[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin
Forum Index » Profile for calin » Messages posted by calin
Eu Monosolerium tenerum il incadrez cu niste pietre nu foarte inalte , cat numai sa nu plece "la plimbare".
Bucephalandra poti sa le prinzi de niste pietre plate cu guta sau cu cauciuc din ala de borcane, stiu ca unii ma vor critica ca arata rau . E necesar ca radacinile sa fie libere si se vor prinde in timp de piatra respectiva. Legat de intretinerea acvariului , va fi usoara fiindca poti lua piatra respectiva(respectiv pietrele) cu planta si sa o muti unde vrei.

Christmas moss poti sa il lasi pe fund si eventual poti sa il fixezi cu o pietricica mica daca incepe sa plece prin acvariu. Aveau pe nevertebrate o placa cu grilaj metalic ptr plante din fam Java Moss. Scoteai grilajul puneai putin din planta respectiva si puneai la loc grilajul si planta crestea linistita acolo pe fundul acvariului. Grilajul respectiv era bineinteles de inox.
Succes!
Hobs wrote:Salutari ... nici nu am apucat bine sa termin un setup ca m-am si apucat de altul. Am avut un acvariu donat de soacra-mea de 33 litri ... ceva mai vechi, in fine de mult mi-am dorit sa incep si eu cu pestii si facusem acvariul din prima poza. Acum am luat un 112 litri si am facut setup-ul din pozele ulterioare.

Nu l-am inceput inca ... momentan astept filtru , un Eheim classic 250. Incalzirea de cat sa fie? ..inca n-am cumparat. Si ...iluminarea se va face cu Reflectoare (Floodlights) am zis sa incerc si varianta asta ...am confectionat un suport cu 3 x 10W floodlights , 800 lumeni fiecare , la 6000K. Pareri despre asta? Am si un LED de 60cm dar vreau neaparat sa testez teoria reflectoarelor. ...

Am urmarit si eu mai multe tipuri de corpuri de iluminat. Legat de reflectoare am vazut ca ori nu se da IR(Indicele de redare a culorilor) ori era undeva la 75-80. As fi vrut sa am macar 85. In rest ca lumeni la ce plante ai pus eu zic ca este bine.
Ce e avantajul cu reflectoarele astea ca au gradul de protectie IP65 si sunt ieftine.

Daca o sa mai ai probleme cu CO2 iti recomand ptr "bombe" dinastea de bioxid de carbon mai bine sa mergi pe serpentine. Eu am avut probleme cu tipul asta de difuzor care il ai, mie mi s-a infundat , trebuie sa fie foarte bine etansata sticla unde faci presiunea si in timp pori pe unde iese co2 se infunda.
Succes!
Problema principala este ca Bucephalandra in natura traieste agatata de cioate si pietre . Pare ca ai plantat-o in pietris. Nue bine. La fel Christmass Moss ai pus-o in pietris (cea din laterale fata) ea se leaga pe cioate. Intradevar am mai vazut-o la unii acvaristi cu creveti, pe fundul apei , dar mai de efect este prinsa de cioate.
Cei mai putini lumeni sunt pe fundul apei. Deci lumina este minima aproape de substrat. Succes!
Bine ai luat unul bun, dar e o loterie . Sau acolo pe OLX e sistemul cu feedback, si daca ii dadeai un negativ mergea mai incet cu vanzarile? Adica acolo unde vezi ca omul a avut "n" vanzari OK da, e un reper . Dar aici pe Forum unde dai un feedback negativ? Era ceva topic care de fapt tot eu l-am initiat acum cativa ani. Dar ptr aia tot poti ramane cu buza umflata.
Hobs wrote:
Eddy21 wrote:Ma desparte o canistra de un filtru nou, asa ca...
Legat de rabdare... sunt din Ardeal... am ceva rezerve din nastere, scad considerabil dar tot mai am

Dai cu palinca la fiecare nerv ... la 2 filtre din astea externe ma tranchilizam complet.
Ai reusit sa rezolvi pana la urma? Nu inteleg de ce nu te-ai dus pe un Eheim ... cu putina rabdare gaseai si unu SH calumea.

Eu zic ca dimpotriva s-a "vaccinat" sa mai cumpere filtre cu valoare de garantie ZERO.

Adica eu m-am lamurit cand cu ceva ani in urma am luat tot asa unul second si mi s-a parut de la inceput suspect ca omul nu a vrut sa m-il verifice, desi i-am spus de doua ori,. Fiindca era dintr-un oras din apropiere am ridicat de acasa de la el filtrul. A motivat ca el are altul nou pe acvariu si nu mai are nevoie de el. M-am dus pana acasa vreo 50 km dus intors , bineinteles ca nu a mers. I l-am adus dupa cateva zile. Retroactiv am realizat, ca nici unul din cele 5 acvarii (uneori 6)ale mele nu ajung in stadiul ala de neglijare ca acvariul care il avea omul respectiv. Normal un filtru cu mentenanta slaba, rezulta un filtru care va avea un debit tot mai mic tinzand catre zero.

Am tot urmarit topicul asta o perioada, sperand ca sa intre si omul de la care l-ai luat sa dea si el o idee. Nu a fost asa. Eu zic filtre sau alte produse cu motor sa le iei doar de la oameni pe care sa ii cunosti saau care sa fie aproape(orase invecinate) sa vezi eventual functionand filtrul respectiv cand il demontezi de pe acvariu,nu pe "povesti" . Dar cel mai sigur tot un produs nou ramane.
Cel mai eficient mi se pare sistemul pe care il ai, butelie de 2 kg si reductor etc. Ptr ce sa iei altceva care te tine mai putin, de numai 500 grame, cand ai butelie de 2 kg?
Ai mai multe avantaje: Deci o vei incarca mai rar asta pe care o ai de 2 kg, de 4 ori, si in plus nu poluezi natura cu 4 carcase de spray metalic nereutilizabile ptr aceeasi cantitate. Pretul sprayul de 500 grame este aprox 32-36 lei. Eu cu 35 de lei incarc o butelie de 10 kg.

La marimea aia de acvariu este foarte buna si "bomba"de co2. Succes!
Da , un acvariu deosebit! Felicitari!
Infernul de foc de pe Coasta de Vest a Statelor Unite e departe de a fi stins, în ciuda eforturilor depuse de zecile de mii de pompieri americani, dar si din alte tari, care încearca sa controleze focarele.

Sunt cele mai mari incendii de vegetatie înregistrate vreodata în aceste regiuni, iar distrugerile pe care le-au lasat în urma sunt teribile. Cel putin 24 de oameni si-au pierdut viata, alte zeci de persoane sunt date disparute, un oras întreg a fost facut scrum si multe cartiere ale altor localitati sunt acum ruine fumegânde.

De saptamâni întregi, aproape întreaga Coasta de Vest a Statelor Unite este afectata de incendii uriase de vegetatie. În California, un stat care se confrunta anual cu asemenea probleme, sunt cinci din cele mai mari focare înregistrate vreodata aici. Mii de pompieri încearca sa limiteze dezastrul, dar niciunul dintre incendii nu este sub control. Iar temperaturile caniculare fac munca oamenilor aproape imposibila. În urma cu o saptamâna, în Los Angeles s-au înregistrat 49 de grade Celsius, un record absolut în regiune.

Gavin Newsom, guvernator al Californiei: „Avem o stare de urgenta climatica" e ceva real.”

Guvernatorul statului California, Gavin Newsom, spune ca s-a saturat sa discute cu cei care neaga schimbarile climatice.
Gavin Newsom, guvernator al Californiei: „Când înregistram temperaturi record, seceta record, atunci avem o situatie care nu este de joaca. Ceea ce ni se întâmpla noua aici se va raspândi peste tot în comunitatile din Statele Unite, daca nu ne rupem de toate minciunile care sunt împratiate de un grup restrâns de oameni.”

În California au ajuns pompieri si echipe specializate în lupta cu incendiile de vegetatie din alte tari, cum ar fi Canada si Israel. Vor sa dea o mâna de ajutor înainte ca situatia sa devina de necontrolat.
Jeff Britton, pompier: „Canionul asta nu a mai ars în toata istoria recenta, asa ca e un butoi cu pulbere.”
Pâna acum, cel putin 24 de persoane si-au pierdut viata în incendiile de vegetatie din California, inclusiv trei pompieri care s-au prabusit cu un elicopter. Alti oameni sunt dati disparuti, iar ?sansele sa fie în viata sunt tot mai scazute. Supravietuitorii spun povesti tulburatoare.
Supravietuitor: „Priveam cum copacii de lânga noi iau foc si scânteile zboara peste lac.”
Denise era împreuna cu mai multi vecini când, surprinsi de flacari, au fost nevoiti sa-si caute salvarea într-un lac.

Denise: „Opt dintre noi s-au dus la capatul strazii, au iesit pe plaja si de acolo au intrat în apa ca sa evite flacarile.”
Altii s-au mobilizat si au încercat sa-si protejeze singuri casele de flacari.
Dan Burrus: „Am salvat cel putin doua case cu mica cisterna a lui Rob. Am alergat de colo-colo încercând sa stingem focarele mici, cele care ardeau pe marginea drumului.”
În toata California, incendiile distrug peste 400 de hectare de vegetatie la fiecare 30 de secunde. În orasul Phoenix din statul Oregon, 10% din populatie a fost fortata sa se evacueze.
Supravietuitor: „Am venit aici în urma cu un an, tot din cauza unui incendiu. Atunci am pierdut tot, asa ca acum nu avem mare lucru de pierdut dar... Dumnezeule, e groaznic.”
Imaginile din satelit arata cum cartiere întregi din Phoenix s-au facut scrum în doar câteva ore. În Statul Washington, în trei zile a ars o suprafata mai mare decât în toate incendiile combinate de anul trecut. Orasul Malden a fost sters de pe fata pamântului.

Hilary Franz, locuitor: „Nu am vazut în viata mea vijelii ca astea si sunt aici de mult timp. E o situatie dezastruoasa pentru orasul nostru. Nu am avut nicio sansa.”
Doar în California au ars pâna acum peste un milion 200 de hectare de teren, aproape cât întreaga suprafata a statului Muntenegru.

Preluat de pe : https://stirileprotv.ro/stiri/international/haos-in-sua-incendiile-de-vegetatie-sunt-cele-mai-mari-inregistrate-vreodata-ze-ca-un-butoi-cu-publere.html
Ati folosit tipul asta de becuri cu led:
https://www.aliexpress.com/item/32353426490.html?spm=a2g0o.detail.1000023.10.25e0c3d3vBrc1a
Tipul asta mi-ar fi foarte avantajos si ar fi oricui care are acvarii cu lungimea pana in 60 cm. Pe standul pe care il am am cate doua acvarii alaturate,si daca de exemplu cel din dreapta vreau sa-l fac marin, in stg as putea avea o lampa de 50 -55 cm lungime. Si neoane ptr lungimea asta e complicat si scump.
Deci astea m-ar ajuta sa fac lampi independente pe fiecare acvariu.
Am vazut tot din gama apropiata ca sunt folosite la cresterea plantelor in sere dar parca e o culoare prea rosiatica nu ar fi placut sa vezi acvariul:
https://www.aliexpress.com/item/32890415722.html?spm=a2g0o.detail.1000014.13.5999f8cfs7yEC1&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.14976.188086.0&scm_id=1007.14976.188086.0&scm-url=1007.14976.188086.0&pvid=8a55a224-e60b-4f9a-8871-18d030da74ab&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.14976.188086.0,pvid:8a55a224-e60b-4f9a-8871-18d030da74ab,tpp_buckets:668%230%23131923%2376_668%23808%233772%23405_668%23888%233325%2320_4976%230%23188086%239_4976%232711%237538%23343_4976%233104%239653%2310_4976%233141%239887%232_668%232846%238111%23437_668%232717%237558%23150_668%231000022185%231000066056%230_668%233422%2315392%23602
Ati folosit tipul asta de bec LED?
Multumesc.
P.S. Cum fac mai scurt link-ul asta gigantic?
ugarit5 wrote:Am si eu o problema...amuzanta
Cei 6 neoni din acvariu au format un clan/gasca si terorizeaza cei 2 guppy,nelasandu-i sa manance.
Imediat ce unul din ei pune gura pe o granula,toti neonii il inconjoara si il obliga sa scuipe mancarea,sau ii tin la diatanta de zona de hranire
Ce as putea sa fac?

Da, asta este una din misiunile acvaristului, sa faca sa ajunga mancarea la toti pesti. Dar pe de alta parte trebuie sa fim atenti ca mancarea in exces face foarte mult rau in acvariu. Asta este una din primele reguli ale acvaristicii sa fie atent cu mancarea in exces.

Eu dau relativ multa mancare in timp scurt, astfel sa ajunga si la cei mai timizi sau slabi. Consider ca acvariul trebuie sa fie un ecosistem in miniatura si am ancistrusi , creveti si multi melci care daca ramane pe fund ceva, in cel mai scurt timp il vor consuma si mancarea nu are timp sa se descompuna.
Sau dau hrana vie congelata tot asa o descongelez intr-o cutiuta cu apa si dupa cateva minute le dau tot asa, imprastii o cantitate care o pot consuma in 20-30 secunde si ajung aproape toti ca fiind o cantitate relativ mare nu apuca sa ii bata pe cei mai slabi . Ma rog tot mi se mai intampla si mie sa mai am cate unul doi pesti mai micuti ,mai slabi.

Sanitari vad ca ai si tu e foarte bine. Nu am citit chiar toate posturile dar ar fi buni si melci+creveti Red Cherry. Te ajuta in creerea unui echilibru. Succes!
Foarte frumos!
Si daca nu ti-a mers treaba cu Cardinal Sulawesi , gandeste-te cu cate specii ti-a mers foarte bine.
Succes in continuare!
A iesit frumos rastelul. Succes in continuare.
Referitor la Mattenfiltru mi se pare cea mai buna varianta ptr un filtru intern . Poate fii realizat volumul de filtrare dupa cum vrea fiecare. Ca asta este problema ptr cine nu are loc ptr un filtru extern,ca filtrele interne au volume mici de filtrare.
Bine ai venit in comunitatea noastra!
Treaba cu nisipul ultra spalat si fiert nu e prea OK. Eu dedesubt pun in cel mai cuminte caz pietrisul spalat o singura data. DA!!! Fiindca plantele trebuie sa aiba ceva de mancare. Si deasupra pun un strat de 1 cm spalat mai bine.
In cazul clasic pun turba+plus ceva gen Aqua Basis sau Initial sticks.
Deci in cazul de fata plantele nu au nimic care sa le asigure un minim necesar de substante nutritive. Sunt doua variante:
1.Ceva de genul:
Fertilizator pentru plante JBL The 7 + 13 Balls
pus la baza radacinilor plantelor sau
2. Plante gen anubias, Java Moss, Bucephalandra puse pe pietre respectiv radacini.
Daca pui pesti mici si putini, plus plantele mentionate acvariul poate fi populat pana la ziua onomastica.
Succes si nu dispera !
Cumpar plantele Anubias Gracilis, Bucephalandra (altele decat Wavy leaf) dar as vrea poze inainte de a trimite, preferabil cu nuante de rosu sau albastru. Sau vedem ce altceva aveti , trimiite-ti detalii pe PM sau Wattsup. Vreau sa fac un setup nou si sa vedem ce gasesc. Eventul si ceva de suprafata.
Eventual schimb cu Anubias Nana, Glabra, Longifolia,Nana petit sau Bucephalandra Wavy leaf.
0764395947
Multumesc
Ufff ma linistisi Rege Solomon! N-am mai avut vreme de el, si nici maine nu apuc, dar cat de curand ii dau drumul. Multumesc.
Cautand mai atent am gasit furtun eheim 16/22 deci problema asta am rezolvat-o.
https://www.hornbach.ro/shop/Furtun-acvariu-Eheim-16-22-mm-3-m/4290644/produs.html?wt_mc=ro.paid.sea.google.alwayson_assortment.alle.google_shopping...&gclid=EAIaIQobChMIyK6VktTb6gIVjbTtCh1W7Q76EAQYBSABEgKokfD_BwE

Nu aveti nicunul filtrul asta, ca am impresia ca el cred ca asa functioneaza, cu distanta asta de aprox 3 mm intre corp si capac, inchiderea intre corp si capac e altfel decat la cele doua mentionate.
Am cumparat un filtru Eheim Profesional 4+250. Nu am fost atent cand l-am desfacut si scos din cutie. Am scos blocul de robineti , am scos tavitele cu materiale filtrante si cand sa il pun la loc, imi ramane o distanta de vreo 3 mm intre corp si capac . Ca un tip extrem de atent la detalii am ramas siderat. La Tetratec 700 si JBL Cristal Profi 702 nu ramane nici o distanta intre capac si corpul filtrului. Incerc si tot reasez compartimentele de filtrare cat mai bine, zic cine stie poate nu le-am asezat bine. Dau sa il inchid distanta de 3 mm ramane? Ce e de facut ?

Iau filmele cu ansamblarea filtrului de pe Youtube sa vad acolo cum este .
https://www.youtube.com/watch?v=zzJp9QVqSpI
Pe la min 3:30 se pare ca este o oarecare distanta dar omul nu a luat in seama.

https://www.youtube.com/watch?v=b-sPyqBOTcA
Pondguru desfinteaza efectiv Eheim Professional 4+ 600. Tot incearca sa aseze exact compartimentele de filtrare, ( spune ca a injurat destul pana le-a ansamblat dar nu a filmat asta) si pana la urma pe la min 18 ramane distanta asta despre care v-am spus care nu e neglijabila.

Oare e in regula treaba asta, distanta asta o aveti si voi cei care aveti Eheim Profesional 4+???...
In plus nu au sistemul de prindere(intre furtun si tevile de in-out) cu care m-am obisnuit la Tetratec si JBL la prinderea furtunului de tevile de In si Out cu o piulita , asemanator cu cele de udare la picatura, care nu lasa furtunul sa iasa de pe teava. Si va zice careva : probabil cei de la Eheim au studiat problema si nu curge ptr cei 1,5 cm de prindere cat este in cartea tehnica. Da! Dar atunci de ce nu gasesc furtun de Eheim 16/22 separat de cumparat. Poate nu stiu eu sa caut , dati-mi un link.
Adica daca as avea nevoie sa schimb acest furtun, nu l-as schimba cu NO NAME, fiindca vecinul meu de jos altfel dragut de felul lui , e un tip nervos cand vede apa pe pereti.
Ce parere aveti cei care aveti asa ceva? Multumesc.
Am un pachet de plante:
-Anubias Nana-2 tufe
-Anubias Longifolia-2 tufe
-Anubias Glabra-1 tufa
- Anubias barteri var. nana „Petite”-1 tufa
-Bucephalandra Wavy leaf -2 tufe
-Cryptocoryne brown- 3 buc
Doritori sa ia legatura cu mine pe Watsup pana cel tarziu marti la nr 0764395947.
Multumesc cr1st1an si MihaiF.

Forum Index » Profile for calin » Messages posted by calin
Go to: