[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: akademik_79
Forum Index » Profile for akademik_79 » Messages posted by akademik_79
Vreau sa fac un articol si despre policarbonat si plexiglass. Saptamana asta. Vei vedea care este diferenta dintre cele 3 materiale.
adi2004 wrote:... singrua problema e ca nu sunt sigur cu ce sa le lipesc. ele sunt din plastic si sunt goale pe dinauntru. as putea sa folosesc scotch dar arata cam urat...

pai citeste ce scrie la pagina 1, ti-am si spus cu ce il lipesti: adeziv pentru PVC, gasesti la magazinele de materiale de constructii unde au si silicoane. Pretul este cam 120.000 flaconul.
Pai mosule, voi incerca sa pun pe forum o schita cu o instalatie de eclozat artemia, pentru cei care nu-si permit una de firma. In ultima instanta, tai fundul sticlei, ii faci un fel de "toarta" din cablu sau sfoara si o agati de calorifer, acum vara, nu vei mai avea nevoie de incalzitor. Iar dopul... ii dai pur si simplu un orificiu in care bagi furtunul, pui silicon prin interior pentru etansare si cand se usuca infigi o piatra de aerare.

Mare jmekerie...
johnny, buna ideea ta. Am sa sun zilele astea sa ma interesez de preturi si le pun in post.
Mi-a venit in minte sa fac topicul asta la Expo Construct. Pe langa site-urile si locatiile din Bucuresti, propun sa se posteze aici si adresele din alte orase, pentru baietii care au alta locatie si doresc achizitia.

Sticla FLAT
SWISSGLASS INVEST SRL
Calea Calarasilor Nr.307
Bloc 68, Sc.3, Ap.91
Tel. 021/ 321 41 03 - 322 63 10
GSM 0724 322 093

DELTA GLASS SRL
Str. Bucovat Nr.3A, Sector 4
Tel. 021/ 460 06 50 - 461 05 41

SAINT GOBAIN GLASS
Bd. Iuliu Maniu nr. 220, sector 6
Tel. 493 40 21 - 433 07 24

CRISTAL BRAD SRL
Str. Ghimpati, nr.14, sector 4
Tel: 021/450 36 50 - 450 36 52
GSM: 0722 335 303

Magazin Bucur-Obor
(la parter, intrarea dinspre Primarie)
- mesterul de aici, taie sticla destul de binisor, am cateva acvarii facute cu sticla de la el, dar trebuie sa stati langa el, pentru a face treaba buna.

Magazinul Unirea
(parter, intrarea in aripa Calarasi)
- geamgiul asta are si o freza de gaurit, taie bine, dar si ca la Obor trebuie sa stati pe capul lui cand o taie (ma mira ca stie ce inseamna geam taiat pentru acvarii, are ceva experienta).

Pentru doritorii de acvarii din plexiglass sau policarbonat:
MONS MEDIUS INVESTMENTS SA
Str. Siriului Nr. 60A, Sector 1
Tel. 021/ 232 24 81 - 232 24 82

GEPLAST
Aleea Capidava 24-38
Tel. 021/ 240 66 99 - 240 98 96

Voi edita acest post diseara, am gasit o firma ce produce sticla curbata, raza maxima de curbare ~1m, pretul 60 euro/mp. Voi adauga si aceasta adresa.
Incearca sa folosesti totusi un incalzitor, ca sa nu eclozeze ouale in functie de starea vremii. Incearca aproximativ 26 grade, pentru o eclozare mai rapida. Odata eclozate, naupliile iti ajung cam 2, maxim 3 zile sa hranesti puii.
Pai Iske, daca incerci sa eviti evaporarea prin geamul asta pus deasupra, odata cu fenomenul de condens are loc si depunea de calcar pe geam. Ceea ce duce in final la un procent mult mai mic al transparentei capacului. Nu te-ai lovit de problema asta?

Eu am incercat mereu sa las sa se evepore apa, pentru a evita astfel si condensul pe capac si ruginirea partilor metalice din instalatia de iluminat.

Whatever...u choose.
Lucian wrote:Dar nici sa nu te astepti sa tina mult... Bradul se va descompune-inmuia in timp

asta nu o stiam Luciane
Ramane sa ma conving in timp. Vorbesti de luni de zile, sau mai putin? Sa stiu la ce ma astept pe viitor de la ea (?).
Scuze, m-am aruncat si eu pentru ca dam sfaturi fara sa tinem cont de nivelul la care se afla unii acvaristi. Sunt curios, daca ar alege sa faca un capac de lemn si ar cere ajutor pentru ca nu stie cum se imbina, cati de aici care i-au recomandat materialul asta ar sari sa-l ajute.

Treaba omului. Mi-am spus parerea. Cine-mi da-n cap, sa o faca intre orele 18-20, numai martea si joia :-)
O buturuga de brad am eu la tratament acum. TREBUIE fiarta celputin 2 ore, fii atent ca vasul in care efectuezi operatiunea devine inutilizabil, datorita rasinii care se depune in timpul fierberii. O pui apoi in apa si o lasi peste 7 zile sa elimine tot (am mai scris intr-un post), schimband zilnic apa. Cand apa este curata la schimbare, poti sa fii sigur ca merge bagata in acvariu.
Bai fratilor, sa mor daca va inteleg. Omul spune ca vrea un capac de conserva, de 20*40cm iar voi ii recomandati sa faca un capac din PAL, panel, PFL, etc. Pai se merita munca asta, sa imbini lemnul cu coltare, sa dai trei randuri de lac,... cand e mult mai usor sa lipesti doua plastice intre ele cu adeziv? Degeaba isi face capac, daca la acvariul ala nu baga si o instalatie Dupla de CO2 cu pH controller
- Se dizolva sare in apa fierbinte, pana solutie devine saturata (nu se mai dizolva sarea)
- Se fierbe buturuga minim 1-2 ore, la foc mediu
- Dupa fierbere, se clateste bine si se pune intr-un vas cu apa, unde va sta cel putin 1 saptamana, schimbandu-se zilnic apa

Cele mai frumoase buturugi le gasesti in natura, nu la Obor....
IN galati stiu ca sunt multe salcii. Mai ales pe faleza, cand te plimbi pe la Zid. Nu e nevoie sa iei din apa lemnul, poate fi si pe uscat, dar ii aplici tratamentul de mai sus.
Lambriu PVC 230 x 35 cm gasesti in Obor, la 170.000 placa. Se poate imbina. Numai mana sa ai, pentru acvarii mici mi se pare cel mai recomandat. Lipesti cu solutie adeziva pentru tevi de inalta presiune din PVC, gasesti tot la Obor in depozitele de materiale de constructii, 120.000 tubul.
Hai mah ca nu fac bani din acvaristica. Vreau sa scap de el. Asa mai merge?
merci dude de afirmatie si...procedura.
Glumesc acum -> facem pariu ca daca il cumperi, e mai de efect decat un wallpaper?

Hai mah ca mai negociem...nu vrea nimeni? Nasol... gratis nu-l dau, ca ma cert cu socrul
Pe vechiul forum sunt niste link-uri pentru background-uri din spuma poliuretanica, vopsite cu lapte de ciment. Marele Alb, Georgian si Warm_k au asa ceva.

Da un ochi si vezi daca te multumeste ideea. E altceva.
Ia sa te vedem

Te inteleg... socru am si eu
Eu calcarul il sterg cu un burete de vase, cu partea lui mai aspra. Fara frica, eu n-am observat sa-l fi zgariat. Iar la dat in folosire...spalat doar cu apa. FARA nimic altceva, nu are rost sa-ti mai spun de ce. Oricum, odata umplut, bagi un magnet de geam si il lustruiesti.

Lasa chestia cu ziarul, nu de alta dar vopseaua tipografica mai contine si plumb. Probabil nu in cantitati uriase si la fel de probabil, poate in primale saptamani cat are loc ciclarea nu are ce sa-ti afecteze. Totusi, evita. Sfant ramane magnetul, cu care cureti acvariul populat... gol este doar o data- de doua ori pe an cand faci curatenie generala.
drilea wrote:Doua canistre chinezesti (nu jebao, altceva) fiecare cu 1100 litri/ora ar merge?

poti incerca aceeasi firma de filtre care fabrica si tenesii chinezesti de la tarabele din Obor.

Ce naiba mah Drilea? Vrei chinezesti, sau nemtesti, pana la urma? Pentru ca daca vrei chinezesti, sunt curios ce firma mai buna decat Jebao se gaseste pe piata

Forum Index » Profile for akademik_79 » Messages posted by akademik_79
Go to: