[quote="viviparu'"]Dat fiind ca nu ma pricep deloc la creveti am si eu niste intebari:
1) ce le putem da sa manance?
2) ce temperatura trebuie sa aiba apa din acvariu?
3) din discutiile anterioare rezulta ca nici melcii nici filtrul nu ameninta eventualii pui. Insa ceilalti creveti din acvariu, sau chiar parintii nu mananca puii? Asta in ipoteza in care in bazin sunt numai creveti.
4) schimburile de apa se fac la fel ca si in cazul unui acvariu cu pesti?[/quote:5fd606393e"]
1. In general in primele zile de viata puii mananca de pe Java alge. De aia am recomandat tot timpul planta asta. Daca nu aveti Java moss va recomand Monosolenium tenerum

Este universul lor, acolo stau , cresc, se hranesc, aduc pe lume generatii de pui care reiau ciclul de la capat Chiar daca nu sunt de dimensiuni macro algele exista pe firele de Java. Apoi resturile descompuse de de la fulgi din alimentatia pestilor...In general un acvariu echilibrat ofera suficiente surse de hrana spre a pune pe picioare generatii de creveti.
2. Temperatura optima a unui acvariu...asta nu inseamna ca
ocazional nu am tinut crevetii pe timp de vara si la 35 de grade

dar asta nu e bine pentru pui

Asadar vrei temperatura ideala:24-26 grade celsius.
3. Canibalism a mai fost semnalat insa cu totul intamplator in acvarii in care spatiul e mic, acvariul este gol etc
4. Schimburile de apa se fac la fel de des cu atentie la doi parametrii....modificarile de pH si mare atentie la clor care-i pune urgent cu roatele`n sus. De asemeni sunt extrem de sensibili la lipsa oxigenului! In paranteza fie spus pH-ul este factorul care tine sub control reproducerea lor mai mult sau mai putin frecventa
Vad ca prin alte parti brodand pe jumatate din cate am scris eu la topicul asta cu informatii luate dupa net au scos un "articol"

uitandu-se cine a insistat cel mai tare pentru aducerea crevetelui in Romania pe vremea cand traditional noi cautam tot felul de
chemecale anti-alge...
Ca sa zic asa, articolul meu va fi complet in clipa in care epuizati toate intrebarile pe subiect :-) ...asa ca daca mai aveti intrebari
shot