Message |
|
dan.pavelescu wrote: (nu m-am hotarat inca daca merg pe ADA, Dennerle sau Seachem)
...plantele de la Dennerle sunt crescute cu fertilizanti de la Dennerle  ...daca faci cum iti zic o sa vezi ca totul iese ca la carte
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:
Am achizitionat un acvariu micut, pentru birou. Cu siguranta o sa probez niste bunataturi din astea, cryptocoryna hobbit cu siguranta
Liliac...este absolut beton Hobbit-ul. S-a umplut deja de frunze mici si maronii fac pe seara niste poze noi, daca vrei  .
Am vorbit cu baietii de la Vulcan...mai erau cateva bucati 
|
 |
|
Tot la capitolul noutati: Lagenandra meeboldii 'Red'
|
 |
|
Vesti bune pentru piata noastra. Incepand cu aceasta vara se preconizeaza aparitia unor plante considerate raritati pe piata.
Astazi va prezint: Bucephalandra spec. ´Wavy Leaf´
|
 |
|
reefer wrote:
1 - Vreau sa fac schimbul cu apa de osmoza (pe care s-o prepar cu ceva solutii) . Exista ceva solutii complete care daca as adauga-o in apa de osmoza sa introduc exact ce trebuie ?  Ceva gen de all-in-one ?
Exista. Fara sa fac reclama la un magazin anume eu l-am gasit aici Osmose Remineral+ de la Dennerle. Oricum poate fi comandat si la distribuitorul autorizat de pe shop.acvariu.ro
reefer wrote:2 - Bazinul va fi cu nisip inert (deschis la culoare - alb) , si am sa folosesc doar plante fara radacini (Java Fern , Bolbitis, anubiasi piciti - puse pe radacini/mopani) Intrebare : ce furnizori/importatori imi recomandati ? Vreau multi Microsorium Pteropus (specii mici - Narrow , Trident , Windelov), Anubiasi pitici , Bolbitis ,etc Ce alte specii mai recomandati?
Flame moss este ceva deosebit
Bucephalandra...iarasi ceva deosebit(vezi poza atasata)
Apoi ceva absolut unic si in trend este Anubias nana "Pinto" un anubias cu frunze mici si cu portiuni albe.
Iarasi fara sa fac reclama la un magazin anume l-am vazut saptamana asta pe stoc la Animax Vulcan. Atasat ai poza si poti sa o comanzi si pe shop.acvariu.ro
reefer wrote:Ce pesti mici - recomandati la genul asta de setup/dimensiune acvariu?
Poate "ember tetra" - Hyphessobrycon amandae
reefer wrote:Ce fel de nisip recomandati ? Ceva link-uri ?
Un pietris de dimensiuni mici , cu greutate specifica mica, sintetic ce poate imita orice culoare de la natural pana la negru, maron, alb samd si care are colturile rotunijite usor spre a nu taia mustatile pestilor de "tip sanitar"...daca o sa vrei sa-ti iei vre-o data. Am vazut ca vrei nisip dar eu intodeaunna am mers pe un substrat in care sa fie o usoara circulatie. Nispul da ades probleme iar pietrisul pe care ti l-am recomandat chiar are o granulatie mica. Trebuie sa-l vezi
LINK
Ahhhhh si sa nu uit  Bine te-ai intors printre cei cu ape dulci
|
 |
|
sv_costin wrote:nu stiu sigur daca este acceasi plantuta, dar am ceva similar si cred ca am cumparat-o acum ceva timp din hornbach balotesti
Alex wrote:O varietate unica de Cryptocoryne produsa de Dennerle
Hornbach NU are plante de la Dennerle si cum...numai Dennerle o produce  ....raspunsul este ca NU este aceiasi plantuta.
opincarul wrote:Din experienta proprie, plantele dintr-o cutiuta ajung pentru un acvariu destul de mare.
Hobbit se livreaza in ghiveci cu "vata minerala". De regula sunt 3 exemplare intr-un ghveci exact ca in poza postata de mine.
Plantele in-vitro desi sunt mai mici si intodeauna ai muuuuult mai multe exemplare.
dandumitru wrote:Daca ajungi inaintea mea te rog frumos nu cumpara tot stocul mai lasa si pentru alti colegi !
Promoit ca daca voi ajunge inaintea ta, voi l;asa si eu pe stoc cateva cosulete !
Multumim Alex !.
Sa se dea cate una sa ajunga la toata lumea
Te astept Dane pe 16 Mai
In rest, multumiti Animax  ...pentru ca au avut inspiratia sa le comande din cele 300 de specii plante Dennerle disponibile  ...eu doar le-am recomandat
M.Mihai wrote:Ok, eu nu vreau decat doua bucati+ 1buc ptr. stefanp=3buc
...pe care poti sa le pozitionezi in grup undeva in partea din fata. Tine cont ca se vor face cafenii pe masura ce-si schimmba frunzele din emers in submers.
Dara daca tot ati ajuns acolo...Anubiasul ala alb, "Pinto" nu v-a facut cu ochiu`  ???
|
 |
|
stefanp wrote:Frumusica plantuta!
Ajunge si prin Animaxuri?
Nu stiu daca baietii de acolo au citit forumul  ...dar, azi am vazut-o in Animax Vulcan
Proaspat venita din sere...
Intre timp in acvariu a inceput sa capete culoare. Este de un cafeniu intens, a ramas la fel de mica.
Mie unul imi place rau de tot
|
 |
|
koala wrote:Frumoase dimensiunile... pe vremea lui Ceasca, as fi omorat pentru un acvariu ca asta! 
Pe vremea lu` Ceasca, omorai in primul rand pentru sticla de 12
|
 |
|
skija wrote:Merci, cred ca m-am exprimat eu gresit in legatura cu potul , este vorba despre asta
Da, asta este Rotala macrandra, in vitro.
Nu am poza cu ea mare dar am verificat direct la sursa
Este vorba despre Rotala macrandra "normala" care este rosie spre deosebire de cealalta varietate, da un "search" pe Google si o sa gasesti poze a varietatii clasice.
Cumparand in vitro, exact asa cum scria si colegul Dan ai alaturi de avantajele amintite de el ai si un numar mult mai mare de plante decat gasesti in varianta pot.
Parerea mea este ca asta-i viitorul
Atentie, odata ce ai deschis capacul la cutiuta de plastic, planta trebuie plantata!
Sa te bucuri de ea
Este o planta extrem de frumoasa si iubita de catre marele crescator de macrandre Porcu`
Uite si niste avantaje despre in-vitro produse de Dennerle
Anul trecut la Interzoo in Nuremberg au fost lansate nu mai putin de 22 de specii printre care cateva produse numai de catre Dennerle.
Sper ca ti-a fost utila informatia
|
 |
|
petre79 wrote:...cat despre mancare eu sunt unul din fanii acestui brand Dennerle...unul foarte bun ..
Mult succes in continuare
Multumim pentru aprecieri Petre
petre79 wrote:Woowww  ...deja mai facut curios...
cat de curand...cat de curand.
Cand este oficial imi este ca o sa te pregatesti de un drum spre Bucuresti.
Deocamdta este un proiect la care lucrez. Cand o sa fie oficial anunt public
petre79 wrote:Frumos colt....cam asa ii si al meu........incepand deasupra acvariilor cu acel poster
Astept sa vad cat mai multe "astfel de colturi" in Romania.
|
 |
|
|
 |
|
bogdan700048 wrote: nici nu stiu cu ce sa incep  . multumesc Alex!
Ai inceput cu ce trebuie, inteleg ca ti-au placut.  Ma bucur
Sa se hraneasca sanatosi cu ea
Oricum pentru toti iubitorii de shrimpi dar si ai brandului Dennerle in curand o sa am si alte noi surprize placute
Bafta si sa nu uit...am apreciat pasiunea ta, mi-au placut crevetii tai, sper sa iti indeplinesti visurile.
Felicitari si tie ca si celorlalti iubitori de shrimpi din Romania pe care noi incercam sa-i sprijinim.
|
 |
|
skija wrote: Stiu cum arata in poturile producatorului dar sunt curios mai exact ce specie este si cum arata cand creste in acvariu .
Salut. Exista doua "macrandre" produse de Dennerle.
In varianta pot, cu cod 131 Rotala macrandra GREEN
In varianta in vitro, cod 30046 Rotala macrandra.
Pentru ca ai facut referire la "pot" este vorba despre varietatea Green care arata asa:
|
 |
|
hadul wrote:Reclama sau nu - multumesc de informatie - asta e cea mai pretioasa: am bagat la cap cu Planta Gold
Da, este unul din "secretele"  acvariilor mele in materie de plante stem la care ai mult de taiat si replantat. Vorba vine secret...eu nu am tinut nimic ascuns si am spus tot ce stiam si pe vremuri, numai ca lumea, pe vremea aia, cand auzea de produse de firma ma injurau marunt in barba si nu ma bagau in seama...
Pe vremuri aflasem ca in urma stresului rezultat din taieri repetate, se inhiba la un moment dat cresterea plantelor...ori pentru asta nu aparusera inca solutii artizanale gen prafuri. Sau cel putin nu vazusem "praful minune" care sa ofere aceste beneficii...nu-i bai, precis ca o sa apara acum unu` care o sa-l scoata si pe asta , evident din Romania
Aflasem si de posibilitatea introducerii unor "atenuatori de inhibitie"....erau discutii pe forumuri vechi de afara, citisem un articol intr-un DATZ din anii 80, foarte documentat al unui nene(m-a lasat memoria la nume).
Un anumit procent din plante nu se mai prindeau dupa replantare si ma enerva teribil...apoi am descoperit Planta Gold.
Mai mult, cine a facut un pic de botanica sau simplu cine are experiente in gradinarit, stie si de inhibitorii pe care si-i transmit plantele intre ele in lupta pentru un spatiu mai bun. Este cunoscut nucul cu acele asa numite in popor "colilii" care inhiba cresterea plantelor pe o arie in jurul sau.
Ei bine Planta Gold-ul celor de la Dennnerle exact asta face...atenueaza stresul si inhibitia plantelor la diversi factori  si promoveaza cresterea.
Acum nu te astepta sa pui o pastila si puf minunea...dar, administrat cu regularitate pot sa-ti zic din experienta ca are efect.
Repet nu cunosc ca sa existe un produs similar al unei alte firme.
Ca sa nu crezi ca bat campii aiurea...ti-am scanat cate ceva din prospect
hadul wrote:si na! ca sa fac si io reclama - luati-va fratilor turboskimmer de la dennerle (imi scapa acum numele exact) sa e super ieftin si super fiabil
 Si eu zic ca are un pret decent pentru ce face chiar si pentru Romania
|
 |
|
hadul wrote:
Acum ceva vreme, cand a desfintat plantatul, tov. Dan Pavelescu m-a lovit cu 2 pompe de fertilizare automata - de-mi venea sa sar in sus de bucurie.
Numa ca din lipsa de timp am ajuns sa-mi cumpar o priza (electronica) programabila abia la vreo saptamana.
Sa nu ai incredere in greci nici cand iti fac daruri  parca asa era vorba...
Pavelescu o avea ceva gena greceasca-n el ?
Glumesc nah  ...accidente se intampla si la case mai mari.
Eu nu am avut si nu am incredere foarte mare in pompele de fertilizare pe electricitate.
In Romania aveam o retea la Obor care pica macar de 2 ori pe luna...se nimerea sa fiu si plecat, atunci incepea daravela...
Singura treaba care nu da gres este Dosator-ul sau ceva similar mecanic. E si ieftin...Nu ai buleftrica, nu are ce sa se strice.
Sistem simplu lucreaza pe principiul osmozei...deci fara gres.
Acum nu e caz de disperare. Plantele se refac si nu mi se pare ca sunt caz de targa.
Ti-as mai recomanda ceva da o sa-mi sara lumea-n cap ca prea fac reclama. Cu toate astea mie mi se pare cel mai eficient tratament post traumatic la plante: Planta Gold  si nu cunosc un produs similar al vre-unui alt brand...Parca si ADA avea ceva similar, da` nu sunt sigur.
Poti sa il folosesti cu succes pentru situatia asta ca o cura, insa, apoi sa-l pastrezi mai ales la plantele tip stem: nu cunosc ceva mai eficient post trimming
Bafta! Si da, vorba lu` Shubi cand tragi o poza de final sa nu dea  sa te prind cu dansa-ntransa ca-i rusine  Pozezi acvariu` la nudu` gol
Ideea cu (banuiesc) Hemianthus pe pietrele alea cu colturile ascutite incepe sa-si arate rezultatul.
Mie unul imi place.
Daca reusesti asa sa-mi atenuezi unghiurile alea drepte, nu te mai comentez legat de piatra
|
 |
|
dandumitru wrote:
Aceasta planta este visul meu !
O astept cu mare interes si in Romania !
Multumesc pentru informatie Alex !
Toate cele bune !
Cu mare placere.
Mi-am propus sa va anunt periodic despre aparitia unor plante deosebite.
Asa cum au aflat cei care au participat la workshop-ul Dennerle din Decembrie, anual se descopera specii noi de plante care apoi trecute prin laboratoarele si apoi serele firmei, ajung ca intr-un final sa fie scoase pe piata pentru hobisti.
Anul trecut au scos pentru productie in jur de 30-40 specii din care cateva sunt produse numai de de Dennerle si la care nu au acces inca si alte firme producatoare de plante.
Cryptocoryne "Hobbit" este una dintre cele unicat.
stefanp wrote:Ajunge si prin Animaxuri?
Posibil...Mecanismul este simplu se comanda...ajung. Nu se comanda, ajunge ce se comanda.
O sa verific daca vrei sa vad cine a comandat-o din Romania.
Ce stiu sigur ca s-a comandat a fost, in trecut, la sugestia mea, vazand ca ati fost pe aici pe forum cativa doritori Anubias nana"Pinto" (o alta varietate exclusiv Dennerle).
Stiu ca s-a vandut tot stocul...
|
 |
|
O varietate unica de Cryptocoryne produsa de Dennerle: Cryptocoryne lutea “Hobbit”
• Are dimensiuni mici si o rata de crestere inceata(nu necesita multa intretinere)
• Frunzele submerse se transforma in brun-roscat
• Ideala pentru Aquascaping si Nano Cubes
• Creste foarte bine si in zone semi-umbrite
Mai multe informatii despre noutatile in materie de plante de la Dennerle in noul catalog: http://dennerle.com/downloads/download.php…
|
 |
|
Ma alatur si eu laudelor celor de mai sus.
|
 |
|
Absolut superb cubul.
Lasa-mi te rog detalii despre cost/achizitie skimmer pe pm.
Merci.
|
 |
|
marian4232 wrote:
Doar ce si-a revenit din experimentul Twinstar.
Detaliza te rog
|
 |
|