[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bulan77
Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
pestanii arata foarte bine , dar am vrea sa vedem o filmare cu tot acvariul , din fata lui , cu regulile de filmare specificate de maestul Koala smilie

skimmerul pe care il vrei tu sa il cumperi este pentru acvarile de apa dulce, skimmerul de proteine (cel de apa sarata) face cu totul alceva .
Nu stiu ce sa zic cu filtrarea , daca gasesti pe cineva sa dea gauri in acvariu si sa faci un sump - solutia ideala - ar fi perfect , ai avea rezultate bune
Filtrele externe nu au acelasi randament , nu stiu daca vei reusi sa faci multa treaba cu ele , acuma depinde si ce corali doresti , daca vrei ceva soft , ciupercute , xenia si alte floricele simple , filtrarea nu ar trebui sa fie o problema majora. Daca vrei ceva mai avansat , atunci se complica lucrurile.
Poti pune linistit 2 pompe de valuri jebao RW 4 , fac treaba buna , nu vei avea nevoie de ceva mai mare
in legatura cu cyano si algele aceiasi problema , am incetat sa imi pese asa mult , schimbi antifosfatul , iei ceva mancatori de alge si ai grija la nutrimenti , in timp vei vedea ca totul se va stabiliza
Ai mare grija ce hranesti si cat hranesti , multi nutrimenti vin de acolo
nu stiu daca merita sa dozezi ceva intr-un acvariu de dimensiunile astea , il poti mentine si numai din schimburi de apa regulate.
Am si eu aquaforest component 1,2,3 si am dozat o perioada 25 de ml , ei recomanda 50 ml la 100l , eu am vreo 250+ l apa in sistem .
Dupa vreo saptamana aveam deja parametri apei foarte ridicati , deabea i-am scazut.
Acuma tin totul din schimburi de apa , cand vad ca ceva scade prea mult , mai dozez din componentele alea , dar putin 5-10 ml
Vand puiet Stomatella

20 lei buc sau schimb cu fraguri de corali

Pm sau 0747511834
h3cTor wrote:Salut! In primul rand bun-venit in clubul acesta select al pasionatiilor de acvaristica si bafta multa in privinta acvariului, sper sa reusesti sa iti indreprinesti obiectivul. Aici o sa gasesti acvaristi cu multa experienta care iti vor oferi tot ce stiu ei mai bine si iti recomand sa asculti cu atentie sfaturile lor dar sa te documentezi si tu in acelasi timp. De ce am vrut totusi sa scriu aici, intamplarea fericita face ca astazi sa intru un cercul utilizatorilor de apa de osmoza. Am simtit un soc cand a trebuit sa dau aproape 300 de lei pe osmozorul+NSP, dar eu trebuia sa fac acest pas pentru urmatoarea etapa a pasiunii si desigur ideal recomand aceasta achizitie fiecarui amator de acvaristica marina. Ce voi spune acum aici va scandaliza pe multa lume, dar trebuie spus...UN ACVARIU MARIN SE POATE TINE BINE-MERSI CU APA DE CHIUVETA!!! si oricine care isi doreste pesti marini poate avea un astfel de acvariu. Acvariul marin necesita fonduri foarte ridicate si mai multe sacrificii de timp si mai ales de bani decat un acvariu de apa dulce(aici cred ca este de acord toata lumea). Cred cu tarie ca majoritatea celor de aici castiga mult peste salariul mediu si de aceea isi permit sa mentina si sa dezvolte astfel de acvarii. De asemenea, ii inteleg ca sunt deranjati de cei care considera ca apa de chiuveta este o alternativa, pentru ca au o baza stiintifica solida. Mi-am adus aminte, inca un mic secret...NICI MACAR SKIMMER nu iti trebuie neaparat, la acvariile nano (schimburile de apa la 2 sapt sunt sufieciente). Exista in schimb o conditie esentiala pentru a avea un acvariu marin cu apa de chiuveta...sa nu fii pretentios la corali deosebiti...adica sa te multumesti cu mai putin. Intr-un acvariu cu apa de chiuveta poti mentine fara probleme corali usori precum( xenia, zoanthus, kenya tree, pipe coral, etc) precum si majoritatea pestilor de talie mica care probabil te-au fermecat. In prezent eu mentin in apa de chiuveta corali lps, sau chiar sps, dar asta o voi spune intr-un topic bomba putin mai incolo. Prin acest topic nu vreau sa te incurajez sa nu iti iei osmozor, vreau doar sa stii ca poti avea un acvariu marin fara probleme, doar cu apa de chiuveta.

Nu este un soc! Cu toti stim ca poti face asta , insa preferam sa nu o facem. Investeti banii in echipamente , corali , pesti , lumina si sa nu investeti chear in ceea ce e mai necesar?
Poate merge totul ok cu apa de la chiuveta , depinde de calitatea apei pe care o ofera furnizorul. Nu vei putea avea no3 si po4 stabil cu apa de chiuveta.
Pentru 300 - 400 lei cat costa o instalatie de osmoza + nps si iti faci apa "cat vezi cu ochii" . Nu are rost sa te complici cu alte nebuni
cel mai bine ar fi sa il indrepti , asa dormi linistit.
Poate nu vei avea probleme , dar totusi nu merita sa risti pentru comoditate
Cumpar sarcophyton verde frag sau mare, astept PM
Tomentosus , haleste si xenia matura sau doar puiet?
Salut , as dori sa stiu diferite metode pentru a scapa de xenia invaziva.
Diferite moduri de reducere manuala cat si vietati care o consuma.
Nu are rost sa te gandesti la aditi pana nu ai un nr semnificativ de corali.
Daca nu ai prea mult timp , mai bine il umpli de soft corals si stai relax , aia nu prea au treaba cu parametri apei , un schimb de apa ii face multumiti .
O evolutie frumoasa , felicitari
foarte reusit smilie
Inca valabil !

Melci Stomatella - 20 lei buc sau schimb cu frag de corali (fara SPS nu sunt fani de acvariul meu )
Utilizez saci de nailon ca filtrare mecanica, ii consider necesari , se curata usor si isi fac treaba bine. Eu am sacul direct prins de teava de la bean animal, sunt saci care au snur.
Am sump compartimentat in 3 camere, skimmer , reactoare , pompa retur.
Sunt de acord ca o compartimentare ajuta la o mai buna intretinere a echipamentelor.
Fara bureti la saramuri, fabrici de nitrati
Eu zic sa asculti parerea celor mai experimentati, si eu casc gura la acvarile lor. Succec cu proiectul! Bine ai venit la saramuri! Multa rabdare si cat mai putina interventie in acvariu! Sa il lasi sa se "coaca" incet
Sticla diamond nu gasesti in sb, am cautat si eu , asa ca tot la sticla normala am ramas, daca gasesti undeva la un pret decent da-mi si mie un pm.
Depinde ce vrei sa pui in sump, daca vrei filtrare cu reactoare nu are rost sa compartimentezi , eventual faci un compartiment ptr pompa de retur, e mai usor de monitorizat evaporarea.
Daca vrei alge si alte metode de filtrare, va trebui sa compartimentezi.
Daca as avea 2 acvarii in stand, as face filtrare cu reactoare si 1 acvariu l-as face refugiu , alge , piatea si filter feeders , nu as pune nisip si namol.
prea inalt si prea ingust , doar parerea mea
Nu stiu dece nu alegi varianta diy , poate arata lafel de bine ca unul din magazin si la un pret mai mic
Standul nu imi inspira incredere , acvariul va fi destul de greu+ apa+ piatra
Era mai bine un sump mare , dar ar merge si 2 , doar ca trebuie gandita bine compartimentarea , sau mai bine fara compartimentare , ramane la alegerea ta

Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Go to: