, am degresat geamul
Am prins "ancorele" si am taiat lemnele, acu' sa am timp de "crosetat".
Am folosit niste carlige de plastic de la niste ventuze in ideea ca folosesc aceleasi carlige si in capatul "tesaturii" si le agat unele de altele.
Acu sa vina puii .
Da, buna idee . Cred ca pot sa le prind si pe exterior deasupra acvariului pe "intaritoare" . Chiar daca am un spatiu in spatele buturugilor oricum ele se vor sprijini de geam ca-s destul de "late" ca sa zic asa.
Sa vaz cum le "crosetez" intre ele sa le fac ori "carnati ori "pres". In varianta "carnati" ar fi mai simplu in cazul in care vreau sa le scot sa mai prind cate un baboi
La mine backgroundul vreau sa il fac din bucati de radacini din lemn fixate pe un suport relativ vertical . Prinderea Anubiasului va fi simpla.
Nu prea am idei legat de suportul pe care sa il folosesc.
Scuze pentru calitatea filmarii insa am facut-o asa in graba de gura voastra

Intre timp am redus drastic nr locatarilor, au plecat 5 JD 1 GT si cei doi Oscari mici.

Acu' sunt hotarat sa reiau ideea de background din radacini cu ceva "fire" de Anubias prinse pe ele. Problema e ca prinderea cu ventuze prinse cu "soareci de cablu" pe care am folosit-o initial nu e fiabila pe termen lung, gravitatia facandu-si treaba si sub apa .
M-am gandit sa fac un schelet din ceva lemne si sa prind pe ele bucatile de radacina astfel incat sa pot pune decorul pe segmente sprijinit de spatele acvariului. In teorie pare simplu, in practica e mai greu.
Aveti ceva idei ce ce as putea folosi alternativ?
Singurele imbunatatiri, sunt ca pestii sunt mult mai interesati de ce fac prin preajma acvariului, asa sa stie si ei daca pica vreo granula . Cred ca va fi de durata cicatrizarea
Nu am idee cat de sensibili sunt la HITH Oscarii tineri, ai mei nu au nici o leziune.

Maestre o sa-i scot la o filmare cat de curand asa inainte sa ramana doar ultimii mohicani la mine
Asta voiam sa aud, mi-e asa de ciuda pe mine

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: