[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva intrebari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

djphazer wrote:Grija cu guppy sa nu suprapopulezi (in cazul in care vei avea si femele).

da...asta ma sperie cel mai mult la guppy, desi imi plac foarte mult, cred ca totusi o sa renunt la ei pana la urma
Cosmin G wrote:Crevetii prefera moss-ul.Cumpara o buturuga si niste moss si prindel de ciot cu guta(fir de pescuit) sau poti sa-l prinzi de pietre.

Da, am citit, oricum crevetii nu intra in plan pentru viitorul apropiat, decat dupa ce amenajez necesarul lor.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/02/2011 12:13:24

[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Unualtu wrote:
Mai astept sugestii la viitorii locatari ai acvariului. pana acum imi surade ideea 6 neoni, 6 zebre, 3 cory, 2-3 guppy. In aceasta configuratie ar putea trai in armonie si 2-3 creveti? imi plac foarte mult...

Nu recomand sa faci "mixtul" asta de pesti , fiind pesti de card nu se simt ok in grupuri mici , mai bine 12 -15 buc dintr-o singura varianta( care-ti plac tie mai mult)
exclude Guppy daca vrei sa nu te aglomerezi in scurt timp. Grupeaza plantele in manunchiuri caci nu arata bine asa rasfirate.

P.S. Pietrisul pe care l-ai pus este foarte mare , are sa acumuleze dejectii si iti strica usor parametrii apei si vei avea probleme la greu cu algele.
Sfatul meu este sa-l schimbi cat mai repede cu pietris marimea unui bob de orez si asta pana nu-l ciclezi si populezi cu pesti.

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

mda...m-am luat dupa tipul de la petshop care mi-a zis ca e numai bun aces pietris...aveam si eu dubii...sigur nu pot sa-l pastrez?

mi-e cam frica sa-l scot...
[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

De ce sa-ti fie frica sa-l scoti?

Poti sa-l pastrezi dar...afara din acvariu, o sugestie : cred ca arata bine pus pe pamantul de la florile din ghivece

aim icon
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

bazil88 wrote:De ce sa-ti fie frica sa-l scoti?

Pai in primul rand nu am mai facut niciodata asta) si in al doilea rand mi-era sa nu stric substratul...dar pot face schimbarea usor cu apa deja in acvariu?
[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Unualtu wrote:Pai in primul rand nu am mai facut niciodata asta) si in al doilea rand mi-era sa nu stric substratul...dar pot face schimbarea usor cu apa deja in acvariu?

Scuza-ma dar nu inteleg ce vrei sa zici cu asta? am sa incerc sa anticipez ce ai vrut sa spui

1) toate lucrurile au un inceput.
2) sub pietris ai pus substrat fertil? atunci intradevar devine anevoioasa treaba cu separatul
3) apa poti s-o scoti si sa pui ulterior alta (oricum este proaspata) deaceea am spus sa te grabesti cu schimbatul substratului.

O metoda relativ usoara de a scoate substratul ar fi sa iei o lopatica sau un faras de gunoi din acela de plastic dar care are si lama de cauciuc si "escavezi" pietrisul.
Daca nu-l ai in dotarea casei se gaseste destul de ieftin la orice magazin de menaj sau mase plastice.

aim icon
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

da, am substrat fertil sub pietris, tocmai de aceea mi-e teama sa nu pierd prea mult din el cand scot pietrele
[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eh... in cazul asta devine destul de complicat sa separi pietrisul de substrat este "o munca de chinez batran", totusi eu zic ca merita sa faci efortul decat sa ai probleme ulterioare.

aim icon
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

pff nici nu stiu ce sa zic...as risca totusi cu asta pe care-l am, daca o sa regret ulterior...

dar totusi, avand acest pietris, ce e mai putin riscant sa pun in acvariu? ca ma gandesc ca daca e pe piata are totusi o utilitate si el.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/02/2011 12:53:07

[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu stiu ce utilitate ar putea avea, de fapt in comert se vand o gramada de lucruri complet inutile , dar se vand

Asa cum spuneam intr-un post anterior intre aceste pietre se vor acumula dejectii care oricat te-ai straduii se le aspiri tot nu ai sa reusesti.
Pestii elibereaza amoniac prin dejectii. Amoniacul este eliberat si atunci cand resturi de hrana excesiva sunt lasate sa se descompuna in acvariu.
Amoniacul este toxic pentru pesti (oricare ar fi acestia).

Cam asta este motivul principal.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/02/2011 13:13:22

aim icon
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc mult bazil pentru toate sfaturile...
sper sa reusesc sa scot pietricelele...
[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cu multa placere!

Imi pare rau ca nu ai intrebat mai repede , este pacat acum de munca pe care ai s-o depui.
In faza de inceput in care esti tu acum este de preferat sa soliciti pareri cand vrei sa faci ceva.

P.S. acum daca ramane o mana de pietre amestecata prin substrat nu este o asa problema

L.E. incearca sa-ti faci un CIUR /SITA cu gauri cat sa treaca substratul si sa-ti ramana pietrele.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/02/2011 13:41:48

aim icon
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

sita am, o sa-mi fie intr-adevar de mare folos, sa scot apa din acvariu pana la urma? sau crezi ca reusesc si cu apa in acvariu sa schimb pietrisul?
[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Apa se va tulbura probabil foarte tare si nu mai vezi ce faci.
In final fa asa cum crezi tu ca-ti este mai usor.

aim icon
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

prefer sa fac ce e mai bine, nu ce e mai usor. m-am tot uitat pe forum-uri de cand mi-ai spus de pietris si am vb cu cineva cu acelasi gen de pietris, cu un acvariu bine plantat, mi-a spus ca nu are probleme mari nicodata cu algele.

merg la risc cu pietrisul acesta, poate o sa-mi dau pumni in cap, poate nu...om vedea
[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Este alegerea ta

aim icon
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

Mai rog si alti utilizatori ai forumului sa-mi dea pareri despre pietris, daca ma bate mai multa lume la cap pana la urma il schimb
[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu sunt de parere ca ar trebui schimbat, insa in privinta substratului nu stiu cum ar trebui sa procedezi... in orice caz, nu cu apa in bazin. Cel mai bun sfat ar fi sa iei o noua punga de substrat si sa o iei de la 0.

.
[Email] [Yahoo!]
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

offf...inca 40 de lei ? deja nu mai am bani de paine ) incerc sa salvez substratul, alta varianta nu am
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu iti dau un sfat de incepator si in calitate de vecin . Mergi in Hornbach si ia o punga de nisip/pietris bob de orez. Sa aiba 2-3 mm granulatie. O punga de 10 kilograme cred ca este vreo 12-14 lei. Scoate apa din acvariu, daca vrei o poti pastra, daca nu ... oricum acvariul e crud inca asa ca nu pierzi mare lucru. Fa o gaura in substrat dupa ce ai scos cea mai mare parte din apa, iar in acea gaura baga furtunul astefel incat sa se adune cat mai multa apa in acea gaura si sa o scoti aproape pe toata. Apoi cu o lopatica/spaclu/paleta din aia mica de prajituri/cartela de telefon incearca si aduna tot pietrisul asta. Ce nu merge cu "scule" aduna cu mana. Pui pietrisul nou peste
substrat si apoi umpli la loc cu apa.
Am facut si eu ca tine la inceput si apoi imi venea sa ma dau cu capul de pereti cand m-am umplut de alge, mizeriile tronau intre pietre, nu puteam sa aspir, destule plante nu isi formau radacini sanatoase in pietrisul acela etc. etc.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/02/2011 17:20:31

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: