[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabriel
Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Bravoooo Cristi! Prietenii la constructia unui sistem mai mare se cunosc

Asteptam poze.
kirucd wrote: mai ales ca mai am si un coral interesant. Nou.

Altul??? Abia astept sa-l vad.
koala wrote:O mana de fulgi... masa usoara, de noapte

Probabil cam o jumatate de cutie Pestii aia sunt niste fericiti

koala wrote: In sfarsit, am reusit sa pun in functiune instalatia de autocompletare (la bazinul mare)

Arata cu mult mai bine decat cele disponibile pe piata dar cel mai important este ca iti va face viata mai usoara.
Asta nu inseamna ca nu trebuie supravegheata
De fapt Ricardo nu are sump.
Asa ca senzorul l-a montat exact unde trebuie.
Rasfoind un pic jurnalul lui probabil ai fi observat acest lucru.
Salut Marti,

Cand calculezi dimensiunile cutiei cauta pe site-ul producatorului [de pcv-u] si dimensiunile fitting-urilor
- presetupe [daca folosesti din pvc-u]
- t-uri
- coturi.

In functie de ele calculezi inaltimea, latimea si distanta dintre gauri.

Lasa-ti o mica marja de 5-10mm intre gauri pentru ca nu o reusesti niciodata sa lipesti doua coturi de 90 sau
un teu cu un cot de 90 astfel incat sa faca contact intre ele. O sa-ti ramana un spatiu de 3-5mm. Nu stiu daca intelegi.
O sa te prinzi cand il executi/lipesti.

LE. Conectorii/presetupele pentru teava de 20 au diametrul interior de 20. Diametrul exterior este mai mare. De aceea ti-am spus sa cauti
pe site-ul producatorului.

Uite spre exemplu ce am folosit eu http://www.vdl-fittings.nl/product/80/5.16_Table_duct.html are diametrul exterior de 25mm.

Asteptam pozele - eu sunt mai ales interesat sa vad coralii noi
Recunosc ca m-am lenevit cu fotografiatul si chiar discutam cu Ciprian ieri despre asta.

Am sa incerc intr-una din serile acestea cateva cadre.
Nu e o promisiune ca eu nu reusesc sa ma tin de ele.
Marti,

Daca nu ai de gand sa faci un dsb sugestiile lui Dragos sunt foarte bune. Eu as merge "pe mana lui".

Piatra vie din acest refugiu are [in principal] aproape acelasi rol cu matrix-ul adica suport bacterian pentru filtrarea biologica. Din moment ce ai proiectat o camera speciala
pentru matrix atunci poti reduce dimensiunea refugiului fara probleme.

Secundar rolurile suplimentare ale unui refugiu sunt de a suplimenta aportul de microfauna in display, de a gazdui anumite animale pe care nu le mai doresti in bazin dar care sunt totusi folositoare [ex. hermiti, asterine, arici etc.] precum si de a gazdui specii de macro alga. Toate acestea le poti obtine si cu un refugiu redus ca dimensiuni.

Maly,

Daca nu folosesti antiphos de ce nu incerci NOPOX de la RedSea [no3po4x].
E doar o sursa de carbon care va ajuta populatia de bacterii sa se dezvolte mai rapid.

As adauga si alte bacterii [BioDigest, ZeoBak, eventual MicroBacter7 daca gasesti].
Din cate am inteles Special Blend-ul are 50+ tulpini de bacterii diferite dar fiecare producator si-a dezvoltat tulpinile lui si
atat la inceput cat si pe parcursul vietii acvariului iti trebuie o cat mai mare diversitate - nu o tulpina dominanta.

In ceea ce priveste echipa de curatare/curatenie eu am introdus in bazin [ce este aproximativ egal cu al tau ca volum] inca de la inceput
- 10 astrea
- 8 tectus
- 10 cerithium
- 10 nassarius
- 1 stea de substrat
Desi pare o echipa supradimensionata pot spune ca au avut destul de munca.

Ulterior am adaugat un emerald crab.

Tot in aceeasi echipa ar intra si Yellow + Blue Tang si un Orange Dotted Goby [valenciennea puellaris].
Ionut,

Fiind un proiect nou e frumos [dar mai ales folositor pentru colegi ce vor sa inceapa un acvariu marin] sa incepi un jurnal nou.

Il poti numi linistit tot Lido-Marin v2.0

Incepe sa prinda viata.

Care este programul de iluminat?
Mai adaugi si alte bacterii in afara de Special Blend?
Ai bagat deja antiphos-ul?

Cred ca iti mai trebuie niste membri suplimentari in echipa de curatare

Ionut,

Cred ca 6x24w iti vor da o flexibilitate mai mare in combinatia tuburilor desi si 4x24w ar fi suficient daca tii in principal sps si moi.

Nici o singura pompa [chiar Vortech fiind] nu va fi de ajuns. Doua ar fi ideal.

Te rog sa deschizi un alt thread unde asteptam detalii suplimentare.

Succes.
Eu cred ca de fapt luis Seba ii place sucul de la Prigat
Cristi,
Scuze ca iti poluez topicul.

Se pare ca avem noroc. Tineti degetele incrucisate.
Tocmai am vorbit cu Cosmin si se pare ca in transportul de diseara sunt Parvulus.
O sa-i tina la aclimatizat o vreme.

Asta trebuie sa fie discutia pe topicul omului.

Si atitudinea

Marti
Cristi,

Iti multumesc pentru lectia de limba romana.
Apreciez deasemenea si "subtilitatea" ultimei propozitii desi nu-i vad rostul.

Pentru ca tot iti place polemica la mine apa din sump revine, se intoarce, este trimisa inapoi [de pompa] pe circuitul de retur.

Daca doresti sa continuam te rog sa deschizi un topic separat pentru ca altfel poluam [fara rost] topicul colegului nostru.
reefer,

E ok. Exprimarea scrisa duce la anumite concluzii eronate de multe ori.
Cristi,

Daca ai citit cu atentie mesajul meu [sunt sigur ca ai facut-o] ai observat probabil ca am specificat ce inseamna [pentru mine] tur si retur tocmai in
ideea de a nu crea confuzie ceea ce face discutia noasta inutila.

Faptul ca in tehnica fluidelor, instalatii etc tur-ul este cel de pe refularea pompei nu-i impiedica pe alti acvaristi sa numeasca cele doua circuite
drain si return. Citesc si scriu pe [unele din] aceste forumuri asa ca imi vine mai usor sa consider turul scurgerea din bazin in sump si returul
ceea ce urca din sump in bazin.

Cum numim cele doua circuite este treaba fiecaruia. E mai important ca fiecare sa specifice la ce anume se refera.

O zi buna
Gabriel

Dragos,

De cand am inceput sa dozez Sponge Power [august 2012] am vazut multi bureti atat pe pietre dar mai ales pe peretii sumpului.
Fac parte cred din "flora" spontana.

Acum o saptamana mi-a dat Ciprian unul gri-movuliu un pic diferit de ceea ce am eu.
L-am pus la baza pietrelor intr-o zona fara lumina si fara curenti si s-a prins de piatra imediat.
Nu l-am tinut sub observatie dar am s-o fac.
Bun,

N-am nimerit-o

Incerc sa-mi dau seama ce este diferit la mine in bazin.

Nu ziceti sarea ca nu pun Red Sea [n-o lua personal Seba].

Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Go to: