Eeee, trecut-au doua luni de la acest setup cu tendinte de "olandez" (zic eu). Datorita unor noi plante aparute si in special Staurogynelor de la nenea Alber (bai, cum pana mea le cresteti asa verzi cu asa radacini albe, perfecte, sper sa aflu, in fine, multam fain, jos palaria, promit sa am mare grija de ele) am modificat "oleaca" aranjamentul si m-am gandit sa mai reamintesc speciile multiple pe care am ajuns sa le "pastoresc". Ar fi cam asa, sper sa nu uit vreuna...
Cabomba aquatica
Cabomba rosie
Valisneria gigantica
o tufa greu vizibila de Sagitaria
Flame moss din belsug pe toata cioata
Java moss la baza cioatei
Anubias nana
Anubias nana "petite"
Hygrophila difformis
Ludwigia red
Ludwigia green (se pare ca sunt intr-adevar diferite)
Ludwigia arcuata (pui care se zbat sa reziste pe un ciot)
Echinodorus clasic (niciodata nu i-am retinut numele, scuze)
H. zosterifolia
Rotala rotundifolia
Lymnophila aromatica (cred, 1 fir)
Egeria densa
Bacopa caroliniana
Blyxa japonica
Staurogyne
Hydrocotile leucocephala
1 pui mic-mic Nymphea lotus
niscai pistia pe la suprafata
si cam atat...
Fauna aceiasi 4 barbus tetrazoni, perechi de conconius, platy, molly, endleri, 3 SAE, 3 ancistrusi, 4 Cory albino.
Iluminare 4x18 T8 osram, doua de 865 si doua de 965, la volum brut de 126, net cam 100 probabil.
Substrat Aquabasis JBL plus pietris 2-3 mm. cam 3-4 cm.
Fertilizare micro Ferropol24 zilnic, easy carbo zilnic, Ferropol saptamanal la schimbarea de apa.
Fertilizare macro PPS zilnic 2,5 ml, CO2 din bomba... bule extrafine nonstop fara numar, fara numar...
Cam atat. Atasez o poza cu "tentativa de olandez a la ciro", nu extrem de reusita intrucat nu era apa super clara iar pestii tocmai mancau, plus inca o poza cu "sleahta" care se infrupta dintr-un sfert de pastila de spirulina. Ca de obicei, criticile constructive in primul rand si NU laudele, sunt cele mai binevenite.
P.S. Fauna "colorata" si agitata sper pe viitor sa fie inlocuita de niste gourami, inca nu stiu de care, cred ca albastri. Posibil sa las doar conconiusii, eventual in grup de 4-6, par cei mai pasnici.
L.E. NU ma criticati daca am gresit vreo denumire de planta