[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: akademik_79
Forum Index » Profile for akademik_79 » Messages posted by akademik_79
Baieti, cam la ce pret ajung cu un capac care sa lumineze un acvariu de 120 x 400 cm (fundul)?
Si pentru ca nu ma pricep, spuneti-mi va rog: in functie de led-urile care se gasesc in momentul de fata, cam ce raport lumen/watt pot obtine?

Methos, frumoase buturugile, no other comment . Eu tocmai am renuntat la una, din cauza dimensiunii prea mari - imi umbrea o mare parte din acvariu, insa e adevarat ca facea spectacol. Ale tale sunt mai cuminti, deci ai putea sa le tii pe amandoua daca vrei. Cu un singur amendament si aici fac o mica paranteza. Am avut un curs la facultate (am absolvit arhitectura) in care ni s-a vorbit despre modul in care poate fi echilibrata o perspectiva. Ni s-a dat exemplu una din operele marelui DaVinci, care obisnuia sa puna mai mult accent pe partea stanga a imaginii. Motivul? - creierul percepe mai putin ceea ce se afla in stanga imaginii si avem tendinta de a ne orienta mai mult spre dreapta. In cazul in care incarci prea mult partea dreapta, totul pare sa "cada" in acea directie, tocmai de aceea Maestrul obisnuia sa puna volume mai mari, sa "incarce" stanga, astfel incat perspectiva sa se afle in echilibru. So... despre asta s-a mai vorbit undeva pe acest forum... eu as pune in stanga buturuga mare, daca te decizi sa o pastrezi. Si de impodobit...eu nu as folosi Moss-ul. As prinde mai degraba Anubias pe ea. Saaaau.. Bolbitis Heudelotii. Tine de gust, este doar o parere, alti colegi poate iti vor recomanda altceva.

Ref. filtru - ia-ti tati un filtru serios. Eu am avut un 50 de litri in care am folosit un filtru extern in capac, home-made. Era foarte tare, insa pentru volumul tau sa nu-mi spui ca ai 1000-1500 l/h in capac . Incearca ceva canistra sub acvariu, in mobila. E mai eficient si mai ergonom pentru tine.

Lumina - fii sigur ca nu vei face mare branza cu trei neoane. La un 400 de litri cati vei avea utili, va trebui sa bagi cam 8 T8-uri de 36W pentru un aproximativ 0.8 W/litru (..sau poate vrei sa calculezi lumeni/litru?). Deci - scoate niste banuti de la pusculita si investeste

Succesuri
Bine te-ai reintors. In primul rand, a sfat, RAMAI LA CEI DOI PESTI
Nu fa greseala de a cumpara si altii ..mai ales vivipari. Da-ti drumul iar la mana cu ce ai acum.
Eu aveam niste substrat 1-2mm din Hornbach. Da' vad ca esti din Constanta..

Hai.. spor sa ai. Ne vedem la un 100l cat de curand?
Mi se pare extraordinar postul asta. Vorbesc la persoana a treia, insa o fac la modul politicos. Dupa cum scria cineva cateva posturi mai devreme, are curaj fata asta.
Daca e sa ma intrebati pe mine, asta e cauza pentru care multi nu se apuca sau renunta repede la acvaristica. Lipsa de informatie, un setup foarte slabut si miile de probleme ce deriva din asta.

Oameni buni, am sa propun un articol simulator de setup minimal. Asta nu stiu incepatorii, faptul ca minim nu se refera la bani, ci la aparatura! Spre deosebire de populatia din acvariu, cand vorbim de maxim..

Am fost putin offtopic..anyway, Jolie!! - asculta sfatul Porcului. Ia-ti ce-ti trebuie pentru un inceput decent de acvaristica. Nu te mai chinui, incearca sa upgradezi ce ai acum si totul va deveni o placere. Ai doi oameni care iti spun acelasi lucru, mai cere si o a treia parere daca vrei, dar eu unul, fara rautate, nu te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le ai in configuratia actuala a acvariului. Va fi un rau necesar pentru tine.
E adevarat ce spune Rebella, merge si 6. Eu insa din fire sunt mai prapastios, prefer 8mm la un volum mai mare, sa nu vad "ceata" aceea pe cant cand il umpli prima data

OffTopic: Rebella... lol.. esti din Galati Am locuit 18 ani in Galati, in zona Neacsu. Absolvent Cuza, promotia 1998 .
RaresLuc wrote:era miscare frumoasa atunci la Bucuresti cu acvaristii.
Bine ai venit din nou pe forum!

Si miscare va mai fi! Poate nu colcaiala ca la nunta a serpilor da' oricum... trebuie neaparat reinviata traditia.
Bine te-am regasit

Maestru' Porc vorbeste de acvariile astea.
Ce vremuri, ce vremuri...

Acum am asa ceva:

image

... dupa cum se poate vedea, cam daramat . La cel mic nu am facut inca poze, e-n ciclare .

Dupa cum observi Ciprian, nu am cele mai cool acvarii de aici, unii dintre voi chiar imi pare ca reusiti foarte bine aquascapingu'. Eu mai mult ma joc cu ele, incerc sa le fac frumoase pentru mine si copii (mai ales pentru copchii, e singurul mod in care ii fac sa stea nemiscati sau muti si pot si eu sa respir ).

Eu am 220 litri cu sticla de 8mm. Te cam legi la cap cu sticla asa groasa. E adevarat, mai groasa nu e un dezavantaj, dar poti merge foarte bine pe sticla de 8mm. Inclusiv fundul acvariului, daca vorbesti de 100 litri; crede-ma, nu are cum sa flambeze dat fiind ca este tinut de laterale. Astfel, ajungi la o greutate mai mica a acvariului, implicit manipulare mai usoara a lui.

Nu uita de transversale pentru el. Si o lungime de minim 70 cm (ca sa-ti intre suportii de neon). Daca folosesti cleme pentru contactele tubului si drosere separate, poti merge la minim 65cm.

Din experienta l-as face de L.700 x l.350 x H.450mm. Ai dimensiuni optime pentru tuburi neon 18W, profunzimea minima pentru el (optic iti va parea ingust acvariul, dar ai minim de loc sa il amenajezi) si inaltimea bunicica pentru plante gen Vallisneria.

PS - siliconul pentru acvarii este la Hornbach 15 - 17 RON. Geamul de 8mm este cam 80-90 RON mp, dar ia in calcul si un 10% pierderi (geamgiul sigur asa il va calcula).
Du-te unde vezi scris Geamuri - Oglinzi si intreaba de geam de 8mm.
Mihai, ce volum va avea acvariul? In principiu, doi oameni se descurca, dar sunt cazuri cand e nevoie si de trei. Ce sticla vei folosi?
Stimabile Porc, daca ma iei asa, atunci te astept diseara la un ceai, poate mai lucram putin la goblenul ala si asteptam sa vina postasul.

Si bwei!... totu' pan' la tenesi. Mai scos din raha_ de o mie de ori, suna nevasta-mea dupa mine sa vin odata dreaq de la Obor si alergam cu ei prin cartier cu sarsanalele pline de morcov si pastarnac .

PS - ref. la acvarii...acum cam sunt in paragina batrane . De-abia am terminat de amenajat 70 de litri-ul si poate am timp luna asta sa ma ocup si d-ala mare. Cam greu. Tre' sa-mi trimit nevasta si copiii in concendiu ca sa raman cu ale mele .

Poate iti mai faci timp sa treci prin Bucale. Incerc sa organizez iar o duminica de-aia cu hamsie prajita si bere. Baietii stie de ce.. Si fetele, ca sa nu fiu misogin.
Nu ca nu ar conta pentru mine si cei mai "fragezi", vorba fratelui Val... Dimpotriva! Cei fragezi au tinut forumul asta viu, pe ei s-a construit toata aceasta baza de date ce tine de acvaristica. Cu totii am fost n00bs, am intrebat si ni s-a raspuns, am invatat si am dat informatia mai departe. Sper ca aceasta politica sa perpetueze si sa fim cu totii ca..fratii (nu e tic verbal "frate" sau "fratili", pur si implu mi-a ramas intepenit in limbaj cuvantul asta folosit in special de fratili Koala).

Cat despre "strabuni"... mah, nu ma dati la o parte ca-n sfatul batranilor, chiar daca am doi copchii . Merg si eu la razboi. Se stie
Bah va pup (poate imi da fratili Porcu ban pentru "bah"... ).
Dupa o indelungata absenta datorata copiilor, sotiei si capacului de delcou fisurat, incerc sa revin in comunitatea celor care adora pestii... si citirica de duminica. Sper sa fiu mai consecvent si sa nu ma fac iar strigoi pentru perioade nedeterminate de timp.

Observ disparitia anumitor personaje dup'aici dar am si placerea de a saluta pe moderatorii nou-veniti in "frunce". Anyway, nu conteaza ce a fost ci ceea ce va fi. Salutari celor din garda veche pe care i-am mai gasit aici: Mosu, Danut, Koala, DiscusFun, Porcu etc.etc.

Poate ma chemati si pe mine cand mai scapati din lesa sotiilor, duminica. Mi-a mai crescut baiatu' si pot sa-l tarasc si p'asta dupa mine la bautura (manca-l-ar tacsu de baiat, is tare mandru de el ).

Numai bine. Poate pun si niste poze la galerie cu ce am in lucru acum.
Pentru cine e interesat...are cam 5 cm. As dori la schimb ceva din plantele de mai jos:

- Marsilea hirsuta
- Pogostemon helferi
-Glossostigma elatinoides
-Ceratophyllum demersum 'Foxtail'
-Limnophila aquatica
-Myriophyllum mezianum

Merci.
MonkY, daca reusesti sa dai de un crescator OK sa-mi spui si mie. Sunt si eu interesat, asa ca nu mai deschid alt topic, sper sa ma scuzi.
Cam 2-3 perechi pentru mine.
ai reaku...'
mah da'te-am salutat cand am vorbit cu Danut la telefon, acum de ce-mi dai peste bot?

Si apropos, esti offtopic - deci ai au nu ceva plante pentru fratili Aka?
Echinodorus Tenelus
Muschi Java
Micranthemoides
Glossostigma
Eleocharis Acicularis

va salut :-) (ca am inceput cam din topor)...cam ce e sus caut pentru noul meu acvariu.

Back in business cu un 200 de litri, luminat cu 2 Sun Glo, 2 Solar Tropic si un Aqua Glo . Dimensiuni si accesorii nu le trec aici (vor veni la rubrica de prezentare). La fel si descrierea plantelor pe care deja le am.

Asadar, pentru fratele Aka, daca aveti asa ceva prin bazine dati-mi un semn.
0721.264.436 e numarul meu.

Merci mult
SilKill parca...de la DenBraven. Voi lua eu maine un tub sa sterg un acvariu lipit najpa.

Sunati la Den Braven sa va interesati si voi. Un tub de 100ml = 1.98E fara TVA.
Dat fiind ca cineva din stuff-ul moderatorilor si-a luat ban pentru ceea ce intreprinzi tu, sunt slabe sanse sa iti raspunda cineva la postul asta.

Zic eu :-) .
Mane, un Juwel Rio ceva mai maricel (~100l) are o cunostinta de-a mea. Daca esti interesat, tratezi direct cu el, are pe Yahoo ID-ul war_mk.
Am un amic ce iti poate vinde ceva special la banii astia. Adica 250 de euro. Un acvariu Juwel Rio 125, cu tot ce ii trebuie, filtru, lumina, capac, stand etc., plus foarte multa mancare pentru pesti si un pH metru electronic.

Daca esti interesat de oferta, iti dau numarul de telefon, nu sunt intermediar. Imi dai un PM daca vrei.

Forum Index » Profile for akademik_79 » Messages posted by akademik_79
Go to: