[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cirotariu
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Hai sa mai intreb si eu o data, ca nu mai gasesc in topic unde mi s-a mai zis: ce teste individuale sa iau ca sa am cat de cat o ”baza”? Cel de Ph, No3 si Po4? Sa iau si de No2 si de Fe sau deja ma ”sparg in figuri”. A se retine ca fac investitie mica, nu am banu' gros de aruncat. Si asa am renuntat momentan la hardware-ul pentru nano, din pacate.
Multumesc frumos pentru sfaturi, baieti. Inca nu am ajuns sa cumpar chestiile... niste probleme m-au tinut in loc.
Nu stiu cum va arata, iwagumi sau amazon sau cum le-o mai zice, o sa vad, sa iau piesele mai intai si om mai vedea.
Poa sa fie si roz-bonbon, mossul o sa il acopere in timp. Ma bucur daca am fost de ajutor
Pai, fii atent, colegu-la-fel-de-atehnic precum subsemnatul Io zic asa, o bucata de plastic sau alt material maleabil, cu marginile rasfrante inspre sticla pe care il montezi. Intre el si sticla va ramane loc, dar nu vor avea pe unde sa intre pestii. Nu stiu cum sa explic acum, fiind la munca mi-e greu sa fac scheme. Il gauresti la colturi si bagi ventuzele si prinzi pe el plasa, apoi mossul, si gata treaba. Sper sa fiu de ajutor, si nu de incurcat.
Dumb me, in graba de a da o mana de ajutor ”atehnica”, am omis a citi despre ventuze. Pai, una la mana, vorbesti cu neonii sa nu intre acolo si doi la mana, poate faci peretele dintr-un plastic, indoit pe toate laturile, si deasupra plasa cu moss. Astfel vei avea acel spatiu dintre ventuze si plastic ”inchis”. Parerea mea...
Acvariul este un Aquael pearl 40 cu fata semirotunda. Lumina am din belsug. Fostul proprietar a fost generos la capac. Are doua neoane de 11w plus inca un philips de 8w. Interesanta amazonia, ma gandesc. Pe langa amazonia mai trebuie ceva substrat? Deocamdata un filtru, dar unul cat de cat bun as vrea. hang-on sau intern resun, care o fi, dar sa faca fata.
Asteptam ”fanul nano-ului” sa dea o parere Nu ca pe ale lui alber nu le-as aprecia Mda, filtru extern iese din discutie, si ca bani si ca necesar. Daca as putea, mi-as lua la comunitarul cel mare, ca ar cam trebui... La asta pitic nu vreau sa sar de maxim 150 de ron investitie de hardware. Nu vreau sa suprapopulez nicicum, sunt constient ca e un soi de ”bol” mai mare ce am eu. Creveti si neoni. Plante inca nu am idee ce va fi cand va fi. Am sa ma orientez si o sa vad cum ma incadrez la raportul calitate/pret cat sa fiu multumit. Mersi baieti pentru promptitudine. Berile sunt ”on me”.
Capacul permite daca il mai ”ajustez” io prin taiere probabil. E mai bun hang-on decat un miniresun de pilda? Cu exceptia spatiului, normal... Incalzitor... misto ala de la Tetra, micut si discret, dar cam ”piperat” (zise zgarciobul). De substrat am zis sa merg tot pe aquabasis de la JBL, problema fiind doar faptul ca atunci cand scoti o radacina din el se cam duce naibii toata apa curata. Si ma gandesc ca in 25 de litri iese ”deranj” mare. Manado mi-a placut peste tot unde l-am vazut si am zis ”why not?” sa nu incerc si eu?
Aha, gata, imi amintesc pozele... Da, pai cel mai simplu mod pare tot 2-3 clame de fete sau... oare... 2-3 ventuze, faci gaurele mici in ”peretele de moss” si le bagi acolo, apoi le montezi pe sticla? Nu stiu, nu sunt asa tehnic, dar idei am
Deci, dupa cum ziceam, ma duc sa cumpar hardware-ul pentru nano de 25 de litri. Capac si neoane am, deci ramane incalzitor, filtru intern, substrat si pietris. Filtrul intern m-am gandit la un Resun cu spray-bar, incalzitor de 25 de w, substrat Aquabasis plus manado, sper sa gasesc la pungi mai mici, banuiesc ca nu imi trebuie 5 kg din fiecare pentru piticania de 25 de litri. Idei referitoare la astea? Nu vreau sa ma ”usuc” de bani la Hornbach, dar nici sa iau ciurucuri. Am in vedere tot un plantat, ca si cel mare, cu crevetei si neoni. Fauna mai incolo, deocamdata vreau sa scap de hardware. Astept, care stiti si va pricepeti si care binevoiti sa dati un sfat, doua, sa nu cumpar de doua ori Multumesc anticipat.
Daca ai putea pune o poza clara, ca io tot nu inteleg ce e prins din cutie de acvariu si ce e liber... si apoi vorbesc prostii de te pun sa gauresti tot acvariul
Da, admirez si eu locatarii voalati si mai ales verdeata. Bun asa. Poate spatiul prea mic, dar rezolvi tu cumva
Hehe, exact de astea vroiam sa iti zic si io aseara, dar nu imi gaseam cuvintele. Ma mai gandeam la niste elastice trecute peste toata cutia si peretele de moss, ulterior acesta crescand nu se vor mai vedea. Acum nu stiu daca merge ”dat” elasticul peste toata cutia, nu imi dau seama din poze daca merge. Daca nu, clemele fetelor par cele mai bune.

L.E. Sau, mi-a mai venit acu o idee. Dai 2 gaurele in partea de jos a cutiei, in colturi, pe partea pe care pui mossul. Bagi niste guta sau sfoara mai grosuta si prinzi realmente peretele de acea latura. Io stiu...
E, poate mos Craciun aduce vreunul mai ieftin la vanzari...
Mumoase poze merline, ca de obicei. Cand ma apuc de nano-ul care sta in cutie, iti bag io niste intrebari...
Si inca doua, ca parca mi-au iesit mai bine...
Eeee, trecut-au doua luni de la acest setup cu tendinte de "olandez" (zic eu). Datorita unor noi plante aparute si in special Staurogynelor de la nenea Alber (bai, cum pana mea le cresteti asa verzi cu asa radacini albe, perfecte, sper sa aflu, in fine, multam fain, jos palaria, promit sa am mare grija de ele) am modificat "oleaca" aranjamentul si m-am gandit sa mai reamintesc speciile multiple pe care am ajuns sa le "pastoresc". Ar fi cam asa, sper sa nu uit vreuna...

Cabomba aquatica
Cabomba rosie
Valisneria gigantica
o tufa greu vizibila de Sagitaria
Flame moss din belsug pe toata cioata
Java moss la baza cioatei
Anubias nana
Anubias nana "petite"
Hygrophila difformis
Ludwigia red
Ludwigia green (se pare ca sunt intr-adevar diferite)
Ludwigia arcuata (pui care se zbat sa reziste pe un ciot)
Echinodorus clasic (niciodata nu i-am retinut numele, scuze)
H. zosterifolia
Rotala rotundifolia
Lymnophila aromatica (cred, 1 fir)
Egeria densa
Bacopa caroliniana
Blyxa japonica
Staurogyne
Hydrocotile leucocephala
1 pui mic-mic Nymphea lotus
niscai pistia pe la suprafata
si cam atat...

Fauna aceiasi 4 barbus tetrazoni, perechi de conconius, platy, molly, endleri, 3 SAE, 3 ancistrusi, 4 Cory albino.

Iluminare 4x18 T8 osram, doua de 865 si doua de 965, la volum brut de 126, net cam 100 probabil.
Substrat Aquabasis JBL plus pietris 2-3 mm. cam 3-4 cm.
Fertilizare micro Ferropol24 zilnic, easy carbo zilnic, Ferropol saptamanal la schimbarea de apa.
Fertilizare macro PPS zilnic 2,5 ml, CO2 din bomba... bule extrafine nonstop fara numar, fara numar...

Cam atat. Atasez o poza cu "tentativa de olandez a la ciro", nu extrem de reusita intrucat nu era apa super clara iar pestii tocmai mancau, plus inca o poza cu "sleahta" care se infrupta dintr-un sfert de pastila de spirulina. Ca de obicei, criticile constructive in primul rand si NU laudele, sunt cele mai binevenite.

P.S. Fauna "colorata" si agitata sper pe viitor sa fie inlocuita de niste gourami, inca nu stiu de care, cred ca albastri. Posibil sa las doar conconiusii, eventual in grup de 4-6, par cei mai pasnici.

L.E. NU ma criticati daca am gresit vreo denumire de planta
Hai sa traiesti, Artur. Frumoasa achizitie cel de 400. Tine-ne la curent cu achizitiile si... ia-o incet ca e mare. Baftos!
Of, abia astept sa ajung acasa sa mut spray-barul paralel cu apa. Si sa ii dau una in cap zevzecului de ciro

Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Go to: