[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: akademik_79
Forum Index » Profile for akademik_79 » Messages posted by akademik_79
Vezi la magazinele de materiale de constructii, se gaseste la sul (dar se vinde la metru ) plasa folosita ca suport pentru tencuiala fina si glet (te uiti de o plasa alba, de plastic). Ochiuri de diferite dimensiuni, cu asa ceva mi-am scos eu orezul din pietris. :-)

Hai ca ai treaba, nu mai sta
@koala (offtopik) - caut baieti pentru a pune bazele unei echipe, sa luam niste lucrari prin zona Fundeni. Daca esti priceput si stii sa umbli cu mistria si OB 37 sau OB 52 (otel beton) ma cauti sa te pun sef de echipa

@monoceros - stie Koala ce zice, cimentul e "safe" pentru ce vrei tu sa faci. Mai mult decat atat, se gasesc in magazinele de specialitate, vopseluri pentru piscine. Ecologice. Sub forma de pelicula cauciucata. Aplici un astfel de tratament recipientului si poti da drumul la treaba
se gasesc in Obor bureti de vase facuti din plastic. Rotunzi, din material ca pardeaua, dar cu ochiuri mai mari. Iei un astfel de burete, il desfaci si il bagi in reactor.

Pentru tubul gofrat recomand sa il lasi liber. Asa e la Razvan si asa a fost si lamine. Nu e nevoie de bioballs.
De aratat arata extraordinar, insa am o intrebare pentriu tine, mestere. Din cate stiu eu cichlidele au nevoie de grote cu intrare si iesire, din ce am inteles eu de la tine ai dat doar niste gauri cu rol de grote. Sunt cazuri in care oamenii au ramas cu cichlidu' infipt in gaura :-) , de aceea ridic problema asta.

Ma insel eu sau asa ai facut tu decorul? Fara suparare..am spus ca-mi place mult, dar as vrea sa stiu daca ai avut si asta in vedere .
Leo2003 wrote:"Nu ca sa va rusinez va scriu acestea, ci ca sa va dojenesc, ca pe niste copii ai mei iubiti." I Corintieni 4, 14

Amin Leo.. se vede ca esti plimbat la mine in parohie

@furnici - inveti in timp. Nu de alta, dar vei observa ca toti cand ne intalnim vorbim in termeni de genul asta. Toti ne plimbam limba in gura la inceput, incercand sa dibuim "Vallisneria"
Ia vezi si postul meu, "Despre sticla". Sper sa te ajute cu ceva.
Haideti sa-l ajutam pe om altfel. Uite, referitor la neon eu ma abtin sa comentez, dar inteleg ce vrei sa faci. Iti recomand altceva, daca ai...furnici :-) - incearca sa cauti la magazinele de tehnica medicala tuburi de sticla. Acestea sunt de diferite dimensiuni si mai mult decat atat, chiar incolore. Mai groase in "carne" si mai usor de manipulat si prelucrat.

Dar retine totusi spusele lui Dalles: un tub incolor favorizeaza aparitia algelor. De infundat nu se infunda, pentru ca are un diametru destul de mare, dar pe peretii lui se vor depune din abundenta algele, ceea ce va duce tot la un material opac.

Mestereala cu spor
Sa nu-mi spui ca ai intrebat la firmele pe care le-am mai pomenit pe forumul asta, ca nu te cred. Suna si daca nu te servesc intrebi iar aici.

By the way...vrei sa-ti treaca lumina prin capac? Asta se va intampla cu un capac transparent. Gandeste-te si la varianta din ceva opac.
Ma rog, eu ma adresam tuturor. "Fetelor" suna mai melodic :-) .
Acum cateva luni de zile am citit aici un post despre un contest pe freshaquarium.com. Hai sa-mi trimit si eu o poza, imi zic. Se pare ca si Dabija si-a zis acelasi lucru .

Puteti intra AICI sa vedeti poza pe care am urcat-o eu si care momentan este pe locul 3.

Asteptam si noi un vot din partea voastra. Hai fetelor, pana pe 11 septembrie .
Sunt de acord cu marele alb. Nici eu nu am putut fierbe buturugile, asa ca le-am pus intr-un vas mai mare si am adaugat doar apa fiarta peste ele, cu sare, timp de 7 zile. Dupa care le-am mai tinut inca 3 saptamani in apa, schimbata o data la o zi sau doua zile.

Cam o luna de zile de murat si buturuga devine apta pentru acvariu.
Mosule uite aici link la oferta lui g.g.
Scuze jimbo, am uitat sa-ti spun - gasesti in magazinul Obor acel fasung. La magazinele de electrice, slava Domnului ca sunt destule. Nu uita sa iti iei si cablu electric bifilar + intrerupator + stecher, ca sa fie lucrarea de meserias :-)
un prieten marinimos de aici iti spune urmatoarele :-) :

- te duci mataluta in Obor si cauti fasunguri pentru bec normal; vezi ca exista un tip de fasung care are o lamela de prindere (sa-l poti atasa de capac)
- cumperi nu un neon, ci mai bine un bec economic, pentru ca la acvariul tau merge foarte bine si asa ceva. 0.5w/litru e minimul, ia un bec de 24w economic la 2400k sau cat sunt ele, ca nu mai stiu sigur.

Iti faci treaba cu becul asta. Iar cand te hotarasti la un acvariu mare, stam altfel de vorba.
Citeste mai omule mai intai ceva posturi legate de substrat, pe forumul asta. Cauta acest cuvant si vei gasi ceva legat de compozitie.

Eu unul iti spun doar atat - renunta la tampenia aia de substrat pe care o ai acum, de pietris 5mm. E si normal ca se impute, avand in vedere ca se creeaza goluri mari. Mergi pe nisip de rau sau cel mai bine pietris cat bobul de orez, de 2-3mm max.

Cand ai probleme spune si dimensiunile acvariului, ca sa stie poporul ce recomanda. Daca ai acvariu de 40 de litri, nu are rost sa te complici cu substrat multi-compozit. Mergi pe o singura componenta.
Doar ce a scris mai sus g.g un raspuns valabil si pentru tine, Miky :-)

Daca stai in dubii dar nu ai totusi de gand sa faci un suport monstruos, iti recomand sa dublezi placile. Adica placile de sustinere sunt prinse de cate o placa identica prin holzsurub-uri. Chiar daca pui sau nu usi la suportul tau, cumpara de la orice magazin de accesorii mobilier cant de 38mm latime, care acopera ambele placi.
Vrei proprietati fizice? Adica..cifre? :-)

Rezista rau la eforturi. Nu iti dau exemple ce am facut eu cu el, uita-te doar la suporturile facute de Juwel, sunt prezentate pe site-ul lor. 450 de litri sprijiniti pe 4 placi de PAL.
Regreta. El este omul care vrea sa faca acelasi lucru. Poate reusesti sa iei legatura cu el
Ai dreptate...
Pai incearca altceva mestere. Posteaza poze pe vechiul forum . Acolo nu se va sterge nimik din galerie, iar in momentul in care se rezolva problema spatiului pe server le poti muta pe Coppermine.

Mosu a spus la un moment dat ca este in lucru la problema asta. Sa speram ca are timp, ca de vointa nu duce lipsa . Daca are la fel de mult timp liber ca si mine, e de inteles de ce inca mai sunt probleme aici pe forum.

Forum Index » Profile for akademik_79 » Messages posted by akademik_79
Go to: