[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Grosimea sticlei (factorul de siguranta)  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
adi2004
Junior member

IP:

Referitor la articolul de Warren Stillwell,
El spune acolo ceva de genul:
The calculations that follow expect the glass to be supported around its perimeter on all four sides.

asta inseamna ca pentru calculele din articol s-a considerat ca acvariul este facut cu intaritoare?

Nu prea imi dau seama cum vine cu factorul de siguranta.
Daca am un factor de siguranta de 3.8 pot sa nu mai folosesc intaritoare?
Pe undeva prin articolul reiesea ca factorul de siguranta 2 este minimul recomandat. Daca fac un acvariu cu factorul de siguranta 2 si ii pun si intaritoare laterale pot sa stau linistit ca nu o sa crape? (presupunand ca folosesc sticla noua, si e construit corect)

Am facut un fisier in excel care face calculele astea automat. Daca il vreti il gasiti aici. Poate va calculati si voi factorul de siguranta daca il aveti in jur de 2-2,5 spuneti si voi cat de rezistent vi se pare acvariul...

La mine acvariul de 90x33x30 are factorul de siguranta pt fund de 3,6 iar pe laterale de 7! Il am de vreo 4-5 ani, e facut de mine si n-am avut nici o problema.

multumesc.

PS: unde aflu si eu ce inseamna sticla float?
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Google stie!

"STICLA FLOAT – sticla transparenta obtinuta prin procedeul float (curgerea sticlei topite pe o baie de cositor)."

"Este o sticla transparenta cu doua fete paralele obtinuta prin procedeul de flotare pe baie de cositor ("sticla float") procedeu ce garanteaza o suprafata perfect plana a foii de sticla. "

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
akademik_79
Senior member
[Avatar]

IP:

Ia vezi si postul meu, "Despre sticla". Sper sa te ajute cu ceva.

Engels and Marx are responding the FAQ's...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
adi2004
Junior member

IP:

am citit articolul tau akademik dar la tipuri de sticla nu apare sticla float (eu doar sub demnumirea asta o stiu). oricum ma documentez eu de pe google cum a spus si gg. Speram totusi sa aveti voi un articol la indemana.

PS: ar fi bine daca ai adauga fisierul ala xls la articol, pentru a efectua calculele mai usor. si Warren Stillwell are versiunea lui.

Inca astept lamuriri.
multumesc
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Eu am facut acvariul dupa metodologia din articolul lui akademik_79 (@akademik_79: MULTUMESC). Este foarte bun. Formulele de acolo ai sa le regasesti daca ai sa studiezi teoria placilor (de fapt peretii acvariului sunt niste placi rezemate pe contur). Este un articol bine documentat si cu o puternica baza stiintifica.
Iar despre un fisier xls..... mai pune si tu neuronii la munca, nu de alta, dar cum ma invata profesorul meu de biologie: "Munca creeaza organul"

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: