Message |
|
Gabi C wrote:Pai eu cred ca nu e asa grava treaba. In primul rind eu zic ca pe partea de calitate/anduranta numai Oase le egaleaza. Ca o paranteza de curind un prieten a vrut sa testeze un JBL ( se saturase de Eheim ) si la scurt timp JBL a inceput sa ii curga. Asa ca i-a trecut faza cu testau de alte marci.
Intradevar Tetratec este clar peste JBL. Si eu in 3 ani am avut probleme cu calitatea materialelor, care la JBL nu este grozava. Dar la Tetratec700 am proba timpului, in 12 ani probleme putine , blocul de robineti ,rotorul(cred ca asta mai mult ca am pierdut o mica bucsa din fund -partea de jos a rotorului) si garnitura(O-ringul mare) si cam atata.
Da, la Eheim par robuste furtune -tevi, dar cum am spus lipsesc niste optiuni.
Gabi C wrote:Robinet oricum ai unde intra in si out in filtru asa ca nu vad de ce ai avea nevoie de mai mult. Tevile alea cu care vin filtele oricum sint urite indiferent de marca asa ca poti opta pina la urma pe lily pipe .
Materialul MechPro e o porcarie dar Eheim Substrat pro dupa mine e cel mai performant dintre toate ce exista pe piata, urmat de Matrix asa ca .... se compenseaza treaba aici. 
Gabi NU AI robinetii aia pe Eheim Profesional 4+250! Aia e problema!!!
|
 |
|
In urma cu cateva luni am achizitionat un filtru Eheim Profesional 4+250, cum am spus de fapt in acest topic cu cateva luni in urma. Am constatat cu regret ca ceea ce am asteptat de ani buni, a fost de fapt o mare dezamagire. O iau punctual, functie de cum m-am lovit eu de problemele respective.
1. Inexistenta unui robinet ptr reglarea debitului cum am avut la Tetratec 700 respectiv JBL Cristal Profi 701. Cum am un acvariu de aprox 125 litri curentul de apa era foarte mare, a fost necesar sa cumpar un robinet dupa achizitionarea filtrului ca debitul era prea puternic ptr 125 litri
https://www.happypets.ro/836-eheim-robinet-1622-4011708400579.html
2. Cred ca filtrele sunt concepute ptr acvariile Eheim, care nu au intaritoare sus de 4 cm. Deci ptr cine are intaritoare sus la acvariu sa stie la ce sa se astepte, NU POTI SA MONTEZI TEVILE.
Nu este dotat cu suporti de ventuze lungi, cele din stg la linkul din poza:
https://abc-zoo.ro/1346-set-complet-de-evi-tetratec-ex-400-600-ex-600-plus-ex-700-ex-800-plus.html?gclid=EAIaIQobChMIt_nRjeaM7AIVB5zVCh3UQA0UEAQYASABEgJRDfD_BwE
am avut noroc ca am avut de la Tetratec cateva disponibile , cred ca e dotat cu mai mult de 4 Tetratec700 si JBL Cristal Profi 702 si am luat de la ele. Efectiv nu aveam cum sa montez daca nu aveam de la cele 2 filtre mentionate suporti de ventuze. Deci in oferta de componente nu exista reperul asta . Si sincer sa fiu nu sta chiar cum trebuie cu suporti astia de la Tetra si JBL este o mica diferenta intre ventuza si capul de la suport ventuza.
3. Teava de OUT este badarana si fara posibilitatea unui montaj reglabil. Trebuie achizitionata piesa asta ptr cei care au intaritoare de max 4 cm sus, nu sunt multumit de loc cum arata acum:
https://abc-zoo.ro/1007-kit-instalaie-eheim-16-22-partea-de-evacuare.html
4.Teava de In badarana si fara posibilitatea unui reglaj vertical. Daca vrei sa ai un reglaj vertical functie de inaltimea acvariului ai nevoie de piesa asta:
https://abc-zoo.ro/25373-kit-instalaie-eheim-16-22-partea-de-admisie.html
Dupa mine, piesa asta de la intrare este o piesa care TREBUIE,un "must have" cum zice englezul, adica e nevoie sa reglezi intrarea, functie de inaltimea acvariului
5.Mie materialul ala filtrant MechPro Eheim mi se pare un mare zero, dar asta sa zic ca nu se pune ,l-am schimbat cu matrix. Cine vrea il pot da gratis, dar trebuie sa fie din zona sa ne putem intalni in Orastie, Simeria sau Deva, nu trimit prin curier.
Concluzii:
Ca sa functioneze la parametrii OK imi mai trebuie cele de mai sus si am pus preturile mai jos:
1.67+transport
2.Piesa care nu se gasseste in oferta Eheim. Asta e grav. Idei putine dar fixe, undeva aveau ideea ca piese cat mai putine. O prostie fiindca unele chestii sunt necesare.
3.107+transport
4.107-Reperele 3 si 4 pot fi comandate impreuna -un singur transport. Dar robinetul nu l-am gasit in oferta abc-zoo deci a trebuit comandat de la alta firma-alti 25 lei.
5. Mai bine nu dadeau de loc reperul asta ,fiindca mie mi l-au dat si eu il pun in dulap, ptr cineva care va avea candva nevoie de el.
Din pct meu de vedere daca as vrea sa imi iau un AUDI, as vrea sa stiu de la inceput sa am doua oferte, asta "cheala" si una cu toate utilitatile in oferta. Adica as fii un tip caraghios dupa ce mi-am luat AUDI, si ma vad vecini sa zica:" Pai de ce nu mergi cu el?"
"Pai stai ca nu am frana nu e dotat cu asta? Sa mi-o cumpar."
Ar rade astia in DELIR!
2."Pai stai ca nu sunt bune caucicurile, am sa iau de Logan"
Astia ar fi pe jos. Fara posibilitate de a se ridica vreo 2 ore de jos!!!
3+4+5...
Concluzia piesele 1+3+4.
67+25+(107+107+25)=331 LEI
Total 772+331=1103 lei Atata m-ar costa cu reperele 1+3+4
Idea este printre altele ce fac cu reperele astea 5. Plastic bun de aruncat, bun de poluat natura. Tipic capitalist. Eram mai incantat sa dau de la inceput toata suma asta pe un filtru functional la anumite standarde, cu ce m-a obisnuit Tetratec 700 si JBL Cristal Profi 701 si si sa nu tot mai cumpar cate ceva, si alea initiale sa le arunc.
Din punctul meu de vedere as lua un Tetratec EX 1200 plus
https://abc-zoo.ro/9297-tetra-ex-1200-plus.html
Pretul este mult mai mic 593 lei, mai putin pct 5 restul le ai de la inceput . Si volumul de filtrare este mai mare 12 litri .
Personal nu recomand acest tip de filtru.
|
 |
|
Da trebuie sa fac o capcana din asta. Dintr-o sticla pet am vazut ca se face .
Stii, in prima faza esti tentat sa crezi ca Red Cherry o duc rau ,dar ei sunt cam marlani si bagaciosi, se cam baga in raza de mancare a racilor, si astia trebuie sa le arate clesti ca sa duca cativa cm mai incolo, uneori raman asa cu clesti o vreme sa ii impresioneze , dar crevetii nu au prea multa treaba de ei. Trebuie sa le fac un pic de loc la raci , oricum sau inmultit mult RedCherry, sunt vreo 200 zic eu.
|
 |
|
Gabi C@
Da e buna idea cu Marsilea! Tocmai am vazut ceva filmulete de la Greenaqua si imi placea mult tocmai asta in fata Marsileaa (sau ceva covor) mai in spate Cryptocoryne sau ceva de mijloc de inaltime medie si inspate ceva cioate prinse "manunchi" si aranjate interesant. Se vedea o diferenta ca si cum ar fi 3 trepte si imi placea cum ieseau in evidenta Cryptocorynele fata de covorul asta din fata.
|
 |
|
Paradox@
Multumesc de aprecieri. Simteam nevoia unui plantat clasic cu nisip, cu disperare.  Sunt un fan aranjamente cu Bucephalandra, Anubias, Java Moss etc dar parca e mult mai frumos un aranjament mai complex cu nisip, cioate, plante si plante epifite(cele de mai sus). Candva am sa fac sii asa ceva dar momentan sunt multumit si cu asta.
Pestii sunt Tanichthys albonubes(cardinali) vreo 20-25+4 hemigrammus erythrozonus + 1 sanitar.
Legat de Eheim 4 nu te grabi am sa scriu un mesaj legat de parerea mea legat de acest filtru la acest topic:http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/47429.page
|
 |
|
Aici nu s-a mai intamplat nimic deosebit. Femela care era gestanta nu mai este, dar eu nu am vazut nici macar un pui cat de mic. Ceva nu este OK, desi parametrii au fost OK schimburi etc. Intre timp si cealalta este gestanta . Am impresia ca este o greseala ca am pus atat de multi Red Cherry aici. Sau inmultit grozav si e munca de batran chinez sa mut din ei.
|
 |
|
Ca sa nu fac prea multe topicuri am sa pun aici poze cu cateva din acvariile mele .
"Returning to the sand"
Dupa vreo 2 ani in care nu am mai avut acvarii cu substrat integral(adica singurul substrat era in ceva ghivece, in care tineam in speacial Cryptocorine) am realizat ca
imi lipsea mult nisip,pietris,peisaj etc. Cu tot scandalul de rigoare.  Nevastamea facea alergie cand evacuam setupul vechi, si puneam cel nou,fiindca ramanea totdeauna un pic
de nisip pe hol si am evitat sa mai discutam in contradictoriu. Pana anul asta!
Dar nu a iesit cu scandal, stati linistitii, ca am fosta atent.
29 oct 2020-ziua 1
Acvariu 54cm(L)x50cm(l)x50cm(h)
Substtrat JBL Aqua Plus 5l si Manado+pamant flori mai putin
Plante:Cryptocoryne flamingo,
Cryptocoryne broad leaves
Cryptocoryne brown
Cryptocoryne amicorum
si inca un soi de Cryptocoryne maroniu(nu stiu numele dar creste foarte incet, fata centru dreapta langa amicorum)
Ludwigia repens rubin
Filtru Eheim Profesional 4+250- nu sunt prea multumit de el. Ca sa nu tai din teava aia verticala care nu e reglabila pe inaltime , cume la Tetra respectiv JBL, am
pus pietrele alea ca sa nu traga nisip in filtru. In prima faza am zis ca o las provizoriu asa , si asa a ramas.
Vreo 25 de cardinali,15 creveti RedCherry, si un ancistrus.
La mine creveti RedCherry ii pun in aproape orice acvariu, unde nu vreau sa pun alt soi de creveti. Am ideea asta fixa a ecosistemului. Deci impreuna cu melci fac
parte obligatoriu din peisaj. Un fel de Clean Up Crew ptr apa dulce.
Ziua 26-23.noe 2020
Ziua 36- 3 dec 2020
Ziua 44- 11 dec 2020
Ziua 55- 22 dec 2020
Prima poza nu stiu cum sa o fac sa apara mai mare.
Am mai pus in prima faza plante care sa umple golul dintre plante in stg-monosolerium tenerum, stg fata -Bila de cladophora, si in centru si dreapta anubias nana petit. Pe pereti de asemenea anubias petit care mai tarziu va fi laut jos.
|
 |
|
Succes!
Hai ca am vazut ce ai facut in acvariul marin mai mare. Am sa urmaresc cu interes proiectul, ca si eu vreau sa pornesc de la unul care va fi intre 30-50 litri. M-a prins flama si pe mine rau de tot cu marinele?
|
 |
|
Niste poze de o calitate exceptionala! Cred ca sunt bule de bioxid de carbon "liniile " alea subtiri care apar in ultimele doua poze? Ai cumva DSLR? Frumos !
|
 |
|
Am impresia ca gravel light cu granulatie 2-3 resp 3-6 mm, nu este decat un pietris colorat. Deci problema e ca nu are ingrasamnant ceva care sa le asigure un suport mineral plantelor.
In afara de Microsorum si Ludwigia rubin care se pot hrani si din masa apei, Microsorum doar din masa apei, restul trebuia sa fie ceva acolo dedesubt de pietrisul ala ca sa aiba ce extrage radacinile. Daca e asa cum ati spus, ati putea sa fertilizati doar cu ceva de genul -Fertilizator pentru plante JBL The 7 + 13 Balls
https://pentruanimale.ro/acvaristica-1/fertilizator-pentru-plante-jbl-the-7-13-balls-1.html?gclid=EAIaIQobChMI18fg5ouo7QIVQuh3Ch0suACNEAQYAyABEgLpYfD_BwE
Pus la radacina plantelor, ceva mai mult la echinodorusi. Deci ca sa nu trebuiasca scos totul afara si pus Fertilizant plante acvariu JBL AquaBasis plus ,sau ceva asemanator:
https://www.pro-aquarium.ro/fertilizant-plante-acvariu-jbl-aquabasis-plus-2-5l?utm_source=portal&utm_medium=web&utm_campaign=google_txt&gclid=EAIaIQobChMIiYqws4qo7QIVDdWyCh3qZQDREAYYAyABEgIrwvD_BwE
Deci in situatia data ingrasamantul Masterline Allinone in masa apei incurca si ajuta algele sa aiba hrana. Ceea ce nu e bine.
Succes!
|
 |
|
Da asiatici vad ca folosesc foarte mult la filtrele interne (fara powerhead) de la acvariile cu creveti ,ceva sol special. Da era mai bine cu sol, dar de la o vreme nu ma mai stradui sa fie totul perfect . Daca am o mare parte din conditii realizate e OK. In cazul de fata apa e mai curata asa, pot face mai usor mentenanta acvariului.
Am sa pun poze, sper sa fie multi racusori.
|
 |
|
petrutz2003 wrote:Nu am avut timp in ultimii ani, dar cred ca mai bine de 2 ani filtrul meu a mers fara intrerupere, asa ca un feedback. Debitul a mai scazut. Mi e si frica sa desfac filtrul ... sa nu fie garnitura casanta  )
Ai doua variante:
1. Sa citesti povestea aia cu drobul de sare.  Sper sa stii la gluma!!!
2. Garnitura in mod normal dupa doi ani nu trebuie schimbata, dar ar fi bine inainte de a desface filtrul sa ai fie un silicon special , nu mai tin minte eu l-am luat de la Tetra parca acum vreo 3-4 ani impreuna cu garnitrura aia mare(ptr Tetratec 700), si nu mai tin minte exact produsul da poti intreba la Nevertebrate sigur stiu ce sa iti dea. Sau la un magazin de profil.
Fie am gasit altceva, dar cred ca este foarte bun si ai o cantitate foarte mare ptr destule garnituri de filtre:
https://www.pro-aquarium.ro/jbl-silicon-spray-pret-promo
Deci cu spray-ul asta se unge garnitura inainte de montaj si montajul va fi mai usor.
Succes !
|
 |
|
De cand au venit am avut cateva surprize placute. Am vazut unul dintre ei cum a naparlit. In prima faza m-am speriat am crezut ca la mancat pe unul din ei. Cumva era ca si cand ar fi dat jos o "bluza" de pe el. A fost la inceput umflat si nu stiam ce se intampla, apoi asa dintr-o data, a dat jos "carcasa" veche.
Cealalta bucurie mi-a facut-o ieri una dintre femele. Am vazut ca avea ceva inchis la culoare sub coada , care o tinea dedesubt si intoarsa. Cand m-am uitat mai bine am vazut ca erau pui. Ii tine altfel decat Red Cherry sau Red Cristal.
Ceva de genul:
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fcommons%2Fthumb%2F5%2F55%2FCambarellus_patzcuarensis_sp._orange.jpg%2F512px-Cambarellus_patzcuarensis_sp._orange.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.aquariadise.com%2Fcaresheet-dwarf-crayfish-cambarellus%2F&tbnid=TJ5ciYlj30BHNM&vet=12ahUKEwj3_uTM_JvtAhXSM-wKHS8EB_8QMygmegUIARCEAg..i&docid=EcLJ_kyqkkMH1M&w=512&h=384&q=cambarellus%20patzcuarensis%20male%20female&ved=2ahUKEwj3_uTM_JvtAhXSM-wKHS8EB_8QMygmegUIARCEAg
Am vazut un topic strain, in care fiecare generatie o scotea afara si ii punea in alt acvariu mai mic . Daca sunt si cu cateva zile diferenta, intre pui de raci, cel mai mare va vrea sa il manance pe cel mai mic. Eu nu am spatiu ptr metoda folosita de omul respectiv si de aceea am adoptat metoda ascunzisurilor .
|
 |
|
paradoxx wrote:o singura experienta am avut cu racii iar aceia a fost MAXIMALA ! ma refer la primirea de donatie a unui Procambarus SP de la un tip din Constanta,de la care am avut norocul de a avea sute de pui,pot zice chiar mii ce i-am donat prin toata tara,atat mana in mana,cat si pe curier,tren,autobuze etc, la fel si cu ancistrusii. Daca vreodata vei vrea sa incerci cu raci hermafroditi,nu vei avea nevoie de mai mult de un individ pt a iti face o colonie,de-aia i se zice si racul marmorat,pt ca in fermele de inmultire pt consum,fundul bazinelor este ca un substrat plin de marmura,adica raci peste raci peste raci. singurul dezavantaj este nu numai ca se inmultesc peste masura daca ii lasi,dar sunt si foarte feroce,ucigand si consumand pestii neatenti,mai ales noaptea.asa am pierdut si o femela de betta superba,i-a rontait intr-o noapte toate aripioarele,lasand-o "cheala" dar in viata.
Spor cu racii,mi se pare mult mai tare sa inmultesti raci F+M,sansele de reusita sunt mai reduse deci satisfactia e mai mare 
Cambarellus in schimb sunt foarte pasnici . Nu au probleme cu pestii, si din cate i-am urmarit nici cu creveti. Adica atunci cand le arata clestii :-)... crevetii o iau din loc.
|
 |
|
ocean wrote:Cu sarea de ce nu faceti amestecul separat intr-un recipient cu o pompa de curenti cu cateva zile inainte(pompita lasata sa mearga),asa amestecul ar fi omogen/echilibrat. La marine asa se procedeaza
Fiind o cantitate mica de apa 15 l, respectiv in acvariul cu red cristal 6-10l , acvariu tampon avand aprox 55 l net, nu pot sa schimb o data pe GH/KH+ ptr raci, si apoi pe GH+ ptr Red Cristal. Eu mai trebuie sa las 24 de ore si ptr alte acvarii si as pierde sarea aia.
|
 |
|
alinutz80 wrote:Frumos inceput si iti urez bafta cu racii.....
Pentru ce plante ai acolo nu ai nevoie de CO2...merg foarte bine asa cu lumina cat de cat ok.
Ai grija ca racii vor manca crevetii...cat si pesti mici, din ce stiu.
In rest, pare tot ok.....nu stiu daca nu ai nevoie de ceva pt cresterea gh si kh..as recomanda salty mineral gh/kh+ si vor creste ambele valori si TDS ul.
Eu folosesc sarea asta pentru neocaridine.
Si eu pun sarea in apa care o las sa stea 24h si o amestec putin...apoi o adaug in acvariul cu creveti. Inainte puneam direct sarea in acvariul si era ok si asa.....
Stiu ca nu am nevoie de co2 la plantele alea, dar de obicei, ca sa aiba un avantaj fata de alge, deseori chiar si numai ptr cateva saptamani pun co2.
Dupa experienta cu racusorii astia din octombrie anul trecut, pana prin mai-iunie, (cand din cauza ca am fost mai rar pe la ei si datorita faptului ca mi se pareau a fi foarte rezistenti, am reusit sa-i pierd) am vazut ca nu e nici un pericol ptr pesti, fie ei chiar mici (Boraras Merah respectiv Brigitae). Crevetii de asemenea stiu pana unde sa se "intinda" si le fac loc. ;-) Racusorii astia Cambarellus nu sunt agresivi si sunt chiar simpatici. Cum erau intr-un acvariu unde aveam puse cioate pe pereti cu plante se suiau pana sus ,erau activi.
Sarea asta o folosesc: https://www.nevertebrate.ro/conditioner-dennerle-shrimp-king-shrimp-salt-gh-kh-200-g-17367
Cu o lingurita de 3 ml la 10 l apa de osmoza, GH creste cu 6-7, KH cu aprox 1.
Mi-a iesit in galeata :
Valori initiale ale apei de robinet :GH -3,KH-1-2, a rezultat dupa adaus sare: GH11, KH-3,TDS-215
Deci sarea asta de Dennerle creste mai mult GH. Ma rog nu e o problema cum am spus am pus si cochilie de scoici ca sa cresc KH sa nu fie pe minim.
Amestecul si eu il faceam intr-un recipient de vreo 300 ml si ala il adaugam treptat cand dadeam drumul la apa din rezervorul tampon si o amestecam usor manual.
Intentionat nu am mai vrut sa pun substrat, ptr usurinta la curatirea acvariului. Avand in vedere ca e roca vulcanica pusa, am zis ca nu mai pun substrat, am loc destul ptr bacterii.
Da, e buna ideea cu ciorapul de dama peste filtre ,am mai pus de-a lungul timpului vata de perlon peste partea de filtru care absoarbe dar trebuie schimbata des si acum nu am apucat sa pun nimic, urma sa pun. Dar cred ca trebuie schimbat mai rar ciorapul de dama. Deci e o idee buna!
|
 |
|
raul.tatulescu wrote:Frumosi baboii, sa iti traiasca. Sunt curios cat va mai trece pana cand ii haleste oscarul.
Dimpotriva Oscarul cred ca s-ar putea sa ajunga cam sifonat. Am vazut la un prieten cum o pereche cu pui de Nigrofasciatum tinea la respect vreo 5-6 Oscari.
|
 |
|
01.09.2020 - Adaugat vreo 15 Boraras Merah+80-100 creveti Red Cherry+melci
23.10.2020 - Au sosit racii am luat 2 femele si un mascul. Ca si parametrii ai apei am stabilit sa ma duc pe mijlocul intervalului adica pe GH-8 . Iar Kh fiindca nu creste suficient din sarea GH\KH(KH este la limita 3) am lasat cateva cochilii de scoici ca ea sa creasca natural. Nu v-am spus aici avem o apa foarte buna ptr acvaristica :GH-undeva in jur de 3, KH 1-2, iar TDS 25-35. Sa-i ajute Dumnezeu sa o tina tot asa!
Ca si schimburi nu ma mai duc pe metoda mai badarana care am folosit-o anul trecut adica, cand dadeam drumul la apa din rezervorul tampon, lasam sa curga jumate(din cantitatea de schimbat) si adaugam sarea respectiva si o mestecam direct in acvariu. Acuma schimbul il fac in galeata separat si apa o adaug in acvariu. Ei nu sunt niste fiinte pretentioase au un interval foarte mare de toleranta la apa ca duritate TDS dar am zis sa nu ii stresz inutil.
Imi pare rau ca racii nu ii vedeti la cea mai buna rezolutie. Cand am luat aparatul foto acum cativa ani nu m-am uitat decat la zoomul optic de 26X. Asta m-a facut sa nu mai vad nimic altceva. Da ptr cealalta pasiune a mea muntele e OK dar la acvarii cu poze de aproape ? NU prea!
|
 |
|
5.08.2020
DE mult aveam in plan sa fac un acvariu cu raci. Cei mai la indemana si mai accesibili ptr marimea acvariilor mele (intre 65l si 130 l) este Cambarellus patzcuarensis. Am mai avut in urma cu un an si cu COVID-ul asta am avut o perioada de neglijare a lor, si am trait cu senzatia ca nu sunt asa sensibili si m-am gandit ca e totul OK dar nu a fost sa fie. Concluzia dupa prima tangenta cu ei, schimburile de apa regulate de 10-15 % saptamanal sunt ceva obligatoriu. Scopul meu este sa reusesc sa ii inmultesc si as vrea sa fac o mica comunitate care sa poate COEXISTA pasnic.
Un alt lucru esential este existenta a numeroase ascunzisuri . Ptr ca rata puilor ajunsi maturi sa fie maxima . In fata am delimitat trei zone de hrana , in fata am pus cleme ptr frunze si in plus de astea am sa mai pun frunze si prin spate ca zonele de mancare sa nu le monopolizeze cei puternici si mancare sa fie destula ptr toti raspandita pe o arie cat mai mare.
Datorita faptului ca de-a lungul timpului am observat ca nu este suficienta schimbarea doar a apei, ci trebuie si ceva din mizerie sa fie eliminata, singura modalitate de a putea face asta, este cu un filtru de fund, dar care nu va avea un powerhead atasat ci doar periodic voi racorda la teava aia centrala furtunul de scoatere a apei murdare, ca sa pot elimina si de sub pietre mizeria.
Dimensiuni acvariu:60(L)x54x37(h)-aproximativ 120 litri.
Pe langa pietre de rau am mai adaugat vreo 3 kg(parca) de piatra vulcanica.
Filtrare Aquael fan 2 cu matrix si Aquael fan 1 burete.
Lumina diy o mai impart cu alt acvariu cred cam putin, vreo 2400 de lumeni ar veni pe partea asta. Dar am sa mai adaug un corp de inca 1200 lumeni.
Am pus o bomba de co2 care a mers vreo 3 saptamani si dupa am avut probleme. Oricum nu pun tot timpul Co2. Ideea e sa ajut plantele sa aiba un avantaj fata de alge la inceput.
Plante: Bucephalandra Wavy Leaf, Monosolerium Tenerum, Anub ias petit, Cladophora.
Cateva poze:
Am tot amanat sa incep acest jurnal din anumite motive . Unul a fost ca am zis ca il pornesc dupa ce apar racii.
O adresa unde sunt multe detalii despre cresterea si habitatul lor natural : https://aquariumbreeder.com/dwarf-mexican-crayfish-detailed-guide-care-diet-and-breeding/
|
 |
|
Da CRI mai mare sau egal cu 80. Eu cautam sa am cel putin 85 .
|
 |
|
|
|